Isolatie Demen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Demen? Gedegen isolatie kan veel energie besparen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Aan de hand van haalbare maatregelen zoals isolatie van de zolder of tochtwering worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er isolerende maatregelen met een prima rendement. Op deze pagina bekijk je belangrijke informatie over isolatie Demen. Bijvoorbeeld zaken als isolatie van buitenmuren en R-waarde. Direct aan de slag? Vul het formulier in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-demen-5354

 • Een structureel lagere energierekening
 • Een prettig klimaat in huis
 • Minder uitstoot van CO2
 • Een rustigere woning (geluid)
 • Hogere waarde van jouw huis

ProvincieGroningen
GemeenteOss
Postcode5354
Netnummer0486 (+31486)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Als dat het geval is verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Besteed hier dus aandacht aan. Moderne woningen met een hoger energielabel zijn behoorlijk geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot 1985) is dit vaak niet zo. Alsnog isoleren leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een uitstekend rendement. Op deze website ontdek jij de populairste stappen om een woning in Demen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit stukje wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Jouw huis houdt warmte beter vast, en het biedt een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Demen is interessant (om en nabij de € 720 voor rijwoningen) en het bespaart je al gauw €270 per jaar (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren houdt warmte in huis en dat levert een enorme energiebesparing op. De kosten zijn zo’n €1925 en de besparing loopt op tot €190, ieder jaar weer. De meest toegepaste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Voorwaarde is wel dat de kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiechape, EPS parels, vloerisolatieplaten, chips. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak verliest veel warmte. De daken van de meeste huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het loont om dit te verbeteren. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Demen kost ongeveer €5250. Plannen dit zelf te doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1020. De besparing loopt op tot €720, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Je woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De investering is ongeveer €11500. Hiermee bespaar je zo’n €980 p/jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Je kunt dan kiezen voor voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Wat kan ik nog meer doen?

Daarnaast zien we verschillende interessante oplossingen. In het volgende overzicht praten we over de meest populaire vormen.

 • Garage-isoleren: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Schuur isoleren: Een warme en droge opslagplek
 • Isoleren zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isoleren van dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Kruipruimte isolatie: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Demen (juli 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor bezuinigen op de energiekosten of een duurzame wereld? Woning Demen isoleren is dan een uitstekende oplossing. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) valt er veel te krijgen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2875 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1450 (jaarlijks). Op deze pagina kijken we naar de verwachte kosten zodra het laat doen door een isolatiebedrijf in Demen. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De kosten zijn in dat geval veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je zelf wat geld over? Dat is dan een mooie kans. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Het isoleren van je dak heeft men terugverdien in +/- zeven jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vijf jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per mogelijkheid kun je de verwachte opbrengst bekijken en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€4350)
€745
(€4700)
€1200
(€9350)
Vloerisolatie€115
(€1200)
€200
(€2150)
€350
(€2950)
Spouwmuur€230
(€1350)
€590
(€2675)
€840
(€3125)
HR++ glas€210
(€1950)
€280
(€3450)
€370
(€5400)
isolatie demen 5354

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop

Vragen voor een isolatiespecialist in Demen?

Waarom mijn woning in Demen isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie leidt tot een lagere energienota bij een energieaanbieder zoals Delta en NLE, en is ook een heel groene oplossing. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Dit heeft als resultaat een prettig leefklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je energiekosten bespaart. Verder is het wooncomfort stukken beter: minder tocht en kou rond het raam en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3575, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €220 p/jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Stap dan direct over op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Analyseer allereerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en hoe dat precies is aangebracht. Voer een warmtescan uit. Zo analyseer je waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de focus op moet liggen. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige acties zijn wel duurder dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je graag de woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Omvangrijke activiteiten zoals isolatie van vloer, dak of gevel moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt klein beginnen. Met kleine budgetten zijn er allerlei mogelijkheden. Enkele voorbeelden zijn het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie voor plafond.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met heel wisselende materialen. Op deze pagina bekijk je een beknopte omschrijving veel gebruikte types. Vaak wel op voorraad bij populaire bouwmarkten als Formido, Hubo, Karwei, Praxis, Multimate, Gamma. Erkende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Oss

Door te profiteren van subsidies wordt je woning isoleren nog leuker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Plusminus 15% van de uitvoeringskosten mag je terugvragen.
 • De richtlijn is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Verder valt de uitgevoerde arbeid onder het lage (9%) BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Zo nu en dan is er in Demen een groene lening of extra potje. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.oss.nl voor de voorwaarden.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Oss
Het is evident: je kunt fors besparen met isolatie van gevel, dak of vloer. Maar onderschat niet, als je wilt besparen op je energierekening moet je eerst wel investeren. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een prachtige lening met concurrerende rentepercentages in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Demen. Relevante alternatieven zijn de Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Jouw woning aanpakken? Gebruikmakend van het advies hieronder bouw jij het isolatieplan Demen wat aansluit op jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Kijk naar het bouwjaar en bekijk altijd goed wat er gedaan is. Met een warmtescan ziet u waar er onnodig warmte verloren gaat. Bijvoorbeeld enkel glas, traditionele muren of een verouderd dak. Zoek een isolatiedeskundige in Demen voor een speciaal consult.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Naar welke tarieven kijk je? Een oplossing voor je dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed nieuws: de winst van een woningisolatie ligt een stuk hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Ben je er achter waar je de eerste stappen gaat zetten? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere regionale isolatiebedrijven in Demen. Vergelijk rustig een aantal offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Start altijd met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze stappen resulteren in een optimaal klimaat in huis en zorgen voor een laag energietarief. De planning is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventilatie

  In een zeer geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Investeer in een werkende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een gezond wooncomfort. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen