Isolatie Oijen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Oijen? Grondige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Door middel van een isolatiemaatregel als isolatie van binnenmuren of schuimstrips kan je een forse besparing realiseren. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er allerlei kansen die ontzettend rendabel zijn. Op ons isolatie portaal tref je diverse informatie over isolatie Oijen. Je kunt denken aan vraagstukken over radiatorfolie aanbrengen en condensvorming. Meteen besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-oijen-5394

 • Energiekosten gaan omlaag
 • Nauwelijks tot geen vocht in huis
 • Een verantwoorde keuze
 • Speciale groene leningen
 • Toekomstbestendig

ProvincieGroningen
GemeenteOss
Postcode5394
Netnummer0412 (+31412)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Als dat het geval is verdwijnt de warmte in huis naar buiten via muren, het dak of de vloer. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Woningen van na 1995 met een goed of uitstekend energielabel zijn doorgaans degelijk geïsoleerd. Bij oudere huizen (bouwjaar t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. Het na-isoleren heeft direct effect op de energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In de volgende paragraaf check je de interessantste werkzaamheden om je woning in Oijen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze open ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Het huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als gevolg een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Oijen is goed te betalen (om en nabij de € 870 voor een rijwoning) en de potentiële besparing ligt op €205 (jaarlijkst, kosten juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en bespaart veel energie. De prijzen zijn gemiddeld €1950 en het bespaart circa €185 elk jaar opnieuw. De makkelijkste vorm is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn chips, EPS parels, isolatiechape, PUR schuim. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste (oudere) huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Oijen kost om en nabij de €5550. Kun jij ook veel zelf doen? Dan is het een stuk voordeliger €1070. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €840 per jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Het woonobject kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het gevolg? Minder stookkosten! Het is duurder dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11200. Hiermee bespaar je grofweg €970 per jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Wat ook interessant is, is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke alternatieven zijn er?

Verder noemen we allerlei interessante alternatieven. Hierna praten we over de interessantste alternatieven.

 • Isolatie van garage: Betrek de garage echt bij je woning
 • Isolatie van schuur: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isolatie zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Dakkapel isolatie: Interessante optie voor klein budget
 • Isolatie van kruipruimte: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Oijen (juni 2024)?

Streef jij naar minder hoge energiekosten of een CO-2 reducerende wereld? Woning Oijen isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Voor vrijwel elk type woning zijn er grote voordelen. Het isoleren van een oude woning bespaart aardgas tot maarliefst 2875 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1425 per jaar. Hieronder ontdek je de kosten (bij benadering) als je kiest voor een isolatiebedrijf in Oijen. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De totaalprijs is dan stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig waardoor je het super snel terugverdient. Beschik jij over voldoende geld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement kan je vergelijken met een 4 procent spaarrente. Een dak isoleren kan terugverdiend worden in zeven jaar en voor een spouwmuur is dat maar 6 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per mogelijkheid zie je de geschatte opbrengst en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€3400)
€625
(€7250)
€990
(€9650)
Vloerisolatie€130
(€1500)
€200
(€2450)
€330
(€3500)
Spouwmuur€395
(€1100)
€600
(€2500)
€790
(€3600)
HR++ glas€240
(€2950)
€320
(€4275)
€355
(€4575)
isolatie oijen 5394

Gangbare Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Oijen?

Waarom mijn woning in Oijen isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent een lagere energierekening bij een energiebedrijf als Essent of Pure Energie, en is bovendien een groene investering. Je gaat direct minder aardgas stoken en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een prettig leefklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas of HR++ glas is stukken effectiever dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Ook is het wooncomfort stukken beter: geen tocht of kou rondom de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3675, waarbij u een besparing realiseert van €285 elk jaar opnieuw. Moeten je kozijnen worden vervangen? Stap dan direct over op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat op dit moment al geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Zo komt u erachter op welke plekken er veel warmte lekt en wat de snelle winsten zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene keuze is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je je huis beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Grootse acties zoals isoleren van vloer, gevel of dak kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun je al veel winst behalen. In de praktijk gaat het vaak om kieren en naden dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie aanschaffen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren heel wisselende materialen. In de box hieronder lees je kort & bondige info over de meest populaire soorten. Je kunt het ook zelf kopen bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Hubo, Hornbach, Gamma, Formido, Karwei, Multimate. Erkende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Oss

Mede door opties voor subsidie wordt energie besparen met isoleren nog lucratiever. Heb ik recht op subsidie? De landelijke aankoopsubsidie is in april 2017 opgeheven. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Ongeveer 15 procent van de kosten mag je terug verwachten.
 • De regel is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Evengoed valt het arbeidsloon onder het kleine BTW tarief (9%). Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Soms is er in Oijen een regeling voor extra subsidie. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.oss.nl voor de kleine lettertjes.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Oss
Het is onomstotelijk: je kunt flink bezuinigen met isolatie van gevel, dak of vloer. Onthoud wel, als de energierekening naar beneden moet, heb je wel wat geld nodig. Als je nu te weinig geld hebt dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening tegen een aantrekkelijke rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Oijen. Ook interessant is de Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, GreenLoans, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direct aan de slag? Gebruikmakend van onderstaande tips ontwikkel je het isolatieplan Oijen wat in lijn is met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar is het huis gebouwd, en bekijk altijd goed wat er reeds is uitgevoerd. Via een warmtescan analyseert u hoeveel warmte de woning verliest. Wat we tegenkomen is warmtedoorlatend glas, ouderwetse muren of een lekkend rioleringssysteem. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Oijen voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoe zit het met de kosten? Jouw dak behandelen is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk altijd: de winst van een woningisolatie ligt een stuk hoger dan wat de bank aan rente betaald. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Prijzen vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de focus moet liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere professionele isolatiebedrijven in Oijen. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Start altijd met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze stappen bieden jou een gezond leefklimaat en veel lagere gaskosten. Waar je mee begint heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventileren

  In een goed geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Bouw een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een prettig klimaat in huis. Dat gaat via mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen