Isolatie Neerlangel

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Neerlangel? Vakkundige isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Via een aantal stappen als dakisolatie of tochtprofielen heb je een veel lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er allerlei kansen die je snel terugverdient. Op deze pagina bekijk je belangrijke informatie over isolatie Neerlangel. Denk aan onderwerpen als isolatie van de bodem en stappenplan woningisolatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-neerlangel-5355

 • Lagere energiekosten
 • Temperatuur in eigen hand
 • Goed voor het milieu
 • 20% subsidie voor VVE’s
 • Beter energielabel

ProvincieGroningen
GemeenteOss
Postcode5355
Netnummer0486 (+31486)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In dit scenario verlies je de warmte van je CV door de vloer of dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Houd de warmte in huis. Nieuwbouwhuizen met een energielabel A of B zijn in de basis correct geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1974 t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Later isoleren leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter milieu, en is razendsnel terugverdient. Verderop lees jij de meest populaire toepassingen om een woning in Neerlangel te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit stukje kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. De woonruimte verliest niet onnodig warmte en biedt daardoor een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Neerlangel is goed te betalen (al vanaf € 800 voor tussenwoningen) en het bespaart je al gauw €245 per jaar (kosten december 2023).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt voor meer warmte, comfort en een significant lagere energierekening. De kosten zijn ongeveer €1650 en je bespaart al snel €260 per jaar. De meest toegepaste manier is middels de kruipruimte techniek. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn glaswol, steenwol, folie, icynene. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is verliest veel warmte. Veel daken van Hollandse woningen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Neerlangel kost om en nabij de €4650. Plannen dit zelf te doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €1050. De potentiële besparing ligt op €710 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Jouw huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €12200. Je profiteert van grofweg €970, ieder jaar weer. Wordt er geen vergunning verleend/ Bekijk dan eens de mogelijkheden van het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere veel voorkomende maatregelen

Ook zijn er diverse rendabele uitvoeringen. In het gedeelte hieronder behandelen we de meest aantrekkelijke alternatieven.

 • Isoleren garage: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isolatie schuur: Ook in de winter een warme schuur
 • Isoleren zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Isoleren dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isoleren kruipruimte: Weert ongedierte

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Neerlangel (december 2023)?

Wil jij graag een structureel lagere energienota of wellicht een CO-2 reducerende wereld? Woning Neerlangel isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor vrijwel elk type woning zijn er grote voordelen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2050 m3. Dat is dus al gauw €1125 p/jaar. Op deze website tref je de totale prijs in het geval je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Neerlangel. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de tarieven stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat spaargeld? Dan is het erg interessant. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een 4 procent spaarrente. Dak-isolatie kent een terugverdientijd van plus minus 7 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vier jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per doel vind je de potentiële besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€3650)
€745
(€4750)
€1060
(€9800)
Vloerisolatie€150
(€1250)
€180
(€1550)
€350
(€3600)
Spouwmuur€185
(€1350)
€750
(€2050)
€905
(€3100)
HR++ glas€235
(€2025)
€305
(€4250)
€415
(€5200)
isolatie neerlangel 5355

Bekende Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Neerlangel?

Waarom mijn woning in Neerlangel isoleren?

Een solide woningisolatie biedt jou lagere stookkosten bij een energieaanbieder zoals Eneco en Vandebron, en draagt bij aan een beter klimaat. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een comfortabele leefomgeving en een flinke toename van de woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft optimaal behouden wat leidt tot minder energiekosten. Overigens merkt men een verbeterd comfort in huis: geen koude tocht in de buurt van de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3925 en dat bespaart tot €325, ieder jaar weer. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Ga dan direct voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat op dit moment al geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Check de warmtescan. Vandaar ontdekt u waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de de meeste besparing ligt. De volgorde is niet heel relevant. Sommige werkzaamheden zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook je huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige investeringen als isoleren van gevel, dak of vloer zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met minimale investeringen kun je al veel winst behalen. Je kunt denken aan kieren en naden dichten, tochtstrips plaatsen, kopen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen uiteenlopende materialen. Op deze pagina ontdek je een korte omschrijving van het actuele aanbod. Te koop bij toonaangevende bouwmarkten als Hornbach, Praxis, Gamma, Formido, Multimate, Karwei. Kies een A-merk zoals Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: een gesloten celstructuur

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Oss

Dankzij subsidies worden investeringen in de woning zeker aanlokkelijker. Heb ik recht op subsidie? Een landelijke subsidie op isolatie bestaat niet meer. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Ongeveer 25 procent van de onkosten krijg je weer terug.
 • De regel is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Daarnaast valt het arbeidsloon onder het lage (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Zo nu en dan is er in Neerlangel extra geld beschikbaar. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.oss.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Oss
Het is evident: je kunt besparen op de energiekosten met isolatie van gevel, vloer of dak. Onthoud wel, als je wilt besparen op je energierekening moet je eerst wel investeren. Als je nu te weinig geld hebt kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een prachtige lening tegen een aantrekkelijke rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Neerlangel. Ook interessant is de SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Gebruikmakend van de adviezen van onze specialisten bouw jij het isolatieplan Neerlangel wat aansluit op jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er reeds is uitgevoerd. D.m.v. een warmtescan zie je wat er aan warmte weglekt. Het kan gaan om dun (tochtig) glas, ouderwetse muren of rotte kozijnen. Bezoek een isolatiedeskundige in Neerlangel voor deskundig advies.

 2. Bepaal het budget

  Wat is het budget? Een oplossing voor je dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Vergeet niet: de opbrengst van woningisolatie is significant beter dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Specialisten vergelijken

  Weet je waar je gaat beginnen? Vraag een offerte op bij een aantal regionale isolatiebedrijven in Neerlangel. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  In de basis moet je kijken naar de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze onderdelen bieden sowieso een comfortabel wooncomfort en lagere maandlasten door een lagere energienota. Wat je als eerste doet is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Ga aan de slag met voldoende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor een optimale leefomgeving. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen