Isolatie Herpen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Herpen? Vakkundige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Middels een paar maatregelen als de kruipruimte isoleren en warmtereflecterende folie gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er tal van opties die je snel terugverdient. Op deze website bekijk je bruikbare informatie over isolatie Herpen. Je komt meer te weten over vraagstukken over spouwmuren isoleren en U-waarde. Direct aan de slag? Geef je wensen door en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-herpen-5373

 • Lagere energierekening
 • Een optimaal klimaat in huis
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Dient ook als geluidsisolatie
 • Minder afhankelijkheid van gasprijzen

ProvincieGroningen
GemeenteOss
Postcode5373
Netnummer0486 (+31486)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dan zal er veel warmte ontsnappen via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Houd de warmte in huis. Woningen van na 1995 met een hoger energielabel zijn meestal grondig geïsoleerd. Bij bestaande bouw (gebouwd voor 1980) is dit een stuk minder op orde. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden leidt tot lagere energielasten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op deze website achterhaal je de meest interessante methodes om jullie woning in Herpen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Een woning verliest niet onnodig warmte met als effect een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Herpen is goed te betalen (plusminus € 740 voor een tussenhuis) en je bespaart al snel €265 per jaar (kosten maart 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt voor warmere voeten, meer comfort en zorgt voor een laag energietarief. De onkosten variëren rond €1850 en je profiteert van een besparing tot wel €240 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het van onderaf werken in een kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn dekens, folie, icynene, steenwol. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. Het gros van de daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Herpen kost doorgaans €4450. Kun jij ook veel zelf doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1150. De potentiële besparing ligt op €790 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Je woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De investering is ongeveer €12900. De winst is ongeveer €810 per jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere mogelijkheid is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere veel voorkomende maatregelen

0noemen we nog een aantal rendabele oplossingen. In de volgende paragraaf benoemen we de meest populaire mogelijkheden.

 • Isolatie garage: Een warme garage voor extra gemak
 • Schuur isoleren: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isoleren van zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isolatie dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Kruipruimte isoleren: Weert ongedierte

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Herpen (maart 2024)?

Wil jij minder hoge energiekosten of bijdragen aan een energiezuinige toekomst? Woning Herpen isoleren kan hier direct aan bijdragen. Bij zowel oudere als nieuwere woningen valt er veel te krijgen. De isolatie van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2850 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €900 p/jaar. Op deze website tref je de uiteindelijke kosten zodra in zee gaat met een isolatiebedrijf in Herpen. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De kosten zijn dan erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik je over spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is in lijn met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Het isoleren van een dak heeft men terugverdien in +/- negen jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vijf jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd. Per mogelijkheid tonen we de maximale besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3100)
€685
(€6050)
€1070
(€9750)
Vloerisolatie€160
(€1350)
€190
(€1950)
€395
(€3500)
Spouwmuur€330
(€825)
€480
(€2300)
€840
(€3350)
HR++ glas€245
(€2375)
€305
(€3450)
€405
(€4525)
isolatie herpen 5373

Gangbare Isolatiemerken:

 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson

FAQ voor de isolatiespecialist in Herpen?

Waarom mijn woning in Herpen isoleren?

Een grondige woningisolatie resulteert in structureel lagere energiekosten bij een maatschappij als Eneco of Oxxio, en is ook een heel duurzame keuze. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een comfortabel binnenklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas + triple glas is stukken effectiever dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft optimaal behouden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Evenzeer merkt men een verbeterd comfort in huis: geen koude tocht in de buurt van de ramen en minder last van condensvorming. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3625, waarbij u een besparing realiseert van €225, ieder jaar weer. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Schets voor jezelf de situatie hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Dan zie je hoeveel warmte de woning verliest en wat de snelle winsten zijn. De volgorde is niet heel relevant. Sommige acties zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil jij ook je huis beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Uitvoerige activiteiten als isoleren van vloer, gevel of dak moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met kleine budgetten zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Je kunt denken aan naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstrips, integreren van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor allerlei materialen. Op deze pagina komen we met nuttige informatie over het huidige assortiment. Goed verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Gamma, Multimate, Formido, Hubo, Praxis, Hornbach. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: een gesloten celstructuur

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Oss

Door gebruik te maken van opties voor subsidie wordt je woning isoleren nog aantrekkelijker. Heb ik recht op subsidie? De landelijke subsidieregeling is in april 2017 opgeheven. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Om en nabij 15% van de kosten zijn terug te vragen.
 • De eis is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Daarnaast is het arbeidsloon ingedeeld in het BTW (9%) laag tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Herpen een groene lening of extra potje. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.oss.nl voor meer informatie.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Oss
Het mag duidelijk zijn: je kunt enorm besparen met het isoleren van je woning. Bedenk wel, wanneer je kosten wilt besparen zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als de investering nu te groot is zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een prachtige lening tegen een aantrekkelijke rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Herpen. Bekijk ook eens de Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, GreenLoans, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ga jij ook van start? Met onderstaande tips bouw jij het isolatieplan Herpen wat overeenstemt met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? In welk jaar werd de woning gebouwd, en bekijk altijd goed wat er op dit moment al gedaan is. D.m.v. een warmtescan ontdek je waar de zwakke plekken liggen. Bijvoorbeeld de afwezigheid van dubbel glas, gammele muren of rotte kozijnen. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Herpen voor een speciaal consult.

 2. Bepaal het budget

  Wat heb je te besteden? Het dak voorzien van een extra schil is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk altijd: de winst van een woningisolatie is veel lucratiever dan wat de bank aan rente betaald. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Probeer altijd meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Herpen. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  In de basis moet je kijken naar HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Dergelijke investeringen resulteren gegarandeerd in een optimale leefomgeving en veel lagere gaskosten. Wat je als eerste doet is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventilatie

  In het geval van goede isolatie kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Investeer in slimme ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is essentieel voor een optimaal leefklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen