Isolatie Luinjeberd

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Luinjeberd? Gedegen isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Middels een paar maatregelen zoals isolatie van binnenmuren en dakkapel isoleren gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook bij meer moderne huizen zijn er isolerende maatregelen die financieel erg interessant zijn. Hierna bekijk je handige informatie over isolatie Luinjeberd. We bespreken zaken als radiatorisolatie en cellulose isolatie. Hoe kan ik isoleren en besparen? Dien een aanvraag in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-luinjeberd-8459

 • Hoog rendement
 • Een aangenaam klimaat in huis
 • Milieuvriendelijke keuze
 • Interessante energiebespaarlening
 • Diverse erkende isolatiebedrijven

ProvincieFriesland
GemeenteHeerenveen
Postcode8459
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2630 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Is je woning niet goed geïsoleerd? In dit scenario verdwijnt de warmte in huis door kieren, ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwwoningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn uitstekend geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1980 of nog ouder) is er vaak nog weinig gebeurd. De woning aanpakken zorgt voor lagere energiekosten, is een groene investering, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op deze website achterhaal je de meest populaire stappen om jouw woning in Luinjeberd te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze lege ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. De woonruimte houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en faciliteert een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Luinjeberd kan erg voordelig (vanaf plusminus € 950 voor een rijwoning) en de potentiële besparing ligt op €230 per jaar (tarieven april 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en veel minder stookkosten. De prijzen bedragen zo’n €1625 en het bespaart flink geld, tot wel €255 per jaar. De eenvoudigste manier is middels de kruipruimte techniek. Een prima oplossing als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiechape, chips, PUR schuim, EPS parels. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Luinjeberd kost je zo’n €5000. Kun jij ook veel zelf doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €1040. Het voordeel loopt al gauw op tot €820 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Je woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De tarieven kunnen oplopen tot €13100. Dit levert op ongeveer €910, ieder jaar weer. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatief is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Aanvullende mogelijkheden

0noemen we diverse vaak toegepaste werkzaamheden. Hierna behandelen we de meest interessante alternatieven.

 • Garage isolatie: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Schuur isoleren: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Zolder-isoleren: Beter wooncomfort op zolder
 • Isoleren dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte-isoleren: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Luinjeberd (april 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge energiekosten en natuurlijk een milieuvriendelijke maatschappij? Woning Luinjeberd isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Voor vrijwel elk type woning zijn de effecten soms enorm. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2225 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1025 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze website berekenen we de gemiddelde kosten in het geval je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Luinjeberd. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de tarieven erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is het erg interessant. Het rendement is overeenkomstig met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dakisolatie kent een terugverdientijd van plus minus 9 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5,5 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per maatregel tonen we de maximale besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€3150)
€805
(€6400)
€1010
(€8650)
Vloerisolatie€130
(€1350)
€180
(€2350)
€355
(€3550)
Spouwmuur€355
(€1025)
€540
(€2025)
€910
(€3125)
HR++ glas€250
(€2525)
€270
(€3600)
€425
(€4975)
isolatie luinjeberd 8459

Erkende Isolatiemerken:

 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Luinjeberd?

Waarom mijn woning in Luinjeberd isoleren?

Een degelijke woningisolatie draait uit op structureel lagere energiekosten bij een energieaanbieder als Essent en Vandebron, en draagt bij aan een beter klimaat. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een optimaal leefklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert vele malen beter enkel glas of normaal dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Bovendien merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht en kou bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3825 en dat bespaart tot €350 per jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Stap dan direct over op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Analyseer allereerst wat reeds is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Daardoor kom je erachter waar eventuele luchtlekken zijn en waar de focus op moet liggen. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene stap is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je graag je huis beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Uitvoerige investeringen zoals dak-, vloer of gevelisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met kleine budgetten kun jij al veel betekenen. Vaak gaat het om naden en kieren dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, toevoegen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren allerlei materialen. Op deze website vind je meer info over veel toegepaste manieren. Te koop bij grotere bouwmarkten als Hubo, Formido, Gamma, Multimate, Karwei, Hornbach. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: een dure oplossing

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Heerenveen

Via een subsidie wordt je woning isoleren nog uitnodigender. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke subsidieregeling is er niet meer. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Circa 20 procent van de verkoopprijs kan je terugvragen.
 • De eis is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Verder wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het lage (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Luinjeberd een regeling voor extra subsidie. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.heerenveen.nl voor opties in april 2024.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Heerenveen
Het is onderhand wel helder: je kunt fors besparen met isoleren van gevel, dak of vloer. Bedenk wel, als je wilt besparen op je energierekening moet je eerst wel investeren. Als je onvoldoende budget hebt kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening tegen een speciaal rentetarief in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Luinjeberd. Bekijk ook eens Groene lening, Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Wil jij ook besparen? Op basis van tips van onze adviseurs bouw jij het isolatieplan Luinjeberd wat matcht met je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Bepaal de leeftijd van de woning en vraag vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Door een warmtescan kom je erachter waar de zwakke plekken liggen. Bijvoorbeeld de afwezigheid van dubbel glas, gammele muren of lekkages. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Luinjeberd voor persoonlijk advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat zijn financiële eisen? Een oplossing voor je dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk altijd: de winst van een woningisolatie is vele malen hoger dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Prijzen vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de meeste besparing ligt? Neem contact op met meerdere regionale isolatiebedrijven in Luinjeberd. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vormen leiden tot een optimale leefomgeving en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De planning is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Ga aan de slag met een werkende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is zeker nodig voor een optimale leefomgeving. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen