Isolatie Lithoijen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Lithoijen? Grondige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Dankzij een aantal stappen zoals bijvoorbeeld isolatie van binnenmuren of kieren dichten gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er isolerende maatregelen die zeker de moeite waard zijn. Hieronder lees je uiteenlopende informatie over isolatie Lithoijen. Je komt meer te weten over zaken als dakkapel isoleren en ventilatieroosters. Hoe kan ik isoleren en besparen? Dien een aanvraag in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-lithoijen-5396

 • Honderden euro’s p/jaar besparen
 • Einde van vochtproblemen
 • Gebruikt duurzame energiebronnen
 • Minder last van ongedierte
 • Veel lokale specialisten

ProvincieGroningen
GemeenteOss
Postcode5396
Netnummer0412 (+31412)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dat is verspilling, want zo zal er veel warmte ontsnappen via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Laat dus geen warmte ontsnappen. Woningen van na 1995 met een gunstig energielabel (A of B) zijn meestal degelijk geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1980 of nog ouder) is dat een stuk minder. Alsnog isoleren bespaart veel energiekosten, is goed voor het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. In de volgende paragraaf achterhaal je de meest interessante werkzaamheden om jouw woning in Lithoijen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Jouw huis houdt de warmte binnenboord, en dat zorgt voor een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Lithoijen is betaalbaar (ongeveer € 770 voor tussenwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €290 (jaarlijkst, prijzen april 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en bespaart veel energie. De onkosten bedragen zo’n €1625 en de winst ligt rond de €260 p/jaar. De beste aanpak is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals PUR schuim, EPS parels, isolatiechape, vloerisolatieplaten. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak verliest veel warmte. De daken van de meeste huizen zijn matig geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Lithoijen kost doorgaans €5650. Ben jij een klusser? Dan kost het circa €1050. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €810 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Jouw huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Een belangrijk voordeel is dat je meer materiaal kwijt kunt en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De eenmalige investering bedraagt €11900. Hiermee bespaar je circa €770 p/jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Bekijk dan eens de mogelijkheden van het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke alternatieven zijn er?

Ook zijn er meerdere alternatieve alternatieven. In het volgende overzicht beoordelen we de meest populaire oplossingen.

 • Isoleren garage: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isolatie van schuur: Een warme schuur voor extra gemak
 • Isoleren van zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isolatie dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte isoleren: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Lithoijen (april 2024)?

Wil jij graag lagere energielasten of wellicht een CO-2 reducerende gemeenschap? Woning Lithoijen isoleren is dan een uitstekende oplossing. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) kan er veel bereikt worden. Isolatie van een woning van voor 1974 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2500 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1375 per jaar. Op deze pagina vind je de kosten (bij benadering) zodra dit laat doen door een isolatiebedrijf in Lithoijen. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De prijzen zijn dan veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat spaargeld? Dan is het erg interessant. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Een dak isoleren kan men terugverdienen in negen jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 6 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per type tref je de besparing in euro met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€3550)
€875
(€6800)
€1040
(€8050)
Vloerisolatie€155
(€1050)
€225
(€2200)
€395
(€3350)
Spouwmuur€330
(€1325)
€670
(€1975)
€920
(€3450)
HR++ glas€200
(€2425)
€330
(€3125)
€415
(€5375)
isolatie lithoijen 5396

Actuele Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder

Meer weten over de isolatiespecialist in Lithoijen?

Waarom mijn woning in Lithoijen isoleren?

Een grondige woningisolatie biedt jou lagere energiekosten bij een energieleverancier als Delta of Powerpeers, waar ook het klimaat van profiteert. Je verbruikt veel minder aardgas en je CO2 vervuiling is minder. Het leidt tevens tot een prettig wooncomfort en een hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas + HR++ glas isoleert vele malen beter ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft in huis wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Bovendien zal het comfort hoger worden: u voelt geen tocht meer bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3300 en besparen tot €335 op jaarbasis. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan kan je het beste meteen overstappen op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Probeer te achterhalen welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Op die manier komt u erachter waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de focus op moet liggen. Hierin is geen vaste volgorde. De ene keuze is wel duurder dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je graag de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Grote werkzaamheden als isoleren van gevel, vloer of dak kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met kleine budgetten zijn grote winsten te boeken. Voorbeelden zijn naden en kieren dichtkitten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie gebruiken en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met velerlei geschikte materialen. Hieronder bekijk je praktische info over veel gebruikte types. Vaak verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Hornbach, Formido, Hubo, Karwei, Praxis, Multimate. De beste merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Oss

Met behulp van een subsidie van de overheid wordt het investeren in je huis nog lucratiever. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Grofweg 20% van de factuur mag je terugvragen.
 • De richtlijn is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Verder is het arbeidsloon ingedeeld in het verlaagde BTW-tarief (9%). Hier kan iedereen van profiteren.
 • Af en toe is er in Lithoijen extra geld beschikbaar. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.oss.nl voor opties in april 2024.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Oss
Het is evident: je kunt de stookkosten flink reduceren met isolatie van vloer, gevel of dak. Maar let op, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je eerst wel investeren. Als je onvoldoende budget hebt bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een interessante lening met een lage rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Lithoijen. Andere mogelijkheden zijn Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Geholpen door de uitleg die hierna komt kom je met een isolatieplan Lithoijen wat strookt met jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Wat is de leeftijd van het huis en vraag vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Op basis van een warmtescan zie je waar de meeste warmte ontsnapt. Wat we tegenkomen is het ontbreken van dubbel glas, verouderde muren of een lekkend dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Lithoijen voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoe zit het met de kosten? Het dak voorzien van een extra schil is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk wel: het resultaat van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Vakmannen vergelijken

  Ben je er achter waar de meeste besparing ligt? Dien verschillende aanvragen in bij regionale isolatiebedrijven in Lithoijen. Vergelijk rustig een aantal offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Begin – indien nodig – met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze acties bieden sowieso een gezond binnenklimaat en lagere maandlasten door een lagere energienota. De volgorde van maatregelen is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een correct geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Bouw slimme ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een aangename leefomgeving. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen