Isolatie Oudehorne

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Oudehorne? Goede isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Middels relatief eenvoudige maatregelen als de vloer isoleren of isolatie van de dakkapel gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er allerlei kansen die zeker de moeite waard zijn. Op isolatierevolutie.nl tref je diverse informatie over isolatie Oudehorne. We staan stil bij thema’s als schuimstrips en ventilatieroosters. Meteen besparen? Vul je gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-oudehorne-8414

 • Elk jaar flink besparen op energiekosten
 • Geen vochtproblemen
 • Kies voor duurzame warmte
 • Snel te plaatsen
 • Woning beter verkoopbaar

ProvincieFriesland
GemeenteHeerenveen
Postcode8414
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2630 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dan verdwijnt de warmte in huis via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwhuizen met een energielabel A of B zijn doorgaans prima geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1980 of nog ouder) is dat veel minder het geval. Alsnog isoleren bespaart veel energiekosten, is een groene investering, en is razendsnel terugverdient. Onderstaand zie je de meest rendabele acties om je woning in Oudehorne te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit holle gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Jouw huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en biedt daardoor een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Oudehorne kan zeer goedkoop (gemiddeld zo’n € 860 voor tussenwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €185 per jaar (tarieven maart 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en maakt dat de energierekening minder wordt. De onkosten liggen rond €1650 en het rendement ligt op zo’n €225 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals EPS parels, PUR schuim, isolatiechape, vloerisolatieplaten. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt kan een flinke kostenpost zijn. Veel daken van Hollandse woningen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Oudehorne kost om en nabij de €5700. Ben je zelf handig? De materiaalkosten zijn dan +/- €1150. De potentiële besparing ligt op €850 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Het woonobject houdt warmte beter vast. Het gevolg? Minder stookkosten! Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €12200. Hiermee bespaar je circa €860, ieder jaar weer. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatief is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere populaire vormen

0noemen we verschillende rendabele werkzaamheden. In het volgende overzicht praten we over de interessantste werkzaamheden.

 • Garage-isoleren: Een garage om van te genieten
 • Schuur-isoleren: Een warme schuur voor extra gemak
 • Isolatie zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isoleren dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Kruipruimte isoleren: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Oudehorne (maart 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge stookkosten en uiteraard een energiezuinige samenleving? Woning Oudehorne isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is de impact groot. De isolatie van een bestaande woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2125 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1300 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hieronder berekenen we de totale kosten in het geval je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Oudehorne. Kan je zelf goed klussen? De totale kosten zijn dan veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en de terugverdientijd wordt steeds korter. Is er budget voor een duurzame investering? Dat is dan een mooie kans. Het rendement kan je vergelijken met een 5% spaarrekening. Het isoleren van een dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 4 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen. Per actie zie je de geschatte opbrengst en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€3250)
€845
(€6600)
€1100
(€9550)
Vloerisolatie€120
(€1350)
€245
(€2400)
€365
(€2950)
Spouwmuur€320
(€1525)
€600
(€2300)
€865
(€3225)
HR++ glas€210
(€2325)
€265
(€4200)
€405
(€5075)
isolatie oudehorne 8414

Bekende Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat

Vragen voor een isolatiespecialist in Oudehorne?

Waarom mijn woning in Oudehorne isoleren?

Een vakkundige woningisolatie betekent minder energiekosten bij een energieleverancier als Greenchoice of Vandebron, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een aangenaam klimaat in huis en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas en HR++ glas isoleert significant beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je minder hoeft te stoken. Evengoed merk je een toename van comfort: kieren en tocht worden voorkomen en minder last van condensvorming. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3625, dat betekent een winst van 230 per jaar. Kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat op dit moment al geïsoleerd is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Vandaar achterhaal je wat er aan warmte weglekt en wat prioriteit heeft. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige acties zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Diepgaande investeringen als isoleren van dak, gevel of vloer kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met beperkte financiële middelen kan je al veel aanpakken. Voorbeelden zijn naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, aanschaffen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met heel wisselende materialen. Hierna ontdek je een handig overzicht van het actuele aanbod. Te koop bij de betere bouwmarkt als Hubo, Karwei, Gamma, Praxis, Formido, Hornbach. Erkende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Heerenveen

Met hulp van (regionale) subsidies wordt het investeren in je huis nog interessanter. Wat zijn de huidige mogelijkheden? Een landelijke subsidie op isolatie is niet meer van kracht. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Circa 15% van de kosten mag je terug verwachten.
 • Een voorwaarde is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Bovendien valt het arbeidsloon onder het BTW (9%) laag tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Zo nu en dan is er in Oudehorne een groene lening of extra potje. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.heerenveen.nl voor meer informatie.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Heerenveen
Het is onmiskenbaar: je kunt enorm besparen met gevel-, dak of vloerisolatie. Bedenk wel, als je wilt besparen op je energierekening moet je dit vooraf kunnen financieren. Als er te weinig financiële middelen zijn zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening tegen een speciaal rentetarief opgezet voor energiebesparende maatregelen in Oudehorne. Alternatieve regelingen zijn SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Groene lening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direct aan de slag? Met onderstaande tips maak je zelf een isolatieplan Oudehorne wat overeenstemt met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Kijk naar het bouwjaar en pols bij de oude bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Met een warmtescan achterhaalt u waar de zwakke plekken liggen. Denk bijvoorbeeld aan de afwezigheid van dubbel glas, traditionele muren of een verouderd kozijn. Bezoek een isolatiedeskundige in Oudehorne voor persoonlijk advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Naar welke tarieven kijk je? Jouw dak behandelen is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk wel: het resultaat van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Leveranciers benaderen

  Ben je er achter waar de quick-wins liggen? Probeer altijd meerdere goede isolatiebedrijven in Oudehorne. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Dergelijke investeringen resulteren in een prettig leefklimaat en een veel lagere energierekening. De volgorde heeft vooral te maken met het budget.

 5. Goede ventilatie

  In een grondig geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Bouw een werkende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een optimaal wooncomfort. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen