Isolatie Akkrum

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Akkrum? Degelijke isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een wat ouder huis? Met een aantal stappen als dakisolatie of tochtstrips of tochtbanden gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor de meer recente woningen zijn er interessante mogelijkhedendie je snel terugverdient. Op ons isolatie portaal vind je belangrijke informatie over isolatie Akkrum. Denk aan topics als isolatie van de kruipruimte en steenwol Isolatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Vul het formulier in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-akkrum-8491

 • Beter rendement dan spaarrekening
 • Minder tocht in huis
 • Kies voor een beter milieu
 • Stiller in de woning
 • De waarde van de woning neemt toe

ProvincieFriesland
GemeenteHeerenveen
Postcode8491
Netnummer0566 (+31566)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2630 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Jammer, want zo verlies je de warmte van je CV naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe woningen met een energielabel A of B zijn in de regel kwalitatief geïsoleerd. Bij oudere huizen (bouwjaar t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Het maken van een isolatieplan bespaart veel energiekosten, is goed voor het milieu, en heeft een uitstekend rendement. In de volgende paragraaf vind jij de meest toegepaste stappen om jullie woning in Akkrum te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit stukje wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Je huis verliest niet onnodig warmte met als effect een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Akkrum is interessant (al vanaf +/- € 710 voor een tussenhuis) en het bespaart je al gauw €240 op jaarbasis (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en veel minder stookkosten. De onkosten zijn gemiddeld €1725 en het resultaat is zo’n €210 p/jaar. De makkelijkste vorm is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals folie, icynene, dekens, steenwol. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. Het merendeel van de daken in Nederland kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Akkrum kost doorgaans €4650. Plannen dit zelf te doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €1060. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €720 p/jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Een huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het is een extra schil om uw woning. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De eenmalige investering bedraagt €11700. Je profiteert van circa €960 per jaar. Krijg je geen vergunning? Een alternatieve optie is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Overigens zijn er diverse rendabele alternatieven. Hieronder beschrijven we de interessantste uitvoeringen.

 • Isolatie garage: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Isoleren van schuur: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Zolder-isoleren: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isoleren dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte isoleren: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Akkrum (mei 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge stookkosten en uiteraard een groenere samenleving? Woning Akkrum isoleren kan hier direct aan bijdragen. Voor vrijwel elk type woning zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2900 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €825 (jaarlijks). Op deze website tref je de kosten (bij benadering) zodra dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Akkrum. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de totale kosten stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik je over spaargeld? Dan is het erg interessant. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Een dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5,5 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per optie tonen we de maximale besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€4350)
€775
(€6750)
€1100
(€9750)
Vloerisolatie€135
(€1050)
€195
(€1600)
€320
(€2950)
Spouwmuur€320
(€1350)
€560
(€2775)
€930
(€3425)
HR++ glas€190
(€2350)
€330
(€3450)
€390
(€4750)
isolatie akkrum 8491

Populaire Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Akkrum?

Waarom mijn woning in Akkrum isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie betekent lagere energiekosten bij een maatschappij zoals Budget Energie of Powerpeers, en is goed voor het milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en je reduceert de CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een gezond wooncomfort en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert vele malen beter enkel glas of normaal dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je minder hoeft te stoken. Ook neem het leefcomfort toe: kieren en tocht worden voorkomen en zeg maar dag tegen al die condens. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3425 en geeft een besparing van €325 elk jaar opnieuw. Kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Ga eerst eens na op welke manier er nu is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Vandaar achterhaalt u waar eventuele luchtlekken zijn en waar de de meeste besparing ligt. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene stap is duurder i.v.m. ander opties. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Grote activiteiten als vloer-, dak of gevelisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine investering kun jij al veel betekenen. Je kunt denken aan naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie toevoegen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verscheidene materialen. Onderstaand ontdek je nuttige informatie over het actuele aanbod. Dit ligt vaak ook in het schap bij toonaangevende bouwmarkten als Karwei, Multimate, Hubo, Formido, Gamma, Hornbach. Kies een A-merk zoals Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Heerenveen

Met behulp van opties voor subsidie wordt het investeren in je huis nog lucratiever. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke subsidieregeling is in 2017 volledig afgeschaft. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Plusminus 15% van de tarieven kan je terugvorderen.
 • De regel is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Verder vallen de manuren onder het lage (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Misschien is er in Akkrum een speciaal potje beschikbaar. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.heerenveen.nl voor de status in mei 2024.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Heerenveen
Het is onomstotelijk: je kunt besparen op de energiekosten met vloer-, gevel of dakisolatie. Bedenk wel, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je eerst wel investeren. Als je nu te weinig geld hebt kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een groene lening tegen een aantrekkelijke rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Akkrum. Andere opties zijn Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Middels de adviezen van onze specialisten creëer je een isolatieplan Akkrum wat matcht met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Bepaal de leeftijd van de woning en maak een rondje om te kijken wat er gebeurd is. Op basis van een warmtescan achterhaalt u op welke plekken er veel warmte lekt. Wat we tegenkomen is dun (tochtig) glas, afgeleefde muren of een lekkend riool. Ga naar de isolatiedeskundige in Akkrum voor persoonlijk advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoe zit het met de kosten? Een oplossing voor je dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Leuk detail: het resultaat van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan de rente bij de bank. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Experts vergelijken

  Is het duidelijk waar de meeste besparing ligt? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere erkende isolatiebedrijven in Akkrum. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Begin – indien nodig – met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze acties bieden jou een aangenaam en prettig klimaat en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Wat je als eerste aanpakt bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Goede ventilatie

  In een uitstekend geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Zorg dus voor een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is essentieel voor een prettig leefklimaat. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen