Isolatie Maren-Kessel

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Maren-Kessel? Goed toegepaste isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Middels relatief eenvoudige maatregelen als vliering isoleren of isolatie van de dakkapel gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook in een wat nieuwer huis zijn er voldoende mogelijkheden met een prima rendement. Op isolatierevolutie.nl komen we met bruikbare informatie over isolatie Maren-Kessel. Bijvoorbeeld vraagstukken over kieren dichten en soorten isolatiewaarden. Direct actie ondernemen? Vul je gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-maren-kessel-5398

 • Aantrekkelijk rendement
 • Meer warmte en minder vocht
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Geluidswerende werking
 • Woningwaarde zal stijgen

ProvincieGroningen
GemeenteOss
Postcode5398
Netnummer0412 (+31412)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Jammer, want zo verlies je de warmte van je CV door kieren, ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Woningen van na 1995 met een gunstig energielabel (A of B) zijn vaak grondig geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot 1985) valt er nog veel winst te behalen. Het na-isoleren heeft direct effect op de energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en is verrassend snel weer terugverdiend. In de paragraaf hierna bekijk jij de meest populaire werkzaamheden om je woning in Maren-Kessel te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Je huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en biedt daardoor een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Maren-Kessel is aantrekkelijk (vanaf plusminus € 940 voor een kleine woning) en het bespaart je al gauw €235 (jaarlijkst, kosten juni 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt voor warmere voeten, meer comfort en een significant lagere energierekening. De tarieven zijn ongeveer €1975 en het resultaat is zo’n €215 elk jaar opnieuw. De meest toegepaste manier is door middel van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als dekens, icynene, glaswol, folie. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. Het merendeel van de daken in Nederland zijn matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Maren-Kessel kost plusminus €5050. Dit zelfstandig uitvoeren? Hiervoor betaal je stukken minder, €1010. De potentiële besparing ligt op €720 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Het woonobject houdt warmte beter vast. Zo hoef je veel minder te stoken. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten liggen op zo’n €12600. Het voordeel is grofweg €940, ieder jaar weer. Krijg je geen vergunning? Een alternatief is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Ook noemen we verscheidene populaire uitvoeringen. Hierna beoordelen we de meest rendabele mogelijkheden.

 • Garage isoleren: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isoleren schuur: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Zolder isolatie: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isoleren dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isoleren kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Maren-Kessel (juni 2024)?

Wil je streven naar lagere maandelijkse energielasten en tegelijk een groenere toekomst? Woning Maren-Kessel isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Bij oude én nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. Isolatie van een woning van voor 1974 kan een aardgas besparing realiseren van 2175 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1475 per jaar. Hieronder komen we met de gemiddelde kosten wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Maren-Kessel. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de totale kosten erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je zelf wat geld over? Dan heb je zeker wel geluk. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een royale 6% spaarrekening. Het isoleren van je dak heb je terugverdiend in zeven jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per soort tonen we de maximale besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€3650)
€635
(€6600)
€990
(€9500)
Vloerisolatie€130
(€1250)
€210
(€2350)
€325
(€3250)
Spouwmuur€310
(€1075)
€420
(€2325)
€880
(€3575)
HR++ glas€225
(€2425)
€305
(€4050)
€385
(€5375)
isolatie maren-kessel 5398

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Maren-Kessel?

Waarom mijn woning in Maren-Kessel isoleren?

Een vakkundige woningisolatie betekent lagere stookkosten bij een energieleverancier als Energiedirect of Oxxio, waar ook het klimaat van profiteert. Je verbruikt veel minder aardgas en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dat houdt vervolgens in: een optimaal binnenklimaat en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je energiekosten bespaart. Tevens geeft het extra comfort: minder tocht en kou rond het raam en zeg maar dag tegen al die condens. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3675 en besparen tot €240 op jaarbasis. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan adviseren wij speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat op dit moment al geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Bekijk de warmtescan. Zo kom je erachter op welke plekken warmte vrijkomt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene stap is duurder i.v.m. ander opties. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Direct jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Uitvoerige activiteiten zoals isolatie van gevel, vloer of dak kan men uit laten voeren door experts. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met een klein budget zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie toevoegen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen heel wisselende materialen. Op isolatierevolutie.nl tref je een beknopte omschrijving de diverse mogelijkheden. Dit ligt vaak ook in het schap bij de erkende bouwmarkten als Formido, Multimate, Hornbach, Gamma, Hubo, Praxis. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Oss

Door te profiteren van (regionale) subsidies wordt woningisolatie nog lucratiever. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Plusminus een kwart van de tarieven mag je terugvragen.
 • De voorwaarde is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Bovendien geldt voor arbeid het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Zo nu en dan is er in Maren-Kessel extra geld beschikbaar. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.oss.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Oss
Het is onomstotelijk: je kunt enorm besparen met isoleren van gevel, dak of vloer. Echter, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je eerst wel investeren. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een duurzame lening met een lage rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Maren-Kessel. Bekijk ook eens de Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Wil jij ook besparen? Door gebruik te maken van ons stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Maren-Kessel wat past bij jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag vorige bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Met behulp van een warmtescan check je hoeveel warmte de woning verliest. Wat we tegenkomen is warmtedoorlatend glas, gammele muren of een verouderd kozijn. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Maren-Kessel voor persoonlijk advies.

 2. Bepaal het budget

  Naar welke tarieven kijk je? Het aanpakken van het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Het leuke is: de besparing op de stookkosten is veel lucratiever dan de huidige spaarrente. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Aanbieders vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de focus moet liggen? Probeer altijd meerdere professionele isolatiebedrijven in Maren-Kessel. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze vormen leiden tot een lekker warm huis en lagere maandlasten door een lagere energienota. Waar je mee begint heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventileren

  In het geval van goede isolatie kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Installeer een ventilatieplanHierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een aangenaam klimaat in huis. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen