Isolatie Katlijk

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Katlijk? Grondige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Eigenaar van een ouder huis? D.m.v. een aantal stappen als het dak isoleren of isolatie van de dakkapel kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er interessante mogelijkhedenmet een prima rendement. Op isolatierevolutie.nl check je uitgebreide informatie over isolatie Katlijk. We zoomen in op belangrijke onderwerpen zoals naden en kieren dichten en purschuim. Direct aan de slag? Dien een aanvraag in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-katlijk-8455

 • Interessante jaarlijkse besparing
 • Controle over de temperatuur
 • CO2 uitstoot beperken
 • Tevens geluidsisolatie
 • Eerste stap naar een energieneutrale woning

ProvincieFriesland
GemeenteHeerenveen
Postcode8455
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2630 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In zo’n geval verdwijnt de warmte in huis via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Huizen gebouwd na 2000 met een goed of uitstekend energielabel zijn voldoende geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1974 t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden bespaart veel energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is razendsnel terugverdient. Op isolatierevolutie.nl ontdek je de meest toegepaste stappen om jullie woning in Katlijk te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Een woning houdt de warmte binnenboord, en faciliteert een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Katlijk is interessant (plusminus € 830 voor een tussenwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €285 per jaar (prijzen maart 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en bespaart veel energie. De onkosten zijn zo’n €2000 en je bespaart al snel €260 op jaarbasis. De meest geschikte manier is door middel van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als EPS parels, isolatiechape, isolatiematrassen, chips. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is een enorme energieverspiller. De meeste daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het loont om dit te verbeteren. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Katlijk kost zo’n €4900. Ben jij een klusser? Dan kost het circa €990. De besparing loopt op tot €740 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Jouw woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €13400. Het voordeel is ongeveer €930 p/jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Wat ook interessant is, is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Aanvullende mogelijkheden

Daarnaast onderscheiden we diverse vaak toegepaste opties. In het volgende overzicht behandelen we de meest toegepaste uitvoeringen.

 • Garage isoleren: Betrek de garage echt bij je woning
 • Isoleren van schuur: Een schuur om van te genieten
 • Zolder isoleren: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isolatie van dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte isolatie: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Katlijk (maart 2024)?

Wil jij graag bezuinigen op de energiekosten of bijdragen aan een groenere maatschappij? Woning Katlijk isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen gebouwd voor 2000 is de impact groot. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 betekent wel een aardgas besparing van 2525 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1075 per 12 maanden. Op ons isolatie portaal komen we met de kosten (bij benadering) in het geval je kiest voor een isolatiebedrijf in Katlijk. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De totaalprijs is dan een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Het dak isoleren kan terugverdiend worden in 9 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met zes jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per mogelijkheid vind je de potentiële besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€3950)
€725
(€6100)
€1140
(€9050)
Vloerisolatie€155
(€1050)
€250
(€1950)
€360
(€2900)
Spouwmuur€345
(€1700)
€480
(€2775)
€845
(€3025)
HR++ glas€225
(€2925)
€295
(€3850)
€350
(€5075)
isolatie katlijk 8455

Interessante Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen

Vragen voor een isolatiespecialist in Katlijk?

Waarom mijn woning in Katlijk isoleren?

Een goede woningisolatie resulteert in een lagere energierekening bij een energieaanbieder zoals Budget Energie of Nuon, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een optimaal klimaat in huis en een flinke toename van de woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert vele malen beter ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft optimaal behouden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Tevens zal het comfort hoger worden: geen last van koudeval en/of tocht en veel minder condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3900, waarbij u een besparing realiseert van €315, ieder jaar weer. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan adviseren wij innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Breng eerst in kaart wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Hierdoor achterhaal je waar de zwakke plekken liggen en waar de de meeste besparing ligt. Hierin is geen vaste volgorde. De ene maatregel is goedkoper dan de ander. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Diepgaande activiteiten zoals vloer-, gevel of dakisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn grote winsten te boeken. Je kunt denken aan kieren en naden dichten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie plakken en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verschillende soorten materialen. Op isolatierevolutie.nl lees je een korte omschrijving van het huidige assortiment. Vaak wel op voorraad bij bekende bouwmarkten als Karwei, Praxis, Formido, Hornbach, Multimate, Gamma. De beste merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Heerenveen

Met hulp van (regionale) subsidies wordt je woning isoleren nog verleidelijker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De subsidieregeling op landelijk niveau bestaat niet meer. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Circa een kwart van de kosten kan je terugvragen.
 • De voorwaarde is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Overigens rekenen ze voor arbeidsloon een 9% BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Af en toe is er in Katlijk een regeling voor extra subsidie. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.heerenveen.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Heerenveen
Het is onderhand wel helder: je kunt flink bezuinigen met vloer-, dak of gevelisolatie. Bedenk wel, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel een beetje budget nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een prachtige lening met een schappelijke rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Katlijk. Bekijk ook eens GreenLoans, Duurzaamheidslening, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Meteen werk van maken? Door de uitleg die hierna komt ontwikkel je het isolatieplan Katlijk wat past bij speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Wat is de leeftijd van het huis en bekijk altijd goed welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Door middel van een warmtescan komt u erachter op welke plekken er veel warmte lekt. Wat we tegenkomen is dun (tochtig) glas, ouderwetse muren of een lekkend riool. Ga naar de isolatiedeskundige in Katlijk voor advies op maat.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat is het budget? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk wel: het rendement van woningisolatie ligt altijd hoger dan de rente bij de bank. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het helder de quick-wins liggen? Vraag een offerte op bij een aantal plaatselijke isolatiebedrijven in Katlijk. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Start altijd met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze vormen bieden jou een optimaal binnenklimaat en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Waar jij mee start heeft vooral te maken met het budget.

 5. Goede ventilatie

  In een prima geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Implementeer een goede ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor een optimaal klimaat in huis. Via toepassingen als mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen