Isolatie Nieuwehorne

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Nieuwehorne? Gedegen isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Eigenaar van een ouder huis? Middels enkele acties zoals bijvoorbeeld dakisolatie en tochtprofielen heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook in een wat nieuwer huis zijn er allerlei kansen die ontzettend rendabel zijn. Hieronder bekijk je nuttige informatie over isolatie Nieuwehorne. Je komt meer te weten over onderwerpen als gevelisolatie en energiebespaarlening. Weten waar voor jou de kansen liggen? Vul je gegevens in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-nieuwehorne-8414

 • Bespaar honderden euro’s per jaar
 • Een gezond binnenklimaat
 • Zelf kiezen voor een beter milieu
 • Minder storende geluiden
 • Erkende uitvoerders

ProvincieFriesland
GemeenteHeerenveen
Postcode8414
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2630 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Als dat het geval is verdwijnt de warmte in huis door kieren, ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwhuizen met een hoger energielabel zijn standaard correct geïsoleerd. Bij oudere woningen (bouwjaar t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Starten met isolatie zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, beperkt de uitstoot van CO2, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Verderop lees jij de meest rendabele manieren om een woning in Nieuwehorne te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Een woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als effect een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Nieuwehorne kan erg voordelig (ongeveer € 880 voor tussenwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €220 (jaarlijkst, prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en een fors lagere energierekening. De kosten zijn zo’n €1650 en je bespaart op de energierekening, tot wel €260 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als isolatiematrassen, EPS parels, isolatiechape, chips. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Nieuwehorne kost je zo’n €5400. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan is het een stuk voordeliger €1070. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €780 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Je huis houdt de warmte binnenboord. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren een flinke upgrade krijgen. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11800. Daarmee bespaar je plusminus €750, ieder jaar weer. Wil de gemeente niet meewerken? Wat ook interessant is, is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Overigens noemen we diverse populaire oplossingen. In onderstaande tekst praten we over de meest toegepaste uitvoeringen.

 • Isoleren van garage: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Schuur isoleren: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Zolder-isoleren: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel-isoleren: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte isoleren: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Nieuwehorne (juli 2024)?

Streef jij naar een lagere energierekening of een milieuvriendelijke toekomst? Woning Nieuwehorne isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen oud en nieuw zijn verbluffende resultaten te behalen. Isolatie van een woning van voor 1974 betekent wel een aardgas besparing van 2225 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1100 p/jaar. Onderstaand check je de uiteindelijke kosten zodra dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Nieuwehorne. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de prijzen stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je zelf wat geld over? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is overeenkomstig met een 4% spaarrekening. Het isoleren van je dak heb je terugverdiend in 8,5 jaar en bij een spouwmuur is dat 4,5 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per soort vind je de potentiële besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€3450)
€785
(€5600)
€1160
(€9850)
Vloerisolatie€155
(€1150)
€240
(€2100)
€390
(€3450)
Spouwmuur€280
(€775)
€560
(€2525)
€900
(€3525)
HR++ glas€250
(€2350)
€265
(€4000)
€445
(€5325)
isolatie nieuwehorne 8414

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck

Vragen voor een isolatiespecialist in Nieuwehorne?

Waarom mijn woning in Nieuwehorne isoleren?

Een degelijke woningisolatie betekent lagere energiekosten bij een maatschappij als Greenchoice en Pure Energie, en is bovendien een groene investering. Het aardgas gebruik gaat omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een gezond wooncomfort en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert veel beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Verder is het wooncomfort stukken beter: u voelt geen tocht meer bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3450 en geeft een besparing van €275 per jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Kies dan meteen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Ga eerst eens na op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Check de warmtescan. Zo check je waar eventuele luchtlekken zijn en wat dus zeker aangepakt moet worden. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige acties zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meeste winst valt te behalen rondom de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Ingrijpende maatregelen zoals isolatie van gevel, dak of vloer moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine portemonnee kan je al veel aanpakken. Populaire vormen zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie integreren en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met heel wisselende materialen. Hieronder ontdek je een handig overzicht van het actuele aanbod. Te koop bij grotere bouwmarkten als Karwei, Multimate, Hubo, Formido, Gamma, Hornbach. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Heerenveen

Met behulp van opties voor subsidie wordt woningisolatie nog uitnodigender. Kan ik iets van de overheid verwachten? De bekende landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Ongeveer een kwart van de tarieven krijg je weer terug.
 • Uitgangspunt is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Bovendien is het arbeidsloon ingedeeld in het lage (9%) BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Mogelijk is er in Nieuwehorne extra geld beschikbaar. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.heerenveen.nl voor de kleine lettertjes.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Heerenveen
Het is evident: je kunt de stookkosten flink reduceren door het isoleren van je woning. Maar onderschat niet, als de energierekening naar beneden moet, heb je wel een beetje budget nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een unieke lening met concurrerende rentepercentages speciaal voor energiebesparende maatregelen in Nieuwehorne. Ook interessant is de Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ben jij enthousiast? Via het onderstaande stappenplan bouw jij het isolatieplan Nieuwehorne wat matcht met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en maak een rondje om te kijken wat er op dit moment al gedaan is. Met behulp van een warmtescan check je wat er aan warmte weglekt. Denk bijvoorbeeld aan het ontbreken van dubbel glas, gammele muren of een lekkend dak. Zoek een isolatiedeskundige in Nieuwehorne voor advies op maat.

 2. Wat is jou budget?

  Wat heb je te besteden? Het aanpakken van het dak is een stukje duurder dan de vloer. Goed nieuws: de besparing op de stookkosten is significant beter dan de rente bij de bank. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere erkende isolatiebedrijven in Nieuwehorne. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Standaard begint men met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vier onderdelen dragen bij aan een comfortabele leefomgeving en een fors lagere energierekening. Wat je als eerste doet kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Goede ventilatie

  In een kwalitatief geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Installeer voldoende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een comfortabel binnenklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen