Isolatie Oudeschoot

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Oudeschoot? Een grondige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een wat ouder huis? D.m.v. haalbare maatregelen als het dak isoleren of tochtstrips of tochtbanden kan je al veel geld besparen. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er isolerende maatregelen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze pagina vind je uiteenlopende informatie over isolatie Oudeschoot. We staan stil bij belangrijke onderwerpen zoals isolatie van muren en koudebruggen. Weten waar voor jou de kansen liggen? Vul je gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-oudeschoot-8451

 • Ieder jaar honderden euro’s besparen
 • Een aangenaam klimaat in huis
 • Gereduceerde CO-2 uitstoot
 • Kan snel aangebracht worden
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt

ProvincieFriesland
GemeenteHeerenveen
Postcode8451
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2630 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Als dat het geval is verlies je de warmte van je CV door ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Houd de warmte in huis. Woningen van na 1995 met een energielabel A of B zijn veelal kwalitatief geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot plusminus 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Later isoleren bespaart veel energiekosten, is een groene investering, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Onderstaand lees jij de populairste stappen om je woning in Oudeschoot te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Jouw huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat zorgt voor een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Oudeschoot kan zeer goedkoop beginnend bij € 720 voor rijwoningen) en de potentiële besparing ligt op €200 per jaar (tarieven april 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en veel lagere gaskosten. De onkosten zijn gemiddeld €1600 en het rendement ligt op zo’n €195 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn PUR schuim, vloerisolatieplaten, chips, isolatiematrassen. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is een enorme energieverspiller. Het merendeel van de daken in Nederland zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Oudeschoot kost plusminus €5550. Doe je het zelf? Dan betaal jij ongeveer €1190. De besparing loopt op tot €890 per jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Een woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Zo hoef je veel minder te stoken. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11800. Je profiteert van om en nabij €970 op jaarbasis. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere oplossing is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

0noemen we nog een aantal alternatieve vormen. In de volgende paragraaf vermelden we de meest rendabele alternatieven.

 • Garage-isoleren: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isoleren van schuur: Altijd een warme schuur
 • Zolder isolatie: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isolatie dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte isolatie: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Oudeschoot (april 2024)?

Wil je streven naar minder hoge stookkosten en uiteraard een CO-2 reducerende toekomst? Woning Oudeschoot isoleren is dan een uitstekende oplossing. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is de impact groot. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2000 m3. Dat komt neer op €1000 (jaarlijks). Op deze website berekenen we de hoogte van de investering als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Oudeschoot. Ben jij zelf een handige klusser? De kosten zijn dan veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is het erg interessant. Het rendement is overeenkomstig met 4 procent rente. Het dak isoleren heb je terugverdiend in 7,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts zes jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren. Per actie zie je welk bedrag je kunt besparen en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€3450)
€745
(€7300)
€930
(€9750)
Vloerisolatie€120
(€1400)
€225
(€2050)
€310
(€2850)
Spouwmuur€200
(€1475)
€730
(€2475)
€790
(€3675)
HR++ glas€210
(€2325)
€260
(€3400)
€400
(€5150)
isolatie oudeschoot 8451

Erkende Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel

Vragen voor een isolatiespecialist in Oudeschoot?

Waarom mijn woning in Oudeschoot isoleren?

Een goede woningisolatie biedt jou lagere energiekosten bij een energieleverancier als Eneco of Nuon, en draagt bij aan een beter klimaat. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je stoot minder CO2 uit. Het gevolg daarvan is een comfortabele leefomgeving en een hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas is stukken effectiever dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte kan niet ontsnappen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Daarnaast merk je een toename van comfort: minder tocht en kou rond het raam en ook van condens zul je geen last meer hebben. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3275 en dat levert gemiddeld op €325 elk jaar opnieuw. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan adviseren wij innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Achterhaal eerst wat reeds is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Check de warmtescan. Op die manier ontdek je wat er aan warmte weglekt en wat de eerste stappen dus zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene oplossing is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Direct jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Omvangrijke projecten zoals isoleren van vloer, gevel of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met beperkte financiële middelen is makkelijk rendement te halen. Grote winst valt te behalen met het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie kopen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren heel wisselende materialen. Onderstaand vind je een samenvatting van het huidige assortiment. Je kunt het ook zelf kopen bij de erkende bouwmarkten als Gamma, Praxis, Hubo, Karwei, Formido, Multimate. De beste merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Heerenveen

Met behulp van een subsidie wordt woningisolatie nog lucratiever. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke subsidiepot kan je niet meer aanvragen. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Pak ‘m beet 15% van de factuur krijg je weer terug.
 • Randvoorwaarde is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Verder valt het arbeidsloon onder het 9% BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Misschien is er in Oudeschoot een lokaal subsidiepotje. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.heerenveen.nl voor meer informatie.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Heerenveen
Het is duidelijk: je kunt enorm besparen met isoleren van dak, vloer of gevel. Vergeet niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel wat geld nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een groene lening met een schappelijke rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Oudeschoot. Bekijk ook eens de Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, Groene lening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Met behulp van het onderstaande stappenplan maak je zelf een isolatieplan Oudeschoot wat past bij jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Bepaal de leeftijd van de woning en maak een rondje om te kijken wat er gebeurd is. Dankzij een warmtescan analyseer je op welke plekken warmte vrijkomt. Onder andere het ontbreken van dubbel glas, gammele muren of een lekkend riool. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Oudeschoot voor advies op maat.

 2. Bepaal het budget

  Wat heb je te besteden? Het dak renoveren is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk altijd: de besparing op de stookkosten ligt een stuk hoger dan de rente bij de bank. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het duidelijk waar de focus moet liggen? Dien verschillende aanvragen in bij erkende isolatiebedrijven in Oudeschoot. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Begin – indien nodig – met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze acties resulteren gegarandeerd in een aangenaam en prettig klimaat en flink lagere energiekosten. Waar je mee begint bepaal je op basis van het budget.

 5. Goede ventilatie

  In een gedegen geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Installeer een professionele ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een gezond wooncomfort. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen