Isolatie Ravenstein

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Ravenstein? Goed toegepaste isolatie kan veel energie besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Met een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld muren isoleren of radiatorfolie plaatsen heb je een veel lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er interessante mogelijkhedendie je snel terugverdient. Op deze pagina vind je uitgebreide informatie over isolatie Ravenstein. Je komt meer te weten over thema’s als triple glas en lambda waarde. Hoe kan ik isoleren en besparen? Vul je gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-ravenstein-5371

 • Supersnel terugverdient
 • Gaat schimmel en vocht tegen
 • Minder luchtvervuiling (CO2)
 • Kan snel aangebracht worden
 • Hogere waarde voor de woning

ProvincieGroningen
GemeenteOss
Postcode5371
Netnummer0486 (+31486)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Jammer, want zo vervliegt de warmte van de woning door de vloer of dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwhuizen met een A of B energielabel zijn meestal voldoende geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1980 of nog ouder) is dit vaak niet zo. Alsnog isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Hierna check je de aantrekkelijkste onderdelen om jouw woning in Ravenstein te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Je huis houdt de warmte binnenboord, en faciliteert een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Ravenstein is interessant (vanaf plusminus € 850 voor een kleine woning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €290 (jaarlijkst, prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De kosten bedragen zo’n €1650 en de besparing loopt op tot €200 per jaar. De beste aanpak is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn chips, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, EPS parels. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. Het gros van de daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Ravenstein kost om en nabij de €5450. Klus je zelf graag thuis? Dan kost het circa €1190. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €870 per jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Je woning houdt warmte beter vast. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pluspunten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten liggen op zo’n €11800. Het voordeel is grofweg €760 elk jaar opnieuw. Mag je de buitenkant niet veranderen? Je kunt dan kiezen voor het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Aanvullende mogelijkheden

0bestaan er nog een aantal interessante mogelijkheden. In de volgende paragraaf praten we over de meest toegepaste mogelijkheden.

 • Isolatie garage: Een warme en droge opslagplek
 • Schuur-isoleren: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Isoleren zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Dakkapel isoleren: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isolatie kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Ravenstein (juni 2024)?

Wil jij bezuinigen op de energiekosten en uiteraard een energiebewuste gemeenschap? Woning Ravenstein isoleren kan hier direct aan bijdragen. Voor vrijwel elk type woning zijn er grote voordelen. De isolatie van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2450 m3. De besparing komt neer op €1475 per jaar. Op isolatierevolutie.nl check je de hoogte van de investering wanneer je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Ravenstein. Heb je zelf verstand van verbouwen? De totaalprijs is dan veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Is er budget voor een duurzame investering? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is overeenkomstig met 4 procent rente. Een dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 4 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per type zie je welk bedrag je kunt besparen met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€4350)
€825
(€4500)
€990
(€8400)
Vloerisolatie€150
(€1500)
€210
(€2250)
€385
(€3400)
Spouwmuur€190
(€1550)
€530
(€2300)
€885
(€3400)
HR++ glas€210
(€2500)
€275
(€3425)
€400
(€5075)
isolatie ravenstein 5371

Interessante Isolatiemerken:

 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Ravenstein?

Waarom mijn woning in Ravenstein isoleren?

Een vakkundige woningisolatie mondt uit in een lagere energienota bij een energieleverancier zoals Engie en Nuon, waar ook het klimaat van profiteert. Concreet: minder aardgas gebruik en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een prettig binnenklimaat en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas is stukken effectiever dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Eveneens is het wooncomfort stukken beter: geen koude tocht in de buurt van de ramen en veel minder condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3175 en geeft een besparing van €275, ieder jaar weer. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Ga dan direct voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Doe eerst onderzoek naar op welke manier er nu is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Kies voor een warmtescan. Op die manier kom je erachter wat er aan warmte weglekt en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene maatregel is aantrekkelijker dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Ook jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Uitgebreide projecten als gevel-, dak of vloerisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met kleine budgetten kun jij al veel betekenen. Voorbeelden zijn het aanpakken van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, kopen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verscheidene materialen. In de box hieronder vind je een samenvatting van de diverse mogelijkheden. Je kunt het ook zelf kopen bij toonaangevende bouwmarkten als Karwei, Hornbach, Hubo, Gamma, Multimate, Formido. De top-merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Oss

Mede door een subsidie wordt het investeren in je huis nog aantrekkelijker. Heb ik recht op subsidie? Een landelijke subsidie op isolatie is in 2017 volledig afgeschaft. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Grofweg 25% van de kosten kan je terugvragen.
 • De richtlijn is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Eveneens valt de uitgevoerde arbeid onder het lage (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Mogelijk is er in Ravenstein een regeling voor extra subsidie. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.oss.nl voor de kleine lettertjes.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Oss
Het is onmiskenbaar: je kunt flink bezuinigen met isolatie van vloer, dak of gevel. Echter, als de energierekening naar beneden moet, heb je wel wat geld nodig. Als de investering nu te groot is zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een unieke lening tegen een aantrekkelijke rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Ravenstein. Bekijk ook eens de Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Via ons stappenplan kom je met een isolatieplan Ravenstein wat conformeert aan jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Uitgangspunt is de opleverdatum en achterhaal ook zeker welke maatregelen getroffen zijn. Met een warmtescan analyseert u waar de zwakke plekken liggen. Voorbeelden zijn enkel glas, gammele muren of rotte kozijnen. Zoek een isolatiedeskundige in Ravenstein voor een speciaal consult.

 2. Bepaal het budget

  Wat zijn financiële eisen? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk wel: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt een stuk hoger dan wat de bank aan rente betaald. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Weet je waar je de eerste stappen gaat zetten? Neem contact op met meerdere professionele isolatiebedrijven in Ravenstein. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze vier onderdelen dragen bij aan een prettig klimaat in huis en veel lagere gaskosten. Wat je als eerste aanpakt kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Goede ventilatie

  In een correct geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Bouw een ventilatieplanHierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een prettig klimaat in huis. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen