Isolatie Oss

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Oss? Degelijke isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Eigenaar van een ouder huis? Via relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld de garage isoleren en radiatorisolatie heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er verschillende opties die je razendsnel weer terugverdient. Hieronder ontdek je belangrijke informatie over isolatie Oss. We bespreken vraagstukken over vloerisolatie en houtwol isolatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Vul je gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-oss-5341

 • Minder energiekosten
 • Een gezond binnenklimaat
 • Minder stoken is milieuvriendelijk
 • Profiteer van lage BTW-tarief (9%)
 • Beter energielabel

ProvincieGroningen
GemeenteOss
Postcode5341
Netnummer0412 (+31412)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Is je woning niet goed geïsoleerd? In zo’n geval vervliegt de warmte van de woning door ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe woningen met een geschikt energielabel van A of B zijn in de regel correct geïsoleerd. Bij een oude woning (gebouwd voor 1980) valt er nog veel winst te behalen. De woning aanpakken leidt tot lagere energielasten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is razendsnel terugverdient. In het volgende stukje achterhaal je de meest rendabele onderdelen om een woning in Oss te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze lege ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. De woning verliest niet onnodig warmte en faciliteert een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Oss is financieel toegankelijk (om en nabij de € 730 voor rijtjeshuizen) en de besparing op de energienota loopt op tot €240 (jaarlijkst, prijzen april 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en zorgt voor een laag energietarief. De kosten zijn gemiddeld €1975 en het bespaart circa €245 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is het van onderaf werken in een kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, isolatiechape, isolatiematrassen, EPS parels. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. Veel van de Nederlandse daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Oss kost gemiddeld €5200. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan is het een stuk voordeliger €1230. Het voordeel loopt al gauw op tot €760 p/jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Het woonobject verliest niet onnodig warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Positieve aspecten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11900. Dit levert op plusminus €880 op jaarbasis. Krijg je geen vergunning? Een andere oplossing is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

0zien we diverse aantrekkelijke werkzaamheden. Hieronder benoemen we de meest rendabele alternatieven.

 • Isolatie van garage: Altijd een warme garage
 • Isoleren schuur: Altijd een warme schuur
 • Zolder isoleren: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Dakkapel-isoleren: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte isolatie: Weert ongedierte

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Oss (april 2024)?

Wil jij graag minder hoge stookkosten en tegelijkertijd een energiezuinige gemeenschap? Woning Oss isoleren kan hier direct aan bijdragen. Bij oude én nieuwere woningen valt er veel te krijgen. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot maarliefst 2525 m3. Dat komt neer op €1075 op jaarbasis. Op ons isolatie portaal ontdek je de hoogte van de investering als je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Oss. Heb je zelf verstand van verbouwen? De prijzen zijn dan erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en het rendement wordt steeds beter. Beschik jij over voldoende geld? Dan is het erg interessant. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een 6 procent spaarrente. Een dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus acht jaar en bij een spouwmuur is dat 4 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per mogelijkheid tref je de besparing in euro met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3350)
€845
(€5650)
€920
(€9000)
Vloerisolatie€130
(€1300)
€230
(€2400)
€350
(€3300)
Spouwmuur€175
(€1725)
€720
(€2675)
€950
(€3125)
HR++ glas€235
(€1975)
€320
(€3725)
€380
(€5100)
isolatie oss 5341

Actuele Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation

Vragen voor een isolatiespecialist in Oss?

Waarom mijn woning in Oss isoleren?

Een degelijke woningisolatie resulteert in een lagere energierekening bij een energieleverancier zoals Greenchoice of NLE, waar ook het klimaat van profiteert. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Het leidt tevens tot een comfortabel wooncomfort en de woning neemt in waarde toe. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas en triple glas isoleert significant beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Evengoed is het wooncomfort stukken beter: geen tocht en kou bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3600 en dat bespaart tot €315 elk jaar opnieuw. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Ga dan direct voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Bekijk eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en wat de kwaliteit hiervan nog is. Vraag een warmtescan aan. Op basis daarvan achterhaal je waar de meeste warmte ontsnapt en wat de snelle winsten zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige acties zijn kostbaarder dan het alternatief. De meest effectieve maatregelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Direct jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Diepgaande maatregelen zoals vloer-, dak of gevelisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar veel kan je ook zelf. Met minimale investeringen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichtkitten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie kopen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen een heleboel materialen. In de box hieronder check je praktische info over de opties / soorten en toepassingen. Je kunt het ook zelf kopen bij de erkende bouwmarkten als Praxis, Hornbach, Formido, Hubo, Gamma, Multimate. De beste merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: neemt geen vocht op

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Oss

Via (regionale) subsidies wordt energie besparen met isoleren nog verleidelijker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De subsidieregeling op landelijk niveau bestaat niet meer. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Ongeveer 25% van de factuur kan je terugvorderen.
 • De eis is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Eveneens valt het arbeidsloon onder het interessante (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Zo nu en dan is er in Oss een regeling voor extra subsidie. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.oss.nl voor de voorwaarden.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Oss
Het is evident: je kunt besparen op de energiekosten dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Maar onderschat niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel een beetje budget nodig. Als je nu te weinig geld hebt dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een duurzame lening met concurrerende rentepercentages bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Oss. Andere opties zijn Duurzaamheidslening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Door onderstaande tips schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Oss wat matcht met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? In welk jaar werd de woning gebouwd, en bekijk altijd goed wat er reeds is uitgevoerd. Door gebruik te maken van een warmtescan ontdekt u hoeveel warmte de woning verliest. Bijvoorbeeld de afwezigheid van dubbel glas, afgeleefde muren of een lekkend dak. Bezoek een isolatiedeskundige in Oss voor deskundig advies.

 2. Wat is jou budget?

  Wat heb je te besteden? Maatregelen treffen rondom het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk wel: de besparing op de stookkosten ligt altijd hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Offertes opvragen

  Ben je er achter waar de meeste besparing ligt? Probeer altijd meerdere lokale isolatiebedrijven in Oss. Vergelijk altijd meerdere offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Start altijd met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze 4 maatregelen leiden tot een warm en comfortabel huis en zorgen voor een laag energietarief. Waar je mee begint kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een degelijk geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Bouw een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een aangenaam klimaat in huis. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen