Isolatie Sint-Michielsgestel

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Sint-Michielsgestel? Degelijke isolatie kan veel energie besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Aan de hand van relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld spouwmuurisolatie en radiatorisolatie heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook bij meer moderne huizen zijn er allerlei kansen die ontzettend rendabel zijn. Op deze pagina ontdek je uitgebreide informatie over isolatie Sint-Michielsgestel. Bijvoorbeeld thema’s als isolerende kozijnen en schijntocht. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul het formulier in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-sint-michielsgestel-5271

 • Besparen op energierekening
 • Een gezond wooncomfort
 • Zelf kiezen voor een beter milieu
 • Leningen beschikbaar met lage rente
 • Gunstig ten tijde van verkoop

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteSint-Michielsgestel
Postcode5271
Netnummer073 (+3173)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3630 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Als dat het geval is verdwijnt de warmte in huis door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe woningen met een hoger energielabel zijn veelal correct geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot ongeveer 1990) valt er nog veel winst te behalen. Het maken van een isolatieplan resulteert in een lagere energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Bijgaand vind jij de meest interessante stappen om je woning in Sint-Michielsgestel te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Jouw huis verliest niet onnodig warmte en dat resulteert in een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Sint-Michielsgestel kan erg voordelig (vanaf zo’n € 780 voor tussenwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €215 (jaarlijkst, tarieven april 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en je verbruikt minder energie. De kosten liggen rond €1800 en het bespaart circa €230 elk jaar opnieuw. De makkelijkste vorm is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Voorwaarde is wel dat de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Men kan kiezen voor isolatiematerialen als chips, EPS parels, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak verliest veel warmte. De daken van de meeste huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Sint-Michielsgestel kost doorgaans €5050. Ben je zelf handig? Hiervoor betaal je stukken minder, €1190. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €740 p/jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. De woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €13400. Daarmee bespaar je ongeveer €840 per jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatieve optie is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder onderscheiden we meerdere vaak toegepaste oplossingen. In het gedeelte hieronder praten we over de meest aantrekkelijke werkzaamheden.

 • Garage isoleren: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Schuur isolatie: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Zolder isoleren: Een van de effectiefste methodes
 • Isoleren dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Isoleren kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Sint-Michielsgestel (april 2024)?

Wil jij graag minder hoge energiekosten en natuurlijk een energiezuinige maatschappij? Woning Sint-Michielsgestel isoleren kan hier uitkomst bieden. Voor vrijwel elk type woning zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een bestaande woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2450 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1275 (jaarlijks). Op ons isolatie portaal berekenen we de totale prijs in het geval je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Sint-Michielsgestel. Ben je een handige doe-het-zelver? De kosten zijn in dat geval veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is het erg interessant. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 4% rente. Het isoleren van je dak kan terugverdiend worden in 8,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 4 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd. Per actie kun je de verwachte opbrengst bekijken en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€4350)
€785
(€5600)
€1030
(€9550)
Vloerisolatie€130
(€1100)
€220
(€2050)
€315
(€2950)
Spouwmuur€205
(€1425)
€710
(€2075)
€830
(€3425)
HR++ glas€230
(€2725)
€340
(€3150)
€410
(€4550)
isolatie sint-michielsgestel 5271

Bekende Isolatiemerken:

 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson

FAQ voor de isolatiespecialist in Sint-Michielsgestel?

Waarom mijn woning in Sint-Michielsgestel isoleren?

Een solide woningisolatie mondt uit in lagere stookkosten bij een maatschappij zoals Essent en Qurrent, en is ook een heel duurzame keuze. Je verbruikt veel minder aardgas en je stoot minder CO2 uit. Het leidt tevens tot een prettig leefklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas heeft een betere isolerende werking dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Evengoed merkt men een verbeterd comfort in huis: geen koude tocht in de buurt van de ramen en minder last van condensvorming. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3500, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €290 per jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan adviseren wij nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Achterhaal eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en hoe dat precies is aangebracht. Probeer de warmtescan. Dan analyseert u waar de meeste warmte ontsnapt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene stap is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest effectieve maatregelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil je jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Grote maatregelen als gevel-, vloer of dakisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine investering zijn grote winsten te boeken. Je kunt denken aan dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, kopen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met uiteenlopende materialen. Onderstaand bekijk je kort & bondige info over het actuele aanbod. Doorgaans beschikbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Hornbach, Multimate, Karwei, Gamma, Formido, Hubo. Erkende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: is erg brandbaar

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Sint-Michielsgestel

Door gebruik te maken van een subsidie wordt het investeren in je huis nog aantrekkelijker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De subsidieregeling op landelijk niveau bestaat niet meer. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Pakweg 15 procent van de uitvoeringskosten kan je terugvorderen.
 • Uitgangspunt is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Daarnaast valt de uitgevoerde arbeid onder het lage (9%) BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Misschien is er in Sint-Michielsgestel een lokaal subsidiepotje. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.sint-michielsgestel.nl voor opties in april 2024.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Sint-Michielsgestel
Het is onderhand wel helder: je kunt besparen op de energiekosten door te isoleren. Maar, om te besparen op de energiekosten is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je onvoldoende budget hebt kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een interessante lening met concurrerende rentepercentages in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Sint-Michielsgestel. Alternatieve regelingen zijn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Door middel van de uitleg die hierna komt maak je zelf een isolatieplan Sint-Michielsgestel wat matcht met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag vorige bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Gebruikmakend van een warmtescan analyseer je waar de meeste warmte ontsnapt. Dit kan zijn dubbel glas, verouderde muren of een verouderd kozijn. Ga naar de isolatiedeskundige in Sint-Michielsgestel voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Naar welke tarieven kijk je? Het dak voorzien van een extra schil vergt meer geld dan de vloer. Vergeet niet: je profijt van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het helder je de eerste stappen gaat zetten? Dien verschillende aanvragen in bij plaatselijke isolatiebedrijven in Sint-Michielsgestel. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Begin – indien nodig – met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vier onderdelen bieden jou een optimaal binnenklimaat en maken dat je minder energie gebruikt. Het werkschema kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een prima geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Implementeer een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is essentieel voor een gezond klimaat in huis. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen