Isolatie Dieden

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Dieden? Degelijke isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Heb je een oudere woning? Via een investering als bijv. schuin dak isoleren en tochtstrips of tochtbanden kan je een forse besparing realiseren. Ook voor de meer recente woningen zijn er veel mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Op ons isolatie portaal tref je waardevolle informatie over isolatie Dieden. Dit kan gaan om vraagstukken over isolatie van de gevel en cellulose isolatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-dieden-5353

 • Aantrekkelijk rendement
 • Einde van vochtproblemen
 • Beperk de CO-2 uitstoot
 • Tevens geluidsisolatie
 • Minder afhankelijk van energieleverancier

ProvincieGroningen
GemeenteOss
Postcode5353
Netnummer0486 (+31486)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In zo’n geval zal er veel warmte ontsnappen via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Houd de warmte in huis. Huizen gebouwd na 2000 met een geschikt energielabel van A of B zijn standaard goed geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot 1985) is dat veel minder het geval. Starten met isolatie heeft lagere energiekosten als gevolg, is een groene investering, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op isolatierevolutie.nl zie je de meest rendabele toepassingen om een woning in Dieden te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. De woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en het biedt een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Dieden is betaalbaar (vanaf zo’n € 870 voor een rijtjeshuis) en de potentiële besparing ligt op €255 per jaar (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en bespaart veel energie. De tarieven zijn zo’n €1975 en je bespaart al snel €265, ieder jaar weer. De gemakkelijkste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, chips, EPS parels, isolatiematrassen. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is ontzettend zonde. De daken van de meeste huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het loont om dit te verbeteren. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Dieden kost je zo’n €5050. Doe je het zelf? Dan is het een stuk voordeliger €1180. De potentiële besparing ligt op €810 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. De woonruimte houdt warmte beter vast. Het is een extra schil om uw woning. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het een betere isolerende werking heeften dat je muren een flinke upgrade krijgen. De kosten worden geschat op zo’n €11700. Hiermee bespaar je ongeveer €750 elk jaar opnieuw. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatief is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere veel voorkomende maatregelen

0noemen we meerdere interessante opties. Hierna vermelden we de meest toegepaste alternatieven.

 • Isolatie garage: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Schuur-isoleren: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isoleren van zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isolatie van dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte isoleren: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de kosten van isoleren in Dieden (juli 2024)?

Wil je streven naar een lagere energierekening en tegelijkertijd een milieuvriendelijke samenleving? Woning Dieden isoleren is dan een uitstekende oplossing. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) valt er veel te krijgen. Het isoleren van een ouder huis kan aardgas besparen tot gemiddeld 2200 m3. De besparing komt neer op €1450 per 12 maanden. Op deze pagina berekenen we de totale prijs in het geval je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Dieden. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de prijzen veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je zelf wat geld over? Dat is dan een mooie kans. Het huidige rendement is te vergelijken met een 4% spaarrekening. Het isoleren van een dak kan men terugverdienen in 7,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 6 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per oplossing tonen we de maximale besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€4250)
€695
(€5450)
€1060
(€9550)
Vloerisolatie€145
(€1200)
€180
(€2600)
€380
(€3450)
Spouwmuur€260
(€1100)
€650
(€2200)
€825
(€3100)
HR++ glas€195
(€2025)
€270
(€3750)
€390
(€4975)
isolatie dieden 5353

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Dieden?

Waarom mijn woning in Dieden isoleren?

Een gedegen woningisolatie biedt jou een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij als Essent of NLE, en is goed voor het milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en je CO2 vervuiling is minder. Het resulteert bovendien in een optimale leefomgeving en een hogere waarde van de woning. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas is stukken effectiever dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je minder hoeft te stoken. Daarnaast merkt men een verbeterd comfort in huis: u voelt geen tocht meer bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3850 en besparen tot €270 p/jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Bekijk eerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Vraag een warmtescan aan. Op die manier ontdek je waar de zwakke plekken liggen en wat de quick win zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene maatregel is wel duurder dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Uitgebreide investeringen zoals isoleren van gevel, vloer of dak moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt klein beginnen. Ook met een klein budget kun je al veel winst behalen. Voorbeelden zijn dichten van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie plakken en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verschillende soorten materialen. Op deze pagina tref je meer info over veel toegepaste manieren. Vaak wel op voorraad bij de betere bouwmarkt als Multimate, Gamma, Formido, Hornbach, Praxis, Karwei. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Oss

Door een subsidie van de overheid wordt energie besparen met isoleren nog uitnodigender. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Om en nabij 20% van de onkosten mag je terugvragen.
 • De conditie is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Eveneens wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het kleine BTW tarief (9%). Hier kan iedereen van profiteren.
 • Geregeld is er in Dieden een speciaal potje beschikbaar. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.oss.nl voor de kleine lettertjes.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Oss
Het is onmiskenbaar: de stookkosten gaat flink omlaag met isoleren van dak, vloer of gevel. Echter, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je soms eerst flinke kosten maken. Als het nu gewoon te duur is dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een prachtige lening met concurrerende rentepercentages speciaal voor energiebesparende maatregelen in Dieden. Andere opties zijn Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Door tips van onze adviseurs bouw jij het isolatieplan Dieden wat dan voldoet aan je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag vorige bewoners wat er gebeurd is. Door een warmtescan analyseer je waar de zwakke plekken liggen. Bijvoorbeeld warmtedoorlatend glas, ouderwetse muren of een lekkend dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Dieden voor persoonlijk advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoe zit het met de kosten? Jouw dak behandelen is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Het leuke is: de besparing op de stookkosten is een stuk aantrekkelijker dan de rente bij de bank. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Weet je waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag een offerte op bij een aantal goede isolatiebedrijven in Dieden. Vergelijk zeker verschillende offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze vormen bieden jou een gezond leefklimaat en een veel lagere energierekening. Waar je mee begint kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Genoeg ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Investeer in een professionele ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een prettig klimaat in huis. Dat gaat via mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen