Isolatie Nieuweschoot

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Nieuweschoot? Gedegen isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Heb je een oudere woning? D.m.v. een investering zoals isolatie van de kruipruimte of tochtprofielen heb je een veel lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er veel mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Hierna vind je handige informatie over isolatie Nieuweschoot. We zoomen in op belangrijke onderwerpen zoals muren isoleren en condensvorming. Meteen besparen? Vul je gegevens in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-nieuweschoot-8452

 • Veel geld besparen
 • Vocht absorberend vermogen
 • Duurzame investering
 • Profiteer van lage BTW-tarief (9%)
 • Lange garanties en goede voorwaarden

ProvincieFriesland
GemeenteHeerenveen
Postcode8452
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2630 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dan vervliegt de warmte van de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwhuizen met een hoger energielabel zijn meestal kwalitatief geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot plusminus 1985) is dat veel minder het geval. Het na-isoleren zorgt voor lagere energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op deze website achterhaal jij de meest populaire acties om een woning in Nieuweschoot te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit stukje wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Het woonobject is in staat om de warmte beter vast te houden, met als effect een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Nieuweschoot is voordeling (gemiddeld zo’n € 820 voor rijwoningen) en je bespaart al snel €225 op jaarbasis (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt voor minder afkoeling in de vloer en zorgt voor een laag energietarief. De onkosten zijn zo’n €1875 en het resultaat is zo’n €195 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiechape, vloerisolatieplaten, chips, PUR schuim. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is verliest veel warmte. Het gros van de daken zijn matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Nieuweschoot kost zo’n €5850. Kun jij ook veel zelf doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1070. De besparing loopt op tot €830 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. De woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pluspunten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De investering is ongeveer €11600. De winst is om en nabij €970, ieder jaar weer. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere oplossing is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Overigens zien we verschillende populaire opties. In het gedeelte hieronder benoemen we de populairste uitvoeringen.

 • Garage-isoleren: Betrek de garage echt bij je woning
 • Schuur isolatie: Een warme en droge opslagplek
 • Zolder-isoleren: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel isolatie: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte isolatie: Geen last van optrekkend vocht

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Nieuweschoot (april 2024)?

Streef jij naar een lagere energierekening en ook een groenere wereld? Woning Nieuweschoot isoleren is dan een uitstekende oplossing. Bij zowel oudere als nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. Isolatie van een woning van voor 1974 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2900 m3. Dat komt neer op €1125 per 12 maanden. Hierna calculeren we de verwachte kosten als je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Nieuweschoot. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de prijzen erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je het super snel terugverdient. Heb je zelf wat geld over? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het geschatte rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Het isoleren van een dak verdien je terug in zo’n 7 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vier jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren. Per oplossing vind je de potentiële besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€4300)
€675
(€5150)
€1240
(€9150)
Vloerisolatie€140
(€1400)
€200
(€1550)
€335
(€3350)
Spouwmuur€335
(€1050)
€460
(€2325)
€855
(€3575)
HR++ glas€230
(€2650)
€290
(€3100)
€360
(€4450)
isolatie nieuweschoot 8452

Gangbare Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool

FAQ voor de isolatiespecialist in Nieuweschoot?

Waarom mijn woning in Nieuweschoot isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie resulteert in lagere stookkosten bij een energieaanbieder als Essent en NLE, en is ook een heel duurzame keuze. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je stoot minder CO2 uit. Het resulteert bovendien in een gezond binnenklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat resulteert in lagere stookkosten. Mede merk je een toename van comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en minder last van condensvorming. Ook isoleert het geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3175 en dat bespaart tot €350 p/jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan adviseren wij een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Probeer te achterhalen wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Op die manier achterhaalt u wat er aan warmte weglekt en wat de quick win zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene oplossing is duurder i.v.m. ander opties. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Direct de woning beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Grote projecten zoals isolatie van dak, gevel of vloer kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met minimale investeringen zijn grote winsten te boeken. Grote winst valt te behalen met dichten van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie plakken en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verschillende soorten materialen. Op deze website ontdek je meer info over het huidige assortiment. Je kunt het ook zelf kopen bij erkende bouwmarkten als Gamma, Hornbach, Hubo, Karwei, Formido, Multimate. Erkende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Heerenveen

Door een subsidie van de overheid wordt woningisolatie nog aantrekkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De bekende landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Om en nabij 25% van de verkoopprijs zijn terug te vragen.
 • De conditie is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Evengoed vallen de manuren onder het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Soms is er in Nieuweschoot extra geld beschikbaar. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.heerenveen.nl voor meer informatie.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Heerenveen
Het is overduidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met dak-, vloer of gevelisolatie. Maar let op, om te besparen op de energiekosten zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je het geld niet hebt bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met concurrerende rentepercentages relevant voor energiebesparende maatregelen in Nieuweschoot. Andere opties zijn Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Jouw woning aanpakken? Op basis van de adviezen van onze specialisten ontwikkel je het isolatieplan Nieuweschoot wat in lijn is met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Aan de hand van een warmtescan wordt het duidelijk wat de zwakke punten van de woning zijn. Wat we tegenkomen is dubbel glas, oude muren of een lekkend riool. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Nieuweschoot voor deskundig advies.

 2. Bepaal het budget

  Wat zijn financiële eisen? Jouw dak behandelen vergt meer geld dan de vloer. Het leuke is: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen hoger dan de huidige spaarrente. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het helder de aandacht naar uit moet gaan? Vraag een offerte op bij een aantal plaatselijke isolatiebedrijven in Nieuweschoot. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze 4 maatregelen dragen bij aan een lekker warm huis en een significant lagere energierekening. De volgorde bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is van wezenlijk belang voor een optimaal binnenklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen