Isolatie De Knipe

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in De Knipe? Een solide isolatie kan veel energie besparen. Eigenaar van een ouder huis? Met haalbare maatregelen als isolatie van de binnengevel en deuren isoleren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er tal van opties met een prima rendement. Hierna ontdek je bruikbare informatie over isolatie De Knipe. We staan stil bij items als isolerende raamfolie en de groene lening. Direct actie ondernemen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-de-knipe-8456

 • Snel terugverdiend
 • Geen vochtproblemen
 • Een bijdrage aan het milieu leveren
 • Profiteer van lage BTW-tarief (9%)
 • Woning wordt aantrekkelijker

ProvincieFriesland
GemeenteHeerenveen
Postcode8456
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2630 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In zo’n geval verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door de vloer of dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Woningen van na 1995 met een energielabel A of B zijn vaak goed geïsoleerd. Bij oude huizen (gebouwd voor 1980) is er vaak nog weinig gebeurd. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden heeft direct effect op de energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is razendsnel terugverdient. In het volgende stukje bekijk jij de aantrekkelijkste werkzaamheden om een woning in De Knipe te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit stukje wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Jouw woning houdt de warmte binnenboord, en het biedt een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in De Knipe is financieel toegankelijk (gemiddeld zo’n € 990 voor rijwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €205 (jaarlijkst, kosten juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De tarieven liggen rond €1625 en je bespaart op de energierekening, tot wel €265 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is mogelijk als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals PUR schuim, isolatiematrassen, chips, isolatiechape. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Veel daken van Hollandse woningen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in De Knipe kost +/- €4700. Plannen dit zelf te doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €1110. Het rendement is al snel €690 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Het huis verliest veel minder warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De kosten worden geschat op zo’n €11700. Het rendement is circa €830 per jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Wat ook interessant is, is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder zijn er nog enkele aantrekkelijke vormen. In de volgende paragraaf behandelen we de meest interessante mogelijkheden.

 • Isolatie garage: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isolatie schuur: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Zolder-isoleren: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isoleren van dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte isoleren: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de kosten van isoleren in De Knipe (juni 2024)?

Streef jij naar minder hoge stookkosten of een bewuste samenleving? Woning De Knipe isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is de impact groot. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2825 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €900 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze pagina bekijk je de verwachte kosten als je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in De Knipe. Ben jij zelf een handige klusser? De kosten zijn dan veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik je over spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is overeenkomstig met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Een isolatie van het dak kan terugverdiend worden in 8,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar zes jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per actie vind je de potentiële besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€3750)
€865
(€7250)
€1150
(€9450)
Vloerisolatie€130
(€1150)
€195
(€2550)
€325
(€3250)
Spouwmuur€300
(€1125)
€500
(€2600)
€870
(€3425)
HR++ glas€230
(€1900)
€305
(€3575)
€430
(€4800)
isolatie de-knipe 8456

Actuele Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell

Vragen voor een isolatiespecialist in De Knipe?

Waarom mijn woning in De Knipe isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals Budget Energie of NLE, en is ook een heel groene oplossing. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dat houdt vervolgens in: een comfortabel klimaat in huis en een hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Mede merkt men een verbeterd comfort in huis: minder tocht en kou rond het raam en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3975, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €225, ieder jaar weer. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Bekijk eerst wat reeds is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Daardoor kom je erachter waar de meeste warmte ontsnapt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige werkzaamheden zijn duurder i.v.m. ander opties. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook de woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Uitvoerige activiteiten als dak-, gevel of vloerisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met een klein budget zijn er allerlei mogelijkheden. Vaak gaat het om naden en kieren dichtkitten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, kopen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verscheidene materialen. Op isolatierevolutie.nl vind je meer info over het actuele aanbod. Je kunt het ook zelf kopen bij erkende bouwmarkten als Karwei, Gamma, Formido, Praxis, Multimate, Hubo. Kies een A-merk zoals Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: neemt geen vocht op

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Heerenveen

Door (regionale) subsidies wordt het investeren in je huis nog verleidelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Om en nabij 25 procent van de offerte kan je terugvragen.
 • De richtlijn is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Eveneens valt het arbeidsloon onder het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Mogelijkerwijs vind jij in De Knipe extra geld beschikbaar. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.heerenveen.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Heerenveen
Het is evident: de energierekening kan flink omlaag door het isoleren van je woning. Vergeet niet, om te besparen op de energiekosten moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je nu te weinig geld hebt zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een interessante lening met een gunstige rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in De Knipe. Bekijk ook eens de SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Wil jij ook besparen? Aan de hand van de uitleg die hierna komt bouw jij het isolatieplan De Knipe wat strookt met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Bepaal de leeftijd van de woning en achterhaal ook zeker wat er gebeurd is. Door een warmtescan check je wat er aan warmte weglekt. Dit kan zijn geen HR++ glas, verouderde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Ga naar de isolatiedeskundige in De Knipe voor persoonlijk advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het dak voorzien van een extra schil is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed nieuws: de besparing op de stookkosten is veel lucratiever dan de huidige spaarrente. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het helder de focus moet liggen? Neem contact op met meerdere goede isolatiebedrijven in De Knipe. Vergelijk rustig een aantal offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Begin – indien nodig – met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze onderdelen dragen bij aan een lekker warm huis en verlagen het energiegebruik. De volgorde van maatregelen bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Voldoende ventileren

  In een solide geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Bouw een ventilatieplanDit kost natuurlijk een beetje energie, maar dit is bepalend voor een comfortabel leefklimaat. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen