Isolatie Berghem

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Berghem? Een solide isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een wat ouder huis? Aan de hand van een isolatiemaatregel als isolatie buitenkant gevel en radiatorfolie heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor nieuwere woningen zijn er interessante mogelijkhedendie je razendsnel weer terugverdient. Hierna ontdek je belangrijke informatie over isolatie Berghem. Je komt meer te weten over thema’s als buitenmuren isoleren en thermische bruggen. Direct aan de slag? Dien een aanvraag in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-berghem-5351

 • Een flink lagere energierekening
 • Een aangenaam binnenklimaat
 • Duurzame investering
 • Leningen beschikbaar met lage rente
 • Het verwarmen van morgen

ProvincieGroningen
GemeenteOss
Postcode5351
Netnummer0412 (+31412)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Jammer, want zo zal er veel warmte ontsnappen via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwhuizen met een hoger energielabel zijn doorgaans degelijk geïsoleerd. Bij bestaande woningen (gebouwd voor 1980) is dit een stuk minder op orde. De woning aanpakken resulteert in een lagere energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Bijgaand ontdek jij de aantrekkelijkste stappen om jullie woning in Berghem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. De woonruimte houdt warmte beter vast, en biedt daardoor een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Berghem kan zeer goedkoop (plusminus € 790 voor een tussenwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €210 per 12 maanden (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en zorgt voor een laag energietarief. De onkosten bedragen zo’n €1825 en je profiteert van een besparing tot wel €205 elk jaar opnieuw. De eenvoudigste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn vloerisolatieplaten, chips, EPS parels, isolatiechape. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak verliest veel warmte. De daken van de meeste huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Berghem kost ongeveer €4450. Ben jij een klusser? Dan is het een stuk voordeliger €1070. Het rendement is al snel €740, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Het huis houdt de warmte binnenboord. Het gevolg? Minder stookkosten! Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pluspunten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je weer nieuwe muren hebt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11100. Het voordeel is om en nabij €950 op jaarbasis. Wil de gemeente niet meewerken? Wat ook interessant is, is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Als aanvulling op bovenstaande kennen we nog meer rendabele uitvoeringen. In het gedeelte hierna behandelen we de meest toegepaste oplossingen.

 • Garage-isoleren: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isolatie van schuur: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isolatie zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Dakkapel-isoleren: Interessante optie voor klein budget
 • Isoleren kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Berghem (juni 2024)?

Wil jij lagere maandelijkse energielasten en een groenere toekomst? Woning Berghem isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen oud en nieuw zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot maarliefst 2350 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1475 per jaar. Hierna ontdek je de hoogte van de investering wanneer je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Berghem. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De totale kosten zijn dan een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je zelf wat geld over? Begin dan maar met afwegen. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 4% rente. Het isoleren van een dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 9 jaar en voor een spouwmuur is dat maar vijf jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per actie zie je de geschatte opbrengst met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€4250)
€625
(€5850)
€910
(€9000)
Vloerisolatie€130
(€1450)
€235
(€2500)
€315
(€2900)
Spouwmuur€315
(€1525)
€550
(€2350)
€810
(€3325)
HR++ glas€205
(€2025)
€260
(€3725)
€445
(€4825)
isolatie berghem 5351

Bekende Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Berghem?

Waarom mijn woning in Berghem isoleren?

Een solide woningisolatie draait uit op lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Greenchoice of Nuon, en is bovendien een groene investering. Het aardgas gebruik gaat omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een comfortabel leefklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas & HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Evengoed zal het comfort hoger worden: geen koude tocht in de buurt van de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €4000, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €220, ieder jaar weer. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan is het handig om direct te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Schets voor jezelf de situatie op welke manier er nu is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Op basis daarvan ziet u waar eventuele luchtlekken zijn en waar de focus op moet liggen. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene oplossing is wel duurder dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Uitgebreide klussen als dak-, vloer of gevelisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met kleine budgetten zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Wat veel toegepast wordt is het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, bestellen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met allerlei materialen. Hieronder bekijk je een beknopte omschrijving veel gebruikte types. Doorgaans beschikbaar bij de betere bouwmarkt als Gamma, Multimate, Hubo, Hornbach, Praxis, Karwei. Erkende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: neemt geen vocht op

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Oss

Dankzij subsidiemogelijkheden wordt energie besparen met isoleren nog verleidelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke aankoopsubsidie is al enige jaren uitgefaseerd. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Zo’n 20% van de verkoopprijs kan je terugvorderen.
 • De richtlijn is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Evenzeer valt de uitgevoerde arbeid onder het lage (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Berghem extra geld beschikbaar. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.oss.nl voor meer informatie.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Oss
Het is evident: je kunt flink bezuinigen met isoleren van vloer, gevel of dak. Onthoud wel, wanneer je kosten wilt besparen moet je eerst wel investeren. Als de investering nu te groot is kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een prachtige lening met een gunstige rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Berghem. Bekijk ook eens de Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? D.m.v. het advies hieronder bouw jij je eigen isolatieplan Berghem wat past bij jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Door middel van een warmtescan komt u erachter hoeveel warmte de woning verliest. Dit kan zijn geen HR++ glas, oude muren of een lekkend riool. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Berghem voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Naar welke tarieven kijk je? Het aanpakken van het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Het leuke is: de besparing die je realiseert met woningisolatie is veel lucratiever dan een reguliere spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Experts vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de quick-wins liggen? Neem contact op met meerdere goede isolatiebedrijven in Berghem. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Start altijd met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze stappen resulteren in een gezond wooncomfort en een veel lagere energierekening. De volgorde van maatregelen bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een degelijk geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Werk aan een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar dit is bepalend voor een optimaal binnenklimaat. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen