Isolatie Boxtel

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Boxtel? Goed toegepaste isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Eigenaar van een ouder huis? Aan de hand van relatief eenvoudige maatregelen als spouwmuren isoleren en radiatorfolie plaatsen heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor de meer recente woningen zijn er interessante mogelijkhedenmet een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op isolatierevolutie.nl komen we met bruikbare informatie over isolatie Boxtel. Bijvoorbeeld thema’s als binnenmuren isoleren en spouwanker. Direct aan de slag? Dien een aanvraag in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-boxtel-5281

 • Bespaar tot wel €450 per jaar
 • Controle over de temperatuur
 • Reduceer CO2 uitstoot
 • Reductie geluid
 • Voegt waarde toe aan uw woning

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBoxtel
Postcode5281
Netnummer0411 (+31411)
Gasverbruik M31390 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Is je woning niet goed geïsoleerd? Jammer, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwwoningen met een goed of uitstekend energielabel zijn veelal voldoende geïsoleerd. Bij een oude woning (tot ongeveer 1990) is dat veel minder het geval. De woning aanpakken zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is goed voor het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op deze pagina zie je de meest toegepaste stappen om je woning in Boxtel te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. De woonruimte is in staat om de warmte beter vast te houden, en biedt daardoor een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Boxtel is betaalbaar (vanaf € 970 voor rijwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €275 per jaar (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en lagere maandlasten door een lagere energienota. De kosten fluctueren rond de €2000 en je bespaart op de energierekening, tot wel €225 p/jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals glaswol, folie, icynene, dekens. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is ontzettend zonde. Het gros van de daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Boxtel kost plusminus €4900. Ben je zelf handig? Dan kost het circa €1210. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €720 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Je huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Zo hoef je veel minder te stoken. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten liggen op zo’n €12900. De winst is om en nabij €770 p/jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke alternatieven zijn er?

Verder noemen we allerlei vaak toegepaste opties. Hieronder benoemen we de meest rendabele opties.

 • Isolatie garage: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Schuur isolatie: Altijd een warme schuur
 • Isolatie van zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isolatie van dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Isolatie van kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Boxtel (april 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge stookkosten en ook een bewuste gemeenschap? Woning Boxtel isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is veel winst te boeken. Isolatie van een woning van voor 1974 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2275 m3. Dat komt neer op €925 per jaar. Op isolatierevolutie.nl berekenen we de hoogte van de investering zodra dit laat doen door een isolatiebedrijf in Boxtel. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de kosten veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat spaargeld? Dan is het erg interessant. Het rendement is overeenkomstig met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Het isoleren van een dak heb je terugverdiend in zeven jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vijf jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per oplossing vind je de potentiële besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3500)
€615
(€6950)
€960
(€9300)
Vloerisolatie€115
(€1350)
€270
(€1650)
€330
(€2900)
Spouwmuur€185
(€1675)
€420
(€2400)
€940
(€3200)
HR++ glas€215
(€1925)
€320
(€3300)
€365
(€4575)
isolatie boxtel 5281

Erkende Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel

Vragen voor een isolatiespecialist in Boxtel?

Waarom mijn woning in Boxtel isoleren?

Een grondige woningisolatie leidt tot een lagere energierekening bij een maatschappij als Engie of Vandebron, en draagt bij aan een beter klimaat. Je verbruikt veel minder aardgas en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een optimale leefomgeving en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Tevens is het wooncomfort stukken beter: kieren en tocht worden voorkomen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3100, dat betekent een winst van 320 op jaarbasis. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan adviseren wij hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Vandaar check je hoeveel warmte de woning verliest en wat de snelle winsten zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene oplossing is kostbaarder dan het alternatief. Probeer in ieder geval te kijken naar triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Grote onderhoudswerkzaamheden zoals isolatie van vloer, gevel of dak moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine investering kun jij al veel betekenen. Wat veel toegepast wordt is dichten van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, toevoegen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van uiteenlopende materialen. Op deze website vind je nuttige informatie over de opties / soorten en toepassingen. Vaak verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Hornbach, Gamma, Praxis, Karwei, Hubo, Multimate. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: geen opname van vocht

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Boxtel

Door de ondersteuning van een subsidie van de overheid wordt het investeren in je huis nog aanlokkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? Een landelijke subsidie op isolatie is er niet meer sinds 2017. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Pak ‘m beet 25 procent van de tarieven mag je terugvragen.
 • Het is een must dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Verder geldt voor arbeid het BTW (9%) laag tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Boxtel een speciaal potje beschikbaar. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.boxtel.nl voor de huidige regeleing.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Boxtel
Het is overduidelijk: je kunt enorm besparen met isoleren van vloer, gevel of dak. Vergeet niet, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel wat geld nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een groene lening met een schappelijke rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Boxtel. Relevante alternatieven zijn de GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Jouw woning aanpakken? Dankzij de adviezen van onze specialisten maak je zelf een isolatieplan Boxtel wat strookt met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Bepaal de leeftijd van de woning en vraag vorige bewoners wat er op dit moment al gedaan is. D.m.v. een warmtescan ziet u wat de zwakke punten van de woning zijn. Bijvoorbeeld de afwezigheid van dubbel glas, gammele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Informeer bij de isolatiedeskundige in Boxtel voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Wat is het budget? Jouw dak behandelen vergt meer geld dan de vloer. Leuk detail: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen hoger dan een reguliere spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Ben je er achter waar de aandacht naar uit moet gaan? Vraag prijzen op bij plaatselijke isolatiebedrijven in Boxtel. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Standaard begint men met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze vier onderdelen dragen bij aan een comfortabel wooncomfort en bespaart veel energie. Waar je mee begint wordt mede bepaald door je budget.

 5. Goede ventilatie

  In een goed geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Werk aan een werkende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is zeker nodig voor een gezond leefklimaat. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen