Isolatie Vught

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Vught? Goed toegepaste isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Eigenaar van een ouder huis? Aan de hand van enkele acties zoals de spouwmuur isoleren of tochtstrips of tochtbanden worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor de meer recente woningen zijn er veel mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Op deze pagina lees je bruikbare informatie over isolatie Vught. Je komt meer te weten over thema’s als isolatie van de garage en cellulose isolatie. Meteen besparen? Vul het formulier in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-vught-5261

 • Beter rendement dan spaarrekening
 • Vocht absorberend vermogen
 • Veel minder fossiele brandstoffen
 • Minder storende geluiden
 • Toekomstbestendig

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteVught
Postcode5261
Netnummer073 (+3173)
Gasverbruik M31540 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Jammer, want zo zal er veel warmte ontsnappen door kieren, ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwhuizen met een A of B energielabel zijn veelal behoorlijk geïsoleerd. Bij bestaande bouw (gebouwd voor 1980) is dit een stuk minder op orde. Later isoleren resulteert in een lagere energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een uitstekend rendement. Onderstaand check jij de interessantste acties om jouw woning in Vught te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze open ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Jouw woning houdt de warmte binnenboord, met als effect een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Vught is voordeling beginnend bij € 840 voor een tussenhuis) en je bespaart al snel €230 op jaarbasis (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en dat levert een enorme energiebesparing op. De tarieven variëren rond €1850 en het bespaart flink geld, tot wel €255 elk jaar opnieuw. De meest toegepaste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn glaswol, icynene, steenwol, dekens. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak verliest veel warmte. De daken van de meeste huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Vught kost om en nabij de €4800. Dit zelfstandig uitvoeren? Hiervoor betaal je stukken minder, €1180. Je energiekosten dalen flink, tot wel €750 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Je huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het is een extra schil om uw woning. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Een belangrijk voordeel is dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De tarieven kunnen oplopen tot €12400. Je profiteert van plusminus €840 p/jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere oplossing is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere populaire vormen

Als aanvulling op bovenstaande noemen we nog een aantal rendabele opties. In de volgende paragraaf praten we over de interessantste oplossingen.

 • Isoleren garage: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Isoleren van schuur: Een warme en droge opslagplek
 • Isolatie van zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isoleren van dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Kruipruimte isoleren: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Vught (juni 2024)?

Wil je streven naar minder hoge stookkosten en tegelijk een energiezuinige gemeenschap? Woning Vught isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Bij oude én nieuwere woningen is veel winst te boeken. Het isoleren van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2250 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1025 per jaar. Op isolatierevolutie.nl ontdek je de totale kosten wanneer je kiest voor een isolatiebedrijf in Vught. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de kosten stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Een dak isoleren kan terugverdiend worden in zeven jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5,5 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd. Per werkzaamheden kun je de verwachte opbrengst bekijken en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€4250)
€875
(€4550)
€1080
(€9700)
Vloerisolatie€155
(€1300)
€270
(€2450)
€395
(€3050)
Spouwmuur€180
(€1675)
€470
(€2750)
€865
(€3200)
HR++ glas€250
(€2450)
€320
(€3125)
€395
(€4975)
isolatie vught 5261

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Vught?

Waarom mijn woning in Vught isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie leidt tot structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier als Eneco of Vandebron, en is bovendien een groene investering. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het gevolg daarvan is een comfortabel klimaat in huis en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas of HR++ glas isoleert significant beter dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Tevens neem het leefcomfort toe: u voelt geen tocht meer bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen kosten doorgaans €4000, waarbij u een besparing realiseert van €300 p/jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Stap dan direct over op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Achterhaal eerst wat reeds is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Hierdoor analyseer je wat er aan warmte weglekt en wat dus zeker aangepakt moet worden. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene optie is duurder i.v.m. ander opties. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil jij ook een woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Diepgaande klussen zoals isolatie van dak, gevel of vloer kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met een klein budget is makkelijk rendement te halen. Wat veel toegepast wordt is het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, aanschaffen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van velerlei geschikte materialen. Hierna komen we met een beknopte omschrijving veel gebruikte types. Je kunt het ook zelf kopen bij toonaangevende bouwmarkten als Hornbach, Formido, Praxis, Multimate, Hubo, Karwei. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Vught

Met hulp van een subsidie wordt je woning isoleren nog interessanter. Wat zijn de huidige mogelijkheden? Een landelijke subsidie op isolatie is in april 2017 opgeheven. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Om en nabij 25 procent van de kosten kan je terugvragen.
 • De regel is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Verder vallen de manuren onder het 9% BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Vught extra geld beschikbaar. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.vught.nl voor de voorwaarden.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Vught
Het is overduidelijk: de energierekening kan flink omlaag met gevel-, dak of vloerisolatie. Vergeet niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je eerst wel investeren. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een duurzame lening met een schappelijke rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Vught. Andere opties zijn Groene lening, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Op basis van het onderstaande stappenplan bouw jij het isolatieplan Vught wat conformeert aan dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Bepaal de leeftijd van de woning en vraag vorige bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Door een warmtescan zie je wat er aan warmte weglekt. Dit kan zijn dubbel glas, oude muren of een verouderd kozijn. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Vught voor deskundig advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat mag het project kosten? Het dak voorzien van een extra schil vergt meer geld dan de vloer. Bedenk wel: de besparing op de stookkosten is een stuk aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Weet je waar je gaat beginnen? Probeer altijd meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Vught. Vergelijk altijd meerdere offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze onderdelen leiden tot een aangenaam klimaat in huis en flink lagere energiekosten. De volgorde van maatregelen kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Goede ventilatie

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Ga aan de slag met een professionele ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is essentieel voor een gezond binnenklimaat. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen