Isolatie Hoornsterzwaag

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Hoornsterzwaag? Een grondige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Door middel van een aantal stappen als isolatie van buitenmuren en isolerende kozijnen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er voldoende mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Hierna check je nuttige informatie over isolatie Hoornsterzwaag. We staan stil bij onderwerpen als tochtprofielen en subsidie Isolatie maart 2024. Direct actie ondernemen? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-hoornsterzwaag-8412

 • Structureel lagere energiekosten
 • Een gezond wooncomfort
 • Minder impact op het milieu
 • Minder geluidsoverlast
 • Minder afhankelijkheid van gasprijzen

ProvincieFriesland
GemeenteHeerenveen
Postcode8412
Netnummer0516 (+31516)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2630 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Als dat het geval is verlies je de warmte van je CV door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Huizen gebouwd na 2000 met een goed energielabel zijn veelal grondig geïsoleerd. Bij een oud huis (tot ongeveer 1990) valt er nog veel winst te behalen. Alsnog isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een groene investering, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op isolatierevolutie.nl zie je de meest toegepaste toepassingen om jouw woning in Hoornsterzwaag te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit holle gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Je huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en het biedt een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Hoornsterzwaag is voordeling (al vanaf € 780 voor tussenwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €225 per jaar (prijspeil maart 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt voor minder afkoeling in de vloer en maakt dat je minder energie gebruikt. De prijzen zijn gemiddeld €1900 en het bespaart flink geld, tot wel €195 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als folie, steenwol, icynene, dekens. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht kan een flinke kostenpost zijn. Het merendeel van de daken in Nederland zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Hoornsterzwaag kost om en nabij de €5600. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal jij ongeveer €1140. Je energiekosten dalen flink, tot wel €810 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. De woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je weer nieuwe muren hebt. De eenmalige investering bedraagt €12100. Het rendement is ong. €940 per jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere oplossing is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere veel voorkomende maatregelen

0bestaan er verschillende populaire vormen. In het volgende overzicht praten we over de populairste oplossingen.

 • Isolatie van garage: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Isoleren van schuur: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Zolder isoleren: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isolatie dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Isolatie kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Hoornsterzwaag (maart 2024)?

Wil jij een lagere energierekening of een duurzame gemeenschap? Woning Hoornsterzwaag isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een ouder huis kan aardgas besparen tot gemiddeld 2100 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €800 per jaar. Onderstaand bekijk je de totale kosten wanneer je het laat doen door een isolatiebedrijf in Hoornsterzwaag. Ben je een handige doe-het-zelver? De totale kosten zijn dan een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je zelf wat geld over? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Het isoleren van een dak kan terugverdiend worden in 7,5 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5,5 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren. Per maatregel tref je de besparing in euro en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€4000)
€815
(€5850)
€1020
(€9800)
Vloerisolatie€150
(€1450)
€295
(€2200)
€350
(€3400)
Spouwmuur€280
(€1225)
€520
(€2625)
€875
(€3475)
HR++ glas€210
(€2125)
€275
(€4025)
€375
(€5100)
isolatie hoornsterzwaag 8412

Populaire Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Hoornsterzwaag?

Waarom mijn woning in Hoornsterzwaag isoleren?

Een vakkundige woningisolatie biedt jou een lagere energierekening bij een energieaanbieder zoals Essent en Oxxio, en is ook een heel duurzame keuze. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je reduceert de CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een optimaal wooncomfort en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas + HR++ glas isoleert significant beter dan dubbel of enkel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je minder hoeft te stoken. Mede biedt het meer comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3225 en geeft een besparing van €300 per jaar. Kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Analyseer allereerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Doe een warmtescan. Op die manier kom je erachter op welke plekken er veel warmte lekt en waar de focus op moet liggen. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene optie is goedkoper dan de ander. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je graag de woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Grootse activiteiten zoals isoleren van vloer, dak of gevel zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine portemonnee zijn grote winsten te boeken. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie plakken en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verscheidene materialen. Hieronder tref je een samenvatting van de meest populaire soorten. Doorgaans beschikbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Praxis, Hubo, Hornbach, Gamma, Formido, Karwei. Kies een A-merk zoals Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: een gesloten celstructuur

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Heerenveen

Door de ondersteuning van subsidies worden investeringen in de woning zeker interessanter. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke aankoopsubsidie is niet meer van kracht. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Grofweg 20% van de verkoopprijs kan je terugvorderen.
 • De conditie is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Verder rekenen ze voor arbeidsloon een lage (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Mogelijk is er in Hoornsterzwaag een potje voor dergelijke werkzaamheden. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.heerenveen.nl voor de status in maart 2024.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Heerenveen
Het is overduidelijk: je kunt flink bezuinigen dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Vergeet niet, als je wilt besparen op je energierekening moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een duurzame lening met een lage rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Hoornsterzwaag. Andere mogelijkheden zijn Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, GreenLoans, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direct aan de slag? Met het onderstaande stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Hoornsterzwaag wat dan voldoet aan jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er gebeurd is. Door middel van een warmtescan check je waar eventuele luchtlekken zijn. Onder andere geen HR++ glas, traditionele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Ga naar de isolatiedeskundige in Hoornsterzwaag voor persoonlijk advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Naar welke tarieven kijk je? Een oplossing voor je dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Leuk detail: de opbrengst van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de meeste besparing ligt? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Hoornsterzwaag. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Begin – indien nodig – met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze stappen hebben als resultaat een fijn en comfortabel binnenklimaat en maken dat je minder energie gebruikt. Waar jij mee start is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een prima geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Zorg dus voor een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is cruciaal een aangenaam klimaat in huis. Onder andere via mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen