Isolatie Teeffelen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Teeffelen? Grondige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een wat ouder huis? Aan de hand van een paar maatregelen als de spouw isoleren en warmtereflecterende folie ga je naar een significant lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er veel mogelijkheden met een prima rendement. Onderstaand bekijk je bruikbare informatie over isolatie Teeffelen. We gaan aan de slag met thema’s als isolatie van schuine dak en ventilatieroosters. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-teeffelen-5395

 • Een fors lagere energierekening
 • Minder last van vocht
 • Minder stoken is milieuvriendelijk
 • Ook geluidswerend
 • Woningwaarde zal stijgen

ProvincieGroningen
GemeenteOss
Postcode5395
Netnummer0412 (+31412)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Als dat het geval is verlies je de warmte van je CV door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Zorg dat de warmte binnen blijft. Moderne woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn in de basis degelijk geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1974 t/m 1982) is dat een stuk minder. De woning aanpakken heeft direct effect op de energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en is razendsnel terugverdient. Op deze pagina lees jij de populairste toepassingen om je woning in Teeffelen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze lege ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Een huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en faciliteert een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Teeffelen kan erg voordelig (al vanaf +/- € 750 voor een rijtjeshuis) en het bespaart flink geld, tot wel €260 per 12 maanden (kosten april 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren geeft de kou geen kans en een fors lagere energierekening. De tarieven bedragen zo’n €1825 en het bespaart circa €200 per jaar. De makkelijkste vorm is het van onderaf werken in een kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals folie, icynene, steenwol, glaswol. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is ontzettend zonde. De daken van de meeste huizen zijn matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Teeffelen kost plusminus €5350. Ben jij een klusser? Dan betaal jij ongeveer €1030. Het rendement is al snel €790 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. De woonruimte gaat zuiniger om met de warmte in huis. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De investering is ongeveer €11700. De winst is circa €810 per jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere mogelijkheid is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0bestaan er diverse populaire uitvoeringen. In onderstaande tekst bespreken we de meest rendabele vormen.

 • Isoleren van garage: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Isolatie schuur: Ook in de winter een warme schuur
 • Zolder-isoleren: Een van de effectiefste methodes
 • Isolatie dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Isoleren van kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de kosten van isoleren in Teeffelen (april 2024)?

Wil jij graag lagere maandelijkse energielasten en tegelijk een milieuvriendelijke gemeenschap? Woning Teeffelen isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen valt er veel te krijgen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot maarliefst 2900 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €950 per jaar. Op deze website calculeren we de gemiddelde kosten wanneer je kiest voor een isolatiebedrijf in Teeffelen. Ben je een handige doe-het-zelver? De kosten zijn in dat geval veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is het erg interessant. Het huidige rendement is te vergelijken met een 4% spaarrekening. Het isoleren van een dak kent een terugverdientijd van plus minus negen jaar en bij een spouwmuur is dat 5 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per oplossing kan jij kijken hoeveel het oplevert en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€3850)
€795
(€7500)
€980
(€8050)
Vloerisolatie€155
(€1450)
€220
(€1650)
€385
(€3300)
Spouwmuur€215
(€1750)
€690
(€2075)
€930
(€3100)
HR++ glas€215
(€2200)
€305
(€3475)
€380
(€5275)
isolatie teeffelen 5395

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Teeffelen?

Waarom mijn woning in Teeffelen isoleren?

Een gedegen woningisolatie betekent lagere stookkosten bij een energiebedrijf zoals Greenchoice of Powerpeers, en is goed voor het milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een gezond leefklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert veel beter dan dubbel of enkel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je energiekosten bespaart. Verder merkt men een verbeterd comfort in huis: geen koude tocht in de buurt van de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3250 en geeft een besparing van €340, ieder jaar weer. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan adviseren wij een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Analyseer allereerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Daardoor ontdek je waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de snelle winsten zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige acties zijn wel duurder dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil jij ook je huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Uitvoerige maatregelen als dak-, vloer of gevelisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt klein beginnen. Ook met beperkte financiële middelen zijn er allerlei mogelijkheden. Populaire vormen zijn naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie aanschaffen en klimaatfolie voor plafond.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verscheidene materialen. Op isolatierevolutie.nl tref je een handig overzicht van de opties / soorten en toepassingen. Je kunt het ook zelf kopen bij bekende bouwmarkten als Formido, Hubo, Gamma, Praxis, Karwei, Multimate. Bekende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: is erg brandbaar

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Oss

Met hulp van (regionale) subsidies wordt je woning isoleren nog interessanter. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2017. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Pak ‘m beet 15 procent van de onkosten mag je terugvragen.
 • De richtlijn is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Verder is het arbeidsloon ingedeeld in het BTW (9%) laag tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Af en toe is er in Teeffelen extra geld beschikbaar. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.oss.nl voor de huidige regeleing.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Oss
Het mag duidelijk zijn: de energierekening kan flink omlaag met isolatie van dak, vloer of gevel. Maar onderschat niet, als je wilt besparen op je energierekening moet je eerst wel investeren. Als het nu gewoon te duur is dan is er altijd de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met een gunstige rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Teeffelen. Relevante alternatieven zijn de Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Middels onderstaande tips schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Teeffelen wat schikt naar jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag eventueel aan vorige bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Gebruikmakend van een warmtescan wordt het duidelijk waar er onnodig warmte verloren gaat. Bijvoorbeeld het ontbreken van dubbel glas, afgeleefde muren of een lekkend dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Teeffelen voor persoonlijk advies.

 2. Wat is jou budget?

  Naar welke tarieven kijk je? Het dak voorzien van een extra schil is veel duurder dan een spouw of vloer. Vergeet niet: de besparing die je realiseert met woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Experts vergelijken

  Is het helder je de eerste stappen gaat zetten? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Teeffelen. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Start altijd met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze 4 maatregelen leiden tot een aangenaam wooncomfort en lagere maandlasten door een lagere energienota. Waar jij mee start bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Genoeg ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Werk aan slimme ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor een comfortabel klimaat in huis. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen