Isolatie Neerloon

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Neerloon? Degelijke isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Middels enkele acties als gevelisolatie en radiatorfolie ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er allerlei kansen die zeker de moeite waard zijn. Op deze website ontdek je belangrijke informatie over isolatie Neerloon. We zoomen in op onderwerpen als plat dak isoleren en EPS isolatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Schets jouw situatie en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-neerloon-5356

 • Een flink lagere energierekening
 • Meer invloed op de temperatuur
 • Milieuvriendelijke keuze
 • Minder ongedierte
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij

ProvincieGroningen
GemeenteOss
Postcode5356
Netnummer0486 (+31486)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dan verlies je de warmte van je CV door ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwhuizen met een geschikt energielabel van A of B zijn doorgaans gedegen geïsoleerd. Bij oude huizen (tot 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Starten met isolatie leidt tot lagere energielasten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Bijgaand bekijk jij de populairste werkzaamheden om jullie woning in Neerloon te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze lege ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Je woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat resulteert in een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Neerloon kan erg voordelig (plusminus € 920 voor een kleine woning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €285 per 12 maanden (tarieven april 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en veel lagere gaskosten. De tarieven zijn ongeveer €1600 en het resultaat is zo’n €200, ieder jaar weer. De gemakkelijkste manier is door middel van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn PUR schuim, isolatiechape, isolatiematrassen, chips. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak verliest veel warmte. Veel van de Nederlandse daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Neerloon kost ongeveer €5200. Doe je het zelf? Dan is het een stuk voordeliger €990. De besparing loopt op tot €830 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Jouw woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De kosten liggen op zo’n €12500. Daarmee bespaar je plusminus €940, ieder jaar weer. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatief is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Wat kan ik nog meer doen?

0zien we nog meer populaire mogelijkheden. In het volgende overzicht beschrijven we de meest toegepaste mogelijkheden.

 • Garage-isoleren: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Schuur isoleren: Een warme en droge opslagplek
 • Isoleren van zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel isolatie: Ook een warme slaapkamer
 • Isoleren kruipruimte: Weert ongedierte

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Neerloon (april 2024)?

Willen jullie ook een lagere energierekening of bijdragen aan een duurzame gemeenschap? Woning Neerloon isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen gebouwd voor 2000 is veel winst te boeken. De isolatie van een ouder huis kan aardgas besparen tot gemiddeld 2800 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €850 p/jaar. Op deze pagina komen we met de kosten (bij benadering) wanneer je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Neerloon. Ben jij zelf een handige klusser? De kosten zijn in dat geval stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik je over spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is vergelijkbaar met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Een dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus 7,5 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5,5 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd. Per werkzaamheden zie je de geschatte opbrengst en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€3400)
€685
(€6750)
€1090
(€9800)
Vloerisolatie€120
(€1400)
€260
(€2500)
€400
(€3500)
Spouwmuur€230
(€1275)
€510
(€2650)
€810
(€3600)
HR++ glas€225
(€2825)
€270
(€3550)
€375
(€4700)
isolatie neerloon 5356

Bekende Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen

Vragen voor een isolatiespecialist in Neerloon?

Waarom mijn woning in Neerloon isoleren?

Een degelijke woningisolatie draait uit op een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij zoals Delta en Pure Energie, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je CO2 vervuiling is minder. Dat houdt vervolgens in: een optimaal klimaat in huis en een hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert veel beter dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je energiekosten bespaart. Mede zal het comfort hoger worden: minder tocht en kou rond het raam en zeg maar dag tegen al die condens. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3500, dat betekent een winst van 240 p/jaar. Kozijnen vervangen? Ga dan direct voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Doe eerst onderzoek naar welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Daardoor ontdek je waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de aandacht naar uit moet gaan. De volgorde is niet heel relevant. Sommige werkzaamheden zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meeste winst valt te behalen rondom triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil je graag je woning beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Uitvoerige werkzaamheden als isoleren van vloer, gevel of dak moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met een klein budget zijn grote winsten te boeken. Enkele voorbeelden zijn kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, aanschaffen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verscheidene materialen. Op isolatierevolutie.nl ontdek je kort & bondige info over de opties / soorten en toepassingen. Vaak verkrijgbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Formido, Praxis, Hubo, Hornbach, Multimate, Karwei. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: een dure oplossing

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Oss

Door gebruik te maken van subsidiemogelijkheden wordt het investeren in je huis nog aantrekkelijker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke subsidiepot is er helaas niet meer. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Pakweg 20% van de factuur krijg je weer terug.
 • De voorwaarde is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Overigens is het arbeidsloon ingedeeld in het kleine BTW tarief (9%). Hier kan iedereen van profiteren.
 • Zo nu en dan is er in Neerloon een regeling voor extra subsidie. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.oss.nl voor de kleine lettertjes.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Oss
Het is onomstotelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met gevel-, vloer of dakisolatie. Maar let op, als je wilt besparen op je energierekening moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je nu te weinig geld hebt kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een prachtige lening met een schappelijke rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Neerloon. Alternatieve regelingen zijn Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Aan de hand van de uitleg die hierna komt bouw jij het isolatieplan Neerloon wat past bij jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Uitgangspunt is de opleverdatum en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Met een warmtescan ziet u waar eventuele luchtlekken zijn. Onder andere het ontbreken van dubbel glas, ouderwetse muren of een lekkend rioleringssysteem. Bezoek een isolatiedeskundige in Neerloon voor uitgebreid advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat is het budget? Een oplossing voor je dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed nieuws: de winst van een woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het helder de meeste besparing ligt? Probeer altijd meerdere erkende isolatiebedrijven in Neerloon. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze vier onderdelen resulteren gegarandeerd in een comfortabele leefomgeving en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De volgorde van maatregelen bepaal je op basis van het budget.

 5. Slim ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Implementeer slimme ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is zeker nodig voor een comfortabel leefklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen