Isolatie Huisseling

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Huisseling? Degelijke isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Via enkele acties zoals muren isoleren en radiatorisolatie heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er interessante mogelijkhedendie ontzettend rendabel zijn. Op isolatierevolutie.nl vind je nuttige informatie over isolatie Huisseling. We staan stil bij topics als gevelisolatie en steenwol Isolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul je gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-huisseling-5373

 • Bespaar tot €500 per jaar
 • Minder problemen met vocht
 • Beperk de CO-2 uitstoot
 • Rust en comfort in huis
 • Minder afhankelijkheid van gasprijzen

ProvincieGroningen
GemeenteOss
Postcode5373
Netnummer0486 (+31486)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dan zal er veel warmte ontsnappen door de vloer of dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Laat dus geen warmte ontsnappen. Moderne woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn doorgaans correct geïsoleerd. Bij oude huizen (tot 1985) is dit vaak niet zo. Het maken van een isolatieplan zorgt voor lagere energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een uitstekend rendement. In de paragraaf hierna achterhaal jij de meest interessante werkzaamheden om een woning in Huisseling te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze lege ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Jouw woning houdt de warmte binnenboord, met als gevolg een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Huisseling is interessant (al vanaf € 940 voor een rijwoning) en het bespaart je al gauw €210 per 12 maanden (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en flink lagere energiekosten. De tarieven bedragen zo’n €2000 en je profiteert van een besparing tot wel €230 per jaar. De meest geschikte manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Let op: dit kan alleen als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn PUR schuim, isolatiematrassen, EPS parels, vloerisolatieplaten. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is een enorme energieverspiller. Veel van de Nederlandse daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Huisseling kost gemiddeld €4800. Klus je zelf graag thuis? De materiaalkosten zijn dan +/- €1220. De besparing loopt op tot €890 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. De woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Positieve aspecten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De eenmalige investering bedraagt €13500. Het voordeel is zo’n €810 p/jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatief is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Wat kan ik nog meer doen?

0kennen we verschillende aantrekkelijke opties. In het volgende overzicht beschrijven we de interessantste mogelijkheden.

 • Garage isolatie: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Isolatie schuur: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isolatie van zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isoleren van dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Isoleren van kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de kosten van isoleren in Huisseling (juni 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge stookkosten of wellicht een duurzame maatschappij? Woning Huisseling isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Voor vrijwel elk type woning zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een ouder huis kan besparingen op aardgas opleveren tot 2275 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1250 (jaarlijks). Op ons isolatie portaal bekijk je de gemiddelde kosten als je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Huisseling. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de prijzen veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is overeenkomstig met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Het isoleren van een dak heeft men terugverdien in +/- 7 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd. Per mogelijkheid zie je welk bedrag je kunt besparen en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3850)
€735
(€7450)
€1010
(€9950)
Vloerisolatie€115
(€1050)
€295
(€1650)
€400
(€2700)
Spouwmuur€275
(€1150)
€570
(€1975)
€925
(€3025)
HR++ glas€210
(€2800)
€305
(€4025)
€370
(€5400)
isolatie huisseling 5373

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Huisseling?

Waarom mijn woning in Huisseling isoleren?

Een gedegen woningisolatie biedt jou minder energiekosten bij een energieaanbieder zoals Engie of NLE, en is bovendien een groene investering. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het resulteert bovendien in een optimaal leefklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je energiekosten bespaart. Verder neem het leefcomfort toe: kieren en tocht worden voorkomen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3475, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €245 per jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Stap dan direct over op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Achterhaal eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Zo ontdek je waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de quick win zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene oplossing is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Uitvoerige investeringen zoals vloer-, gevel of dakisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt klein beginnen. Met kleine budgetten is makkelijk rendement te halen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld dichten van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, gebruik maken van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren heel wisselende materialen. In de box hieronder lees je meer info over de diverse mogelijkheden. Te koop bij toonaangevende bouwmarkten als Praxis, Karwei, Formido, Hornbach, Gamma, Hubo. Kies een A-merk zoals Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: is erg brandbaar

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Oss

Met hulp van (regionale) subsidies wordt energie besparen met isoleren nog verleidelijker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke subsidiepot is al enige jaren uitgefaseerd. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Pak ‘m beet 15 procent van de factuur kan je terugvragen.
 • Randvoorwaarde is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Bovendien is het arbeidsloon ingedeeld in het verlaagde BTW-tarief (9%). Dit geldt voor alle particulieren.
 • Zo nu en dan is er in Huisseling een speciaal potje beschikbaar. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.oss.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Oss
Het is onomstotelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren door het isoleren van je woning. Onthoud wel, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel wat geld nodig. Als de investering nu te groot is kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een interessante lening tegen een speciaal rentetarief dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Huisseling. Bekijk ook eens SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Met behulp van de uitleg die hierna komt kom je met een isolatieplan Huisseling wat dan voldoet aan jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Kijk naar het bouwjaar en bekijk altijd goed welke onderdelen als zijn aangepakt. Via een warmtescan analyseert u hoeveel warmte de woning verliest. Onder andere dun (tochtig) glas, oude muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Huisseling voor uitgebreid advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Maatregelen treffen rondom het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Leuk detail: de besparing op de stookkosten ligt een stuk hoger dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Specialisten vergelijken

  Ben je er achter waar je de eerste stappen gaat zetten? Probeer altijd meerdere goede isolatiebedrijven in Huisseling. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze 4 maatregelen resulteren gegarandeerd in een gezond binnenklimaat en verlagen het energiegebruik. De volgorde van isoleren bepaal je op basis van het budget.

 5. Goede ventilatie

  In een correct geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Installeer een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een optimaal klimaat in huis. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen