Isolatie Macharen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Macharen? Grondige isolatie kan veel energie besparen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Dankzij een investering zoals binnenmuren isoleren en dakkapel isoleren heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er allerlei kansen die zeker de moeite waard zijn. Op deze pagina vind je handige informatie over isolatie Macharen. We gaan aan de slag met topics als je spouwmuur isoleren en warmtelekken. Direct aan de slag? Dien een aanvraag in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-macharen-5367

 • Een fors lagere energierekening
 • Minder schimmel en vocht in huis
 • Een duurzame oplossing
 • Dempt het geluid
 • Waardevermeerdering huis

ProvincieGroningen
GemeenteOss
Postcode5367
Netnummer0412 (+31412)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Als dat het geval is verlies je de warmte van je CV door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Besteed hier dus aandacht aan. Woningen van na 1995 met een geschikt energielabel van A of B zijn meestal grondig geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1974 t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. Alsnog isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een aantrekkelijk rendement. In de volgende paragraaf bekijk jij de meest toegepaste onderdelen om jouw woning in Macharen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Je woning verliest niet onnodig warmte en biedt daardoor een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Macharen kan erg voordelig (ongeveer € 880 voor een tussenhuis) en het bespaart je al gauw €265 (jaarlijkst, prijzen december 2023).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren geeft de kou geen kans en lagere maandlasten door een lagere energienota. De onkosten zijn gemiddeld €1600 en het bespaart flink geld, tot wel €250, ieder jaar weer. De meest geschikte manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn steenwol, dekens, glaswol, icynene. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak verliest veel warmte. De daken van de meeste huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Macharen kost doorgaans €5200. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal je alleen de materialen van €960. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €700 p/jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Het huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Zo hoef je veel minder te stoken. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De eenmalige investering bedraagt €11200. Dit levert op plusminus €950 op jaarbasis. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Je kunt dan kiezen voor aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

0onderscheiden we diverse mogelijke uitvoeringen. Hierna praten we over de meest populaire alternatieven.

 • Garage isoleren: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isolatie van schuur: Een warme en droge opslagplek
 • Isoleren zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel-isoleren: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte isoleren: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Macharen (december 2023)?

Wil jij graag bezuinigen op de energiekosten en natuurlijk een groenere gemeenschap? Woning Macharen isoleren kan hier uitkomst bieden. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is de impact groot. Het isoleren van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2800 m3. Dat is dus al gauw €1050 (jaarlijks). Op isolatierevolutie.nl komen we met de kosten (bij benadering) wanneer je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Macharen. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de totale kosten veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik jij over voldoende geld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 4 procent spaarrente. Het isoleren van een dak kan men terugverdienen in 8 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 6 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per optie kan jij kijken hoeveel het oplevert en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3700)
€695
(€7200)
€1080
(€9950)
Vloerisolatie€155
(€1450)
€250
(€2250)
€390
(€2850)
Spouwmuur€185
(€1625)
€520
(€2000)
€845
(€3400)
HR++ glas€190
(€2700)
€315
(€3250)
€415
(€4950)
isolatie macharen 5367

Plaatsen in de omgeving:

Interessante Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Macharen?

Waarom mijn woning in Macharen isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie draait uit op een lagere energierekening bij een energieaanbieder als Budget Energie en Oxxio, en is bovendien een groene investering. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Dit betekend concreet een gezond klimaat in huis en de waarde van jouw woning stijgt. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert significant beter dan het dubbel glas (of enkel glas). Er is minder sprake van warmteverlies wat leidt tot minder energiekosten. Verder merk je een toename van comfort: minder tocht en kou rond het raam en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3575 en besparen tot €260 elk jaar opnieuw. Kozijnen vervangen? Dan adviseren wij een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Bekijk eerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Op basis daarvan ontdek je waar eventuele luchtlekken zijn en wat prioriteit heeft. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige acties zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Omvangrijke onderhoudswerkzaamheden zoals isoleren van dak, vloer of gevel zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun jij al veel betekenen. Populaire vormen zijn naden en kieren dichtmaken, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, toevoegen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verscheidene materialen. Op deze website komen we met een beknopte omschrijving de diverse mogelijkheden. Goed verkrijgbaar bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Gamma, Hubo, Hornbach, Praxis, Formido, Karwei. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: geen opname van vocht

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Oss

Dankzij subsidies wordt woningisolatie nog uitnodigender. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De bekende landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Om en nabij 20 procent van de factuur kan je terugvorderen.
 • Uitgangspunt is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Overigens geldt voor arbeid het 9% BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Mogelijk is er in Macharen een potje voor dergelijke werkzaamheden. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.oss.nl voor de kleine lettertjes.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Oss
Het is onmiskenbaar: je kunt fors besparen door je huis te isoleren. Vergeet niet, als de energierekening naar beneden moet, zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je het geld niet hebt dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een interessante lening met een lage rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Macharen. Alternatieve regelingen zijn GreenLoans, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Middels het advies hieronder bouw jij je eigen isolatieplan Macharen wat dan voldoet aan jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Bepaal de leeftijd van de woning en vraag eventueel aan vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. D.m.v. een warmtescan zie je hoeveel warmte de woning verliest. Bijvoorbeeld warmtedoorlatend glas, ouderwetse muren of een lekkend riool. Zoek een isolatiedeskundige in Macharen voor deskundig advies.

 2. Wat is jou budget?

  Wat mag het project kosten? Een actie aan het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Goed nieuws: je profijt van de woningisolatie ligt altijd hoger dan wat de bank aan rente betaald. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Macharen. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vormen dragen bij aan een comfortabel leefklimaat en je verbruikt minder energie. Waar je mee begint is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Goede ventilatie

  In een solide geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Implementeer een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor een optimaal klimaat in huis. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen