Isolatie Jubbega

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Jubbega? Gedegen isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Door middel van een isolatiemaatregel zoals spouwmuren isoleren of kieren dichten ga je naar een significant lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er voldoende mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Op ons isolatie portaal tref je handige informatie over isolatie Jubbega. Denk aan zaken als schuimstrips en schijntocht. Weten waar voor jou de kansen liggen? Schets jouw situatie en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-jubbega-8411

 • Lagere energiekosten
 • Einde van vochtproblemen
 • Minder uitstoot van CO2
 • Reductie geluid
 • De waarde van de woning neemt toe

ProvincieFriesland
GemeenteHeerenveen
Postcode8411
Netnummer0516 (+31516)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2630 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dat is verspilling, want zo verliest je huis veel warmte door de vloer of dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn doorgaans uitstekend geïsoleerd. Bij een oud huis (tot plusminus 1985) is dit vaak niet zo. Starten met isolatie heeft direct effect op de energierekening, is een groene investering, en is razendsnel terugverdient. Hierna check je de meest rendabele acties om jullie woning in Jubbega te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit holle gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Je woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat zorgt voor een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Jubbega is financieel toegankelijk (plusminus € 900 voor rijtjeshuizen) en het bespaart flink geld, tot wel €270 (jaarlijkst, prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en maakt dat de energierekening minder wordt. De prijzen variëren rond €1725 en het resultaat is zo’n €200 per jaar. De beste aanpak is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als chips, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, EPS parels. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is ontzettend zonde. Het gros van de daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Jubbega kost zo’n €5100. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal je alleen de materialen van €990. De besparing loopt op tot €750 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Het huis houdt warmte beter vast. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Positieve aspecten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De tarieven kunnen oplopen tot €13500. Je profiteert van ongeveer €750 elk jaar opnieuw. Mag je niets aan de buitenkant doen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0bestaan er verscheidene alternatieve mogelijkheden. Hieronder benoemen we de meest toegepaste alternatieven.

 • Garage isoleren: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Isoleren van schuur: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Zolder isolatie: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isolatie van dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Kruipruimte-isoleren: Minder last van ongedierte

Wat zijn de kosten van isoleren in Jubbega (februari 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere energielasten of een duurzame gemeenschap? Woning Jubbega isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn er grote voordelen. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot maarliefst 2100 m3. De besparing komt neer op €975 per jaar. Op ons isolatie portaal komen we met de verwachte kosten als je het laat doen door een isolatiebedrijf in Jubbega. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de tarieven stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Beschik jij over voldoende geld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is in lijn met een 6 procent spaarrente. Een dak isoleren verdien je terug in zo’n 7,5 jaar en bij een spouwmuur is dat zes jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per doel tref je de besparing in euro en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3100)
€605
(€6400)
€1150
(€8700)
Vloerisolatie€145
(€1450)
€255
(€1900)
€385
(€3600)
Spouwmuur€355
(€1475)
€450
(€2100)
€905
(€3050)
HR++ glas€195
(€1875)
€320
(€4200)
€370
(€5075)
isolatie jubbega 8411

Gangbare Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Jubbega?

Waarom mijn woning in Jubbega isoleren?

Een degelijke woningisolatie resulteert in minder energiekosten bij een energiebedrijf zoals Greenchoice en Powerpeers, waar ook het klimaat van profiteert. Het aardgas gebruik gaat omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een aangenaam klimaat in huis en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert significant beter dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je minder hoeft te stoken. Mede geeft het extra comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en minder last van condensvorming. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3725, dat betekent een winst van 220, ieder jaar weer. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Kies dan meteen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Vandaar achterhaalt u waar eventuele luchtlekken zijn en wat prioriteit heeft. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige acties zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest effectieve maatregelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil je je huis beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Diepgaande werkzaamheden zoals dak-, gevel of vloerisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met beperkte financiële middelen is makkelijk rendement te halen. Vaak gaat het om naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie plakken en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen een heleboel materialen. Op deze website ontdek je nuttige informatie over het huidige assortiment. Te koop bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Gamma, Hornbach, Formido, Karwei, Praxis, Hubo. Toonaangevende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: ook in platen verkrijgbaar
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Heerenveen

Dankzij (regionale) subsidies wordt je woning isoleren nog verleidelijker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Om en nabij 15 procent van de onkosten kan je terugvragen.
 • De conditie is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Eveneens geldt voor arbeid het interessante (9%) BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Geregeld is er in Jubbega een regeling voor extra subsidie. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.heerenveen.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Heerenveen
Het is onderhand wel helder: je kunt de stookkosten flink reduceren met isolatie van gevel, vloer of dak. Echter, als je wilt besparen op je energierekening is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als er te weinig financiële middelen zijn zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening tegen een speciaal rentetarief opgezet voor energiebesparende maatregelen in Jubbega. Bekijk ook eens Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direct aan de slag? Dankzij tips van onze adviseurs kom je met een isolatieplan Jubbega wat overeenstemt met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en maak een rondje om te kijken wat er gebeurd is. Dankzij een warmtescan komt u erachter wat er aan warmte weglekt. Bijvoorbeeld warmtedoorlatend glas, gammele muren of een verouderd dak. Zoek een isolatiedeskundige in Jubbega voor een speciaal consult.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoe zit het met de kosten? Maatregelen treffen rondom het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk wel: het resultaat van de woningisolatie is veel lucratiever dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het helder je de eerste stappen gaat zetten? Ga op zoek naar diverse professionele isolatiebedrijven in Jubbega. Vergelijk altijd meerdere offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Start altijd met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vier onderdelen bieden sowieso een gezond leefklimaat en maken dat je minder energie gebruikt. De planning bepaal je op basis van het budget.

 5. Goede ventilatie

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Implementeer een ventilatieplanDit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een gezond binnenklimaat. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen