Isolatie Heusden

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Heusden? Een solide isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? D.m.v. enkele acties als spouwmuurisolatie of tochtbanden ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er verschillende opties met een prima rendement. Hierna bekijk je uiteenlopende informatie over isolatie Heusden. We staan stil bij vraagstukken over buisisolatie en schijntocht. Meteen besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-heusden-5251

 • Maandelijkse lagere energiekosten
 • Aangenamer wonen
 • Goed voor het klimaat
 • Rust en comfort in huis
 • Voegt waarde toe aan uw woning

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHeusden
Postcode5251
Netnummer073 (+3173)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh3450 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Als dat het geval is verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door kieren, ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Moderne woningen met een hoger energielabel zijn meestal solide geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1974 t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Later isoleren bespaart veel energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op deze pagina achterhaal jij de populairste stappen om jouw woning in Heusden te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Je woning houdt de warmte binnenboord, en biedt daardoor een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Heusden is aantrekkelijk (al vanaf +/- € 760 voor een kleine woning) en je bespaart al snel €230 (jaarlijkst, tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren geeft de kou geen kans en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De tarieven variëren rond €1850 en het resultaat is zo’n €205 op jaarbasis. De beste aanpak is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiechape, isolatiematrassen, chips, EPS parels. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Veel van de Nederlandse daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Heusden kost zo’n €4500. Doe je het zelf? Dan betaal je alleen de materialen van €1170. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €740, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Jouw huis houdt de warmte binnenboord. Het gevolg? Minder stookkosten! Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Positieve aspecten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De investering is ongeveer €13400. Dit levert op circa €940, ieder jaar weer. Krijg je geen vergunning? Een andere oplossing is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Als aanvulling op bovenstaande kennen we verschillende alternatieve uitvoeringen. In het gedeelte hieronder behandelen we de meest rendabele oplossingen.

 • Garage isolatie: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isoleren schuur: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isoleren zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isoleren dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Isolatie van kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Heusden (juni 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge energiekosten en ook een energiebewuste toekomst? Woning Heusden isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen oud en nieuw kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een oude woning bespaart aardgas tot wel 2625 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1025 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op isolatierevolutie.nl berekenen we de verwachte kosten als je kiest voor een isolatiebedrijf in Heusden. Kan je zelf goed klussen? De kosten zijn dan een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Is er budget voor een duurzame investering? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 5 procent spaarrente. Dakisolatie kan terugverdiend worden in 7,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 4,5 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd. Per oplossing zie je welk bedrag je kunt besparen met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€4100)
€645
(€7250)
€1230
(€8750)
Vloerisolatie€120
(€1100)
€270
(€2600)
€355
(€3400)
Spouwmuur€360
(€1150)
€560
(€2200)
€905
(€3575)
HR++ glas€245
(€2400)
€335
(€3150)
€440
(€4625)
isolatie heusden 5251

Erkende Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana

Meer weten over de isolatiespecialist in Heusden?

Waarom mijn woning in Heusden isoleren?

Een vakkundige woningisolatie staat gelijk aan een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij zoals Essent en Vandebron, en is bovendien een groene investering. Je verbruikt veel minder aardgas en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat houdt vervolgens in: een aangenaam klimaat in huis en ook een hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je minder hoeft te stoken. Ook neem het leefcomfort toe: geen tocht of kou rondom de ramen en veel minder condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3150 en dat bespaart tot €345 per jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Analyseer allereerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Zo komt u erachter hoeveel warmte de woning verliest en waar de de meeste besparing ligt. Hierin is geen vaste volgorde. De ene stap is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Uitvoerige investeringen als isoleren van gevel, vloer of dak zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt klein beginnen. Ook met beperkte financiële middelen is makkelijk rendement te halen. Vaak gaat het om kieren en naden dichten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie plakken en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met heel wisselende materialen. Hieronder ontdek je praktische info over het actuele aanbod. Te koop bij bekende bouwmarkten als Hornbach, Karwei, Multimate, Hubo, Praxis, Gamma. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Heusden

Door de ondersteuning van opties voor subsidie wordt woningisolatie nog uitnodigender. Heb ik recht op subsidie? De landelijke aankoopsubsidie is er niet meer. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Pak ‘m beet 15% van de uitvoeringskosten kan je terugvragen.
 • Een voorwaarde is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Ook valt het arbeidsloon onder het 9% BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Geregeld is er in Heusden een potje voor dergelijke werkzaamheden. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.heusden.nl voor de status in juni 2024.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Heusden
Het is evident: de energierekening kan flink omlaag met isolatie van dak, gevel of vloer. Onthoud wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een duurzame lening met concurrerende rentepercentages dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Heusden. Bekijk ook eens Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Door tips van onze adviseurs maak je zelf een isolatieplan Heusden wat overeenstemt met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag vorige bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Dankzij een warmtescan check je op welke plekken warmte vrijkomt. Dit kan zijn dun (tochtig) glas, verouderde muren of een verouderd dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Heusden voor een speciaal consult.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het dak renoveren is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk altijd: het rendement van woningisolatie ligt een stuk hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Weet je waar de aandacht naar uit moet gaan? Vraag een offerte op bij een aantal erkende isolatiebedrijven in Heusden. Vergelijk zeker verschillende offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Begin – indien nodig – met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Dergelijke investeringen dragen bij aan een gezond binnenklimaat en een significant lagere energierekening. Wat je als eerste aanpakt bepaal je op basis van het budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Zorg dus voor slimme ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar dit is bepalend voor een gezond leefklimaat. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen