Isolatie Oranjewoud

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Oranjewoud? Een solide isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Eigenaar van een ouder huis? D.m.v. relatief eenvoudige maatregelen als de spouw isoleren of radiatorisolatie gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er tal van opties met een prima rendement. Op deze website bekijk je handige informatie over isolatie Oranjewoud. Denk aan onderwerpen als verwarmingsbuizen isoleren en ventilatieroosters. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul je gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-oranjewoud-8453

 • Besparen op energierekening
 • Een comfortabele leefomgeving
 • Duurzame investering
 • Reductie geluid
 • Eerste stap naar een energieneutrale woning

ProvincieFriesland
GemeenteHeerenveen
Postcode8453
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2630 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In zo’n geval verlies je de warmte van je CV door de vloer of dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe woningen met een geschikt energielabel van A of B zijn meestal correct geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot ongeveer 1990) is er vaak nog weinig gebeurd. De woning aanpakken bespaart veel energiekosten, is goed voor het milieu, en is razendsnel terugverdient. Bijgaand tref jij de populairste onderdelen om een woning in Oranjewoud te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit stukje kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Het woonobject houdt de warmte binnenboord, en dat zorgt voor een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Oranjewoud is betaalbaar (vanaf zo’n € 930 voor een rijtjeshuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €295 per 12 maanden (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en verlaagt het energiegebruik. De prijzen zijn zo’n €1850 en de potentiële besparing ligt op €235 p/jaar. De beste aanpak is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals chips, vloerisolatieplaten, EPS parels, PUR schuim. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie maakt dat er veel energie verloren gaat. Het gros van de daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Oranjewoud kost ongeveer €5700. Kun jij ook veel zelf doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1120. De besparing loopt op tot €870 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. De woonruimte houdt warmte beter vast. Zo hoef je veel minder te stoken. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Voordelen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten worden geschat op zo’n €11200. De winst is circa €850 elk jaar opnieuw. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere mogelijkheid is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder zijn er meerdere populaire werkzaamheden. In het gedeelte hierna behandelen we de populairste oplossingen.

 • Isolatie van garage: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Isolatie schuur: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Zolder isoleren: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isolatie dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Isoleren van kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Oranjewoud (april 2024)?

Wil je streven naar een structureel lagere energienota en natuurlijk een energiezuinige wereld? Woning Oranjewoud isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is veel winst te boeken. De isolatie van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2350 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1200 p/jaar. Op deze website calculeren we de gemiddelde kosten als je het laat doen door een isolatiebedrijf in Oranjewoud. Heb je zelf verstand van verbouwen? De totale kosten zijn dan stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je zelf wat geld over? Dan is het erg interessant. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Het isoleren van je dak kan men terugverdienen in 7,5 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met zes jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per oplossing vind je de potentiële besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€4200)
€785
(€6750)
€960
(€9100)
Vloerisolatie€115
(€1450)
€285
(€1750)
€320
(€2900)
Spouwmuur€245
(€1175)
€710
(€2700)
€880
(€3125)
HR++ glas€190
(€2025)
€315
(€3800)
€350
(€4550)
isolatie oranjewoud 8453

Erkende Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Oranjewoud?

Waarom mijn woning in Oranjewoud isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent een lagere gas- en stroomrekening bij een energieleverancier als Engie en NLE, en is goed voor het milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een optimaal binnenklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft in huis wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Tevens is het wooncomfort stukken beter: u voelt geen tocht meer bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3300 en geeft een besparing van €215 elk jaar opnieuw. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Doe een warmtescan. Vandaar check je waar de zwakke plekken liggen en wat prioriteit heeft. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige acties zijn wel duurder dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Uitgebreide investeringen zoals isolatie van dak, gevel of vloer zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met beperkte financiële middelen kun je al veel winst behalen. Je kunt denken aan naden en kieren dichten, tochtstrips plaatsen, kopen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van velerlei geschikte materialen. In de box hieronder komen we met een beknopte omschrijving veel toegepaste manieren. Doorgaans beschikbaar bij grotere bouwmarkten als Multimate, Formido, Praxis, Gamma, Karwei, Hornbach. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Heerenveen

Dankzij een subsidie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog lucratiever. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Om en nabij 15% van de uitvoeringskosten kan je terugvragen.
 • De richtlijn is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Evenzeer vallen de manuren onder het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Soms is er in Oranjewoud extra geld beschikbaar. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.heerenveen.nl voor de kleine lettertjes.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Heerenveen
Het is overduidelijk: je kunt flink bezuinigen met gevel-, vloer of dakisolatie. Echter, om te besparen op de energiekosten zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als de investering nu te groot is kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met concurrerende rentepercentages speciaal voor energiebesparende maatregelen in Oranjewoud. Bekijk ook eens Groene lening, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Met behulp van onderstaande tips ontwikkel je het isolatieplan Oranjewoud wat matcht met je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Wat is de leeftijd van het huis en vraag eventueel aan vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Door middel van een warmtescan ziet u wat er aan warmte weglekt. Wat we tegenkomen is de afwezigheid van dubbel glas, ouderwetse muren of een verouderd kozijn. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Oranjewoud voor uitgebreid advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat mag het project kosten? Jouw dak behandelen is in vergelijking met de vloer veel duurder. Vergeet niet: de opbrengst van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag een offerte op bij een aantal betrouwbare isolatiebedrijven in Oranjewoud. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Standaard begint men met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Dergelijke investeringen bieden sowieso een gezond leefklimaat en veel minder stookkosten. De planning bepaal je op basis van het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een correct geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Installeer slimme ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is cruciaal een aangenaam wooncomfort. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen