Isolatie Overlangel

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Overlangel? Goed toegepaste isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Heb je een oudere woning? Door middel van relatief eenvoudige maatregelen zoals dubbel glas of isolatie van de dakkapel ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er voldoende mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Hieronder tref je diverse informatie over isolatie Overlangel. Dit kan gaan om zaken als isolatie van de vliering en cellulose isolatie. Direct aan de slag? Geef jouw voorkeuren door en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-overlangel-5357

 • Minder betalen voor gas & stroom
 • Een prettig leefklimaat
 • CO-2 uitstoot beperken
 • Rust en comfort in huis
 • Minder gebonden aan de toenemende gasprijs

ProvincieGroningen
GemeenteOss
Postcode5357
Netnummer0486 (+31486)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In dit scenario verdwijnt de warmte in huis door de vloer of dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Laat dus geen warmte ontsnappen. Moderne woningen met een energielabel A of B zijn correct geïsoleerd. Bij oudere huizen (bouwjaar t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. De woning aanpakken zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en is razendsnel terugverdient. Bijgaand bekijk jij de meest toegepaste toepassingen om een woning in Overlangel te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Je huis houdt de warmte binnenboord, en faciliteert een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Overlangel is interessant (vanaf plusminus € 780 voor rijwoningen) en je bespaart al snel €230 per 12 maanden (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt voor meer warmte, comfort en dat levert een enorme energiebesparing op. De onkosten bedragen zo’n €1950 en je bespaart al snel €225 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Voorwaarde is wel dat de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiechape, chips, isolatiematrassen, PUR schuim. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Overlangel kost doorgaans €5300. Plannen dit zelf te doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1210. Je energiekosten dalen flink, tot wel €700 p/jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. De woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Het is een extra schil om uw woning. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Een belangrijk voordeel is dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De eenmalige investering bedraagt €11300. De winst is ong. €910 op jaarbasis. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere oplossing is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0onderscheiden we nog meer vaak toegepaste alternatieven. In het gedeelte hierna bespreken we de meest populaire werkzaamheden.

 • Isoleren garage: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Schuur-isoleren: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Zolder isolatie: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isolatie dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Kruipruimte isolatie: Weert ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Overlangel (mei 2024)?

Wil jij graag lagere energielasten en tegelijkertijd een energiezuinige maatschappij? Woning Overlangel isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Voor vrijwel elk type woning is de impact groot. Isolatie van een woning van voor 1974 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2725 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1050 p/jaar. Op deze website berekenen we de totale prijs zodra het laat doen door een isolatiebedrijf in Overlangel. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de totale kosten een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Is er budget voor een duurzame investering? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement kan je vergelijken met een 5 procent spaarrente. Dak-isolatie kan terugverdiend worden in 7 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 4 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per werkzaamheden tonen we de maximale besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€3200)
€625
(€6550)
€1250
(€9450)
Vloerisolatie€140
(€1150)
€190
(€1700)
€300
(€3200)
Spouwmuur€205
(€1225)
€580
(€2525)
€795
(€3075)
HR++ glas€245
(€2050)
€280
(€3450)
€365
(€5075)
isolatie overlangel 5357

Gangbare Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell

FAQ voor de isolatiespecialist in Overlangel?

Waarom mijn woning in Overlangel isoleren?

Een goede woningisolatie draait uit op een lagere gas- en stroomrekening bij een energieaanbieder zoals Budget Energie of Powerpeers, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat direct minder aardgas stoken en je stoot minder CO2 uit. Dat houdt vervolgens in: een aangename leefomgeving en een significante waardevermeerdering van het huis. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas of triple glas isoleert significant beter dan dubbel of enkel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Daarnaast merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht en kou bij de ramen en minder last van condensvorming. Ook isoleert het geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3075 en geeft een besparing van €330 elk jaar opnieuw. Moeten je kozijnen worden vervangen? Stap dan direct over op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Doe eerst onderzoek naar welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Op die manier analyseert u op welke plekken warmte vrijkomt en wat de eerste stappen dus zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene oplossing is goedkoper dan de ander. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je je huis beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Grootse maatregelen zoals isoleren van vloer, dak of gevel kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine investering zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Populaire vormen zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstrips, integreren van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen heel wisselende materialen. Hierna tref je een handig overzicht van de meest populaire soorten. Vaak verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Formido, Hubo, Hornbach, Gamma, Praxis, Karwei. De top-merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: een gesloten celstructuur

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Oss

Door de ondersteuning van subsidies wordt het investeren in je huis nog aantrekkelijker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? Een landelijke subsidie op isolatie kan je niet meer aanvragen. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Plusminus 15 procent van de offerte mag je terugvragen.
 • De regel is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Verder valt de uitgevoerde arbeid onder het interessante (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Misschien is er in Overlangel een potje voor dergelijke werkzaamheden. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.oss.nl voor opties in mei 2024.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Oss
Het is onomstotelijk: je kunt flink bezuinigen met isolatie van dak, vloer of gevel. Onthoud wel, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je soms eerst flinke kosten maken. Als de investering nu te groot is dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met een gunstige rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Overlangel. Bekijk ook eens de Duurzaamheidslening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Dankzij tips van onze adviseurs bouw jij je eigen isolatieplan Overlangel wat schikt naar je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en achterhaal ook zeker in welke mate de woning is aangepakt. Door middel van een warmtescan analyseer je op welke plekken warmte vrijkomt. Denk bijvoorbeeld aan de afwezigheid van dubbel glas, verrotte muren of een verouderd kozijn. Ga naar de isolatiedeskundige in Overlangel voor persoonlijk advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Jouw dak behandelen vergt meer geld dan de vloer. Leuk detail: de opbrengst van woningisolatie is veel lucratiever dan wat de bank aan rente betaald. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Weet je waar de meeste prioriteit heeft? Probeer altijd meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Overlangel. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Kijk als eerste naar de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Dergelijke investeringen hebben als resultaat een optimaal binnenklimaat en verlagen het energiegebruik. De volgorde van maatregelen wordt mede bepaald door je budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Implementeer een werkende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een optimale leefomgeving. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen