Isolatie Lith

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Lith? Vakkundige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Heb je een oudere woning? Door middel van haalbare maatregelen zoals isolatie buitenkant gevel en naden en kieren dichten kan je een forse besparing realiseren. Ook bij meer moderne huizen zijn er veel mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Op deze website vind je uitgebreide informatie over isolatie Lith. Je kunt denken aan items als tussenwanden isoleren en Rc-waarde. Hoe kan ik isoleren en besparen? Schets jouw situatie en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-lith-5397

 • Aantrekkelijk rendement
 • Slimmer omgaan met thermostaat
 • CO-2 uitstoot terugdringen
 • Aantrekkelijke groene lening
 • Toekomstbestendig

ProvincieGroningen
GemeenteOss
Postcode5397
Netnummer0412 (+31412)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In dat geval verdwijnt de warmte in huis naar buiten via muren, het dak of de vloer. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe woningen met een geschikt energielabel van A of B zijn in de regel behoorlijk geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1974 t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. Later isoleren heeft direct effect op de energierekening, is goed voor het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. In het volgende stukje achterhaal je de meest populaire werkzaamheden om je woning in Lith te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Het woonobject houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en biedt daardoor een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Lith is goed te betalen (al vanaf € 870 voor een rijtjeshuis) en de potentiële besparing ligt op €220 (jaarlijkst, prijzen april 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en je verbruikt minder energie. De kosten zijn ongeveer €1775 en het bespaart circa €285 p/jaar. De meest toegepaste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, isolatiechape, PUR schuim. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is ontzettend zonde. De daken van de meeste (oudere) huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Lith kost plusminus €5150. Dit zelfstandig uitvoeren? De materiaalkosten zijn dan +/- €990. De besparing loopt op tot €890 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Je woning verliest veel minder warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De eenmalige investering bedraagt €12000. Je profiteert van zo’n €860 p/jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Je kunt dan kiezen voor de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

0kennen we verscheidene rendabele opties. Hieronder bespreken we de meest rendabele uitvoeringen.

 • Garage isolatie: Betrek de garage echt bij je woning
 • Isolatie van schuur: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Zolder-isoleren: Een van de effectiefste methodes
 • Dakkapel-isoleren: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Kruipruimte-isoleren: Een drogere woning

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Lith (april 2024)?

Willen jullie ook bezuinigen op de energiekosten en een duurzame toekomst? Woning Lith isoleren kan hier direct aan bijdragen. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is de impact groot. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2325 m3. Dat komt neer op €1475 p/jaar. Op deze pagina kijken we naar de kosten (bij benadering) wanneer je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Lith. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De totale kosten zijn dan stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Is er budget voor een duurzame investering? Dan heb je zeker wel geluk. Het geschatte rendement komt overeen met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dakisolatie heeft men terugverdien in +/- zeven jaar en voor een spouwmuur is dat maar vijf jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per soort zie je de geschatte opbrengst en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€4100)
€765
(€6550)
€1110
(€8100)
Vloerisolatie€145
(€1050)
€290
(€1700)
€355
(€3350)
Spouwmuur€295
(€900)
€500
(€2125)
€790
(€3250)
HR++ glas€240
(€2300)
€315
(€4150)
€365
(€5275)
isolatie lith 5397

Erkende Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Lith?

Waarom mijn woning in Lith isoleren?

Een vakkundige woningisolatie leidt tot lagere energiekosten bij een maatschappij als Engie of Qurrent, en draagt bij aan een beter klimaat. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een prettig klimaat in huis en een flinke toename van de woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas of triple glas is stukken effectiever dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft binnen waardoor je minder hoeft te stoken. Verder zal het comfort hoger worden: geen koude tocht in de buurt van de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3900, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €285, ieder jaar weer. Moeten je kozijnen worden vervangen? Stap dan direct over op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Achterhaal eerst wat reeds is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Op basis daarvan analyseer je waar eventuele luchtlekken zijn en wat dus zeker aangepakt moet worden. De volgorde is niet heel relevant. De ene maatregel is aantrekkelijker dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Uitvoerige activiteiten als gevel-, dak of vloerisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine investering zijn er allerlei mogelijkheden. Je kunt denken aan dichten van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, bestellen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verschillende soorten materialen. Op deze pagina lees je kort & bondige info over het huidige assortiment. Te koop bij populaire bouwmarkten als Formido, Karwei, Hornbach, Praxis, Gamma, Hubo. Kies een A-merk zoals Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Oss

Met behulp van een subsidie wordt een huis isoleren interessanter. Heb ik recht op subsidie? De landelijke subsidieregeling is in 2017 volledig afgeschaft. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Pak ‘m beet 25% van de factuur kan je terugvragen.
 • Een voorwaarde is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Daarnaast rekenen ze voor arbeidsloon een interessante (9%) BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Zo nu en dan is er in Lith een groene lening of extra potje. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.oss.nl voor meer informatie.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Oss
Het is onomstotelijk: je kunt besparen op de energiekosten door te isoleren. Onthoud wel, wanneer je kosten wilt besparen moet je eerst wel investeren. Als je nu te weinig geld hebt bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een unieke lening met een lage rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Lith. Bekijk ook eens de Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Gebruikmakend van de uitleg die hierna komt schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Lith wat in lijn is met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag vorige bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Dankzij een warmtescan zie je op welke plekken er veel warmte lekt. Denk bijvoorbeeld aan de afwezigheid van dubbel glas, gammele muren of rotte kozijnen. Ga naar de isolatiedeskundige in Lith voor persoonlijk advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoe zit het met de kosten? Het dak voorzien van een extra schil kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed nieuws: de winst van een woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Vergelijken van prijzen

  Heb je inzichtelijk waar de quick-wins liggen? Neem contact op met meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Lith. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze onderdelen dragen bij aan een prettige leefomgeving en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De volgorde van maatregelen heeft vooral te maken met het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Werk aan een gedegen ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is cruciaal een prettig wooncomfort. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen