Isolatie Deursen-Dennenburg

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Deursen-Dennenburg? Gedegen isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Eigenaar van een ouder huis? Via relatief eenvoudige maatregelen zoals isolatie van binnenmuren en verwarmingsbuizen isoleren gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er tal van opties die ontzettend rendabel zijn. Op deze pagina check je uitgebreide informatie over isolatie Deursen-Dennenburg. Dit gaan om bijvoorbeeld onderwerpen als isolatie van platte dak en EPS isolatie. Hoe kan ik isoleren en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-deursen-dennenburg-5352

 • Honderden euro’s p/jaar besparen
 • Slimmer omgaan met thermostaat
 • Lagere CO2-uitstoot
 • Stiller in de woning
 • Stap 1 voor een gasvrije woning

ProvincieGroningen
GemeenteOss
Postcode5352
Netnummer0486 (+31486)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Op dat moment zal er veel warmte ontsnappen door kieren, ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Besteed hier dus aandacht aan. Huizen gebouwd na 2000 met een goed of uitstekend energielabel zijn veelal prima geïsoleerd. Bij oudere woningen (bouwjaar t/m 1982) is dat een stuk minder. Het maken van een isolatieplan resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In de volgende paragraaf check jij de populairste werkzaamheden om jouw woning in Deursen-Dennenburg te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Een woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en biedt daardoor een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Deursen-Dennenburg kan zeer goedkoop (rond de € 950 voor een kleine woning) en de besparing op de energienota loopt op tot €210 (jaarlijkst, prijspeil maart 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en verlaagt het energiegebruik. De kosten bedragen zo’n €1700 en je profiteert van een besparing tot wel €205 per jaar. De meest geschikte manier is middels de kruipruimte techniek. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Men kan kiezen voor isolatiematerialen als chips, isolatiechape, vloerisolatieplaten, EPS parels. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Het merendeel van de daken in Nederland hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Deursen-Dennenburg kost gemiddeld €4850. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal je alleen de materialen van €990. Het voordeel loopt al gauw op tot €740 per jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Zo hoef je veel minder te stoken. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Een belangrijk voordeel is dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12300. Je profiteert van circa €930, ieder jaar weer. Krijg je geen vergunning? Een andere oplossing is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke alternatieven zijn er?

0noemen we nog meer alternatieve vormen. In het gedeelte hierna praten we over de meest populaire opties.

 • Garage isolatie: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Isoleren van schuur: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Isoleren van zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Dakkapel-isoleren: Ook een warme slaapkamer
 • Isoleren van kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Deursen-Dennenburg (maart 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge stookkosten en ook een milieuvriendelijke gemeenschap? Woning Deursen-Dennenburg isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een oude woning kan een aardgas besparing realiseren van 2375 m3. Dat is dus al gauw €875 p/jaar. Op ons isolatie portaal vind je de uiteindelijke kosten in het geval je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Deursen-Dennenburg. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de kosten stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat geld opzij gezet? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement komt overeen met 6 procent rente. Een isolatie van het dak heeft men terugverdien in +/- acht jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vijf jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per soort kan jij kijken hoeveel het oplevert met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€3400)
€805
(€5200)
€1000
(€8250)
Vloerisolatie€125
(€1150)
€195
(€1850)
€345
(€3250)
Spouwmuur€305
(€1725)
€480
(€2100)
€900
(€3025)
HR++ glas€200
(€2275)
€270
(€3350)
€350
(€4500)
isolatie deursen-dennenburg 5352

Interessante Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Deursen-Dennenburg?

Waarom mijn woning in Deursen-Dennenburg isoleren?

Een vakkundige woningisolatie resulteert in een lagere energienota bij een maatschappij zoals Energiedirect of Powerpeers, en draagt bij aan een beter klimaat. Je verbruikt veel minder aardgas en je CO2 vervuiling is minder. Het leidt tevens tot een comfortabel leefklimaat en een flinke toename van de woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert significant beter dan enkel of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Overigens neem het leefcomfort toe: u voelt geen tocht meer bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3475, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €260 op jaarbasis. Kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Achterhaal eerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Kies voor een warmtescan. Zo achterhaalt u hoeveel warmte de woning verliest en wat prioriteit heeft. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige werkzaamheden zijn aantrekkelijker dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Uitvoerige klussen als isolatie van dak, gevel of vloer moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn grote winsten te boeken. Voorbeelden zijn naden en kieren dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, integreren van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen allerlei materialen. Hierna bekijk je een beknopte omschrijving veel gebruikte types. Vaak wel op voorraad bij populaire bouwmarkten als Praxis, Hubo, Karwei, Formido, Multimate, Hornbach. Erkende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Oss

Mede door opties voor subsidie wordt je woning isoleren nog aanlokkelijker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De subsidieregeling op landelijk niveau is in 2017 volledig afgeschaft. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Zo’n 25 procent van de kosten kan je terugvorderen.
 • Randvoorwaarde is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Eveneens valt de uitgevoerde arbeid onder het kleine BTW tarief (9%). Hier kan iedereen van profiteren.
 • Geregeld is er in Deursen-Dennenburg een groene lening of extra potje. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.oss.nl voor opties in maart 2024.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Oss
Het is onderhand wel helder: je kunt enorm besparen met isolatie van dak, gevel of vloer. Echter, als de energierekening naar beneden moet, zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je onvoldoende budget hebt dan is er altijd de Energiebespaarlening: een groene lening tegen een aantrekkelijke rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Deursen-Dennenburg. Ook interessant is de SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Jouw woning aanpakken? Door middel van het advies hieronder bouw jij het isolatieplan Deursen-Dennenburg wat matcht met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Bepaal de leeftijd van de woning en pols bij de oude bewoners wat er gedaan is. Op basis van een warmtescan analyseer je waar de zwakke plekken liggen. Onder andere het ontbreken van dubbel glas, verrotte muren of rotte kozijnen. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Deursen-Dennenburg voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat is het budget? Het dak renoveren kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed nieuws: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt altijd hoger dan de huidige spaarrente. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Ga op zoek naar diverse professionele isolatiebedrijven in Deursen-Dennenburg. Vergelijk zeker verschillende offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Standaard begint men met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze stappen bieden jou een prettig wooncomfort en verlagen het energiegebruik. De volgorde bepaal je op basis van het budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Zorg dus voor voldoende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een comfortabele leefomgeving. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen