Isolatie Terband

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Terband? Vakkundige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een wat ouder huis? Door middel van een isolatiemaatregel als bijv. isolatie van muren en radiatorisolatie heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor de meer recente woningen zijn er verschillende opties die ontzettend rendabel zijn. Op deze pagina lees je bruikbare informatie over isolatie Terband. Bijvoorbeeld belangrijke onderwerpen zoals tochtwering en PIR isolatie. Direct aan de slag? Vul het formulier in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-terband-8449

 • Significant lagere energiekosten
 • Een optimaal klimaat in huis
 • CO2 uitstoot beperken
 • Vaak binnen 1 dag aangebracht
 • Veel keuze in leveranciers

ProvincieFriesland
GemeenteHeerenveen
Postcode8449
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2630 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Is je woning niet goed geïsoleerd? Op dat moment zal er veel warmte ontsnappen via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe huizen met een energielabel A of B zijn in de basis kwalitatief geïsoleerd. Bij oude huizen (tot ongeveer 1990) is dat een stuk minder. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden resulteert in een lagere energierekening, is goed voor het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Onderstaand zie je de aantrekkelijkste stappen om je woning in Terband te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Het woonobject is in staat om de warmte beter vast te houden, met als gevolg een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Terband kan zeer goedkoop beginnend bij € 940 voor rijwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €280 per 12 maanden (tarieven april 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De tarieven zijn zo’n €1950 en de potentiële besparing ligt op €185, ieder jaar weer. De eenvoudigste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als icynene, dekens, steenwol, glaswol. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Terband kost plusminus €4950. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal je alleen de materialen van €1110. Het rendement is al snel €880 p/jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. De woning verliest niet onnodig warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Voordelen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De eenmalige investering bedraagt €12600. Het voordeel is ong. €870 op jaarbasis. Mag je niets aan de buitenkant doen? Je kunt dan kiezen voor buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0kennen we nog meer rendabele uitvoeringen. Hieronder bespreken we de populairste oplossingen.

 • Isolatie garage: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Schuur isoleren: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isoleren zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Isoleren dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte-isoleren: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Terband (april 2024)?

Willen jullie ook minder hoge energiekosten en uiteraard een energiebewuste toekomst? Woning Terband isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Bij oude én nieuwere woningen is veel winst te boeken. Het isoleren van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2625 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1250 (jaarlijks). Op deze pagina vind je de totale kosten zodra de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Terband. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De kosten zijn in dat geval veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je zelf wat geld over? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Een isolatie van het dak heeft men terugverdien in +/- 8 jaar en bij een spouwmuur is dat 4,5 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen. Per optie kun je de verwachte opbrengst bekijken en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€4250)
€855
(€4950)
€1180
(€9950)
Vloerisolatie€135
(€1450)
€205
(€2600)
€370
(€2750)
Spouwmuur€285
(€1325)
€710
(€1925)
€900
(€3150)
HR++ glas€225
(€2950)
€270
(€4200)
€425
(€4950)
isolatie terband 8449

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Terband?

Waarom mijn woning in Terband isoleren?

Een gedegen woningisolatie biedt jou een lagere energierekening bij een energieaanbieder als Delta of Oxxio, en is bovendien een groene investering. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een optimaal binnenklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas en HR++ glas isoleert significant beter dan enkel of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat resulteert in lagere stookkosten. Daarnaast neem het leefcomfort toe: minder tocht en kou rond het raam en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3550 en dat bespaart tot €345 p/jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Ga eerst eens na wat op dit moment al geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Kies voor een warmtescan. Hierdoor kom je erachter wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de eerste stappen dus zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene stap is goedkoper dan de ander. Probeer in ieder geval te kijken naar HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil jij ook jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Ingrijpende maatregelen zoals isolatie van gevel, vloer of dak zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met kleine budgetten kan je al veel aanpakken. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichtmaken, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie kopen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met velerlei geschikte materialen. Op deze website bekijk je kort & bondige info over het huidige assortiment. Goed verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Formido, Gamma, Karwei, Multimate, Praxis, Hubo. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Heerenveen

Door (regionale) subsidies worden investeringen in de woning zeker aanlokkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke subsidiepot is er niet meer. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Ongeveer 15% van de kosten mag je terug verwachten.
 • De voorwaarde is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Overigens geldt voor arbeid het interessante (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Soms is er in Terband een regeling voor extra subsidie. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.heerenveen.nl voor de huidige regeleing.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Heerenveen
Het is evident: je kunt besparen op de energiekosten met isolatie van vloer, dak of gevel. Onthoud wel, wanneer je kosten wilt besparen zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je onvoldoende budget hebt zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een groene lening met een gunstige rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Terband. Bekijk ook eens Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Door middel van onderstaande tips schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Terband wat in lijn is met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Bepaal de leeftijd van de woning en vraag eventueel aan vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Met een warmtescan ziet u waar eventuele luchtlekken zijn. Denk bijvoorbeeld aan geen HR++ glas, verrotte muren of een verouderd kozijn. Bezoek een isolatiedeskundige in Terband voor deskundig advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat heb je te besteden? Jouw dak behandelen is een stukje duurder dan de vloer. Goed nieuws: de winst van een woningisolatie is significant beter dan wat de bank aan rente betaald. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het duidelijk waar de meeste besparing ligt? Dien verschillende aanvragen in bij professionele isolatiebedrijven in Terband. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Standaard begint men met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze vormen hebben als resultaat een aangenaam wooncomfort en een fors lagere energierekening. De volgorde van maatregelen heeft vooral te maken met het budget.

 5. Goede ventilatie

  In een goed geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Bouw voldoende ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een optimaal leefklimaat. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen