Isolatie Haren

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Haren? Grondige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een wat ouder huis? Aan de hand van enkele acties zoals bijvoorbeeld isolatie van de zolder en verwarmingsbuizen isoleren kan je al veel geld besparen. Ook voor de meer recente woningen zijn er verschillende opties met een prima rendement. Hierna ontdek je belangrijke informatie over isolatie Haren. We staan stil bij items als radiatorisolatie en energie besparen tips. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul je gegevens in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-haren-5386

 • Interessante jaarlijkse besparing
 • Slimmer omgaan met thermostaat
 • Minder luchtvervuiling (CO2)
 • Reductie geluid
 • Woning beter verkoopbaar

ProvincieGroningen
GemeenteOss
Postcode5386
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Zonde, want zo verlies je de warmte van je CV door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwwoningen met een A of B energielabel zijn meestal behoorlijk geïsoleerd. Bij een oude woning (gebouwd voor 1980) is dit vaak niet zo. Alsnog isoleren resulteert in een lagere energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Bijgaand ontdek jij de aantrekkelijkste manieren om jouw woning in Haren te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Je huis houdt warmte beter vast, en dat resulteert in een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Haren kan erg voordelig (om en nabij de € 920 voor tussenwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €210 per 12 maanden (kosten februari 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer houdt warmte of koelte binnenshuis en dat levert een enorme energiebesparing op. De prijzen zijn ongeveer €1600 en het resultaat is zo’n €265 per jaar. De makkelijkste vorm is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn glaswol, steenwol, icynene, dekens. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak verliest veel warmte. De meeste daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Haren kost doorgaans €5200. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal je alleen de materialen van €1120. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €720 per jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Het woonobject is in staat om de warmte beter vast te houden. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De eenmalige investering bedraagt €13300. Hiermee bespaar je pakweg €880 per jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatief is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Daarnaast zien we nog meer alternatieve vormen. In het volgende overzicht bespreken we de meest populaire oplossingen.

 • Isoleren van garage: Een garage om van te genieten
 • Schuur-isoleren: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Zolder isolatie: Beter wooncomfort op zolder
 • Dakkapel-isoleren: Relatief goedkope methode
 • Isoleren van kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Haren (februari 2024)?

Is jouw doel ook een structureel lagere energienota of bijdragen aan een groenere wereld? Woning Haren isoleren kan hier direct aan bijdragen. Bij oude én nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een ouder huis kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2375 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1400 op jaarbasis. Op deze website kijken we naar de totale prijs wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Haren. Heb je zelf verstand van verbouwen? De totale kosten zijn dan een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je het super snel terugverdient. Beschik jij over voldoende geld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dak-isolatie heeft men terugverdien in +/- 7,5 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 4 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen. Per oplossing kan jij kijken hoeveel het oplevert en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€3650)
€635
(€5200)
€930
(€9900)
Vloerisolatie€150
(€1300)
€220
(€2100)
€305
(€3550)
Spouwmuur€340
(€1750)
€730
(€2150)
€910
(€3375)
HR++ glas€225
(€2125)
€320
(€3200)
€355
(€5350)
isolatie haren 5386

Plekken in de regio:

Actuele Isolatiemerken:

 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat

FAQ voor de isolatiespecialist in Haren?

Waarom mijn woning in Haren isoleren?

Een grondige woningisolatie staat gelijk aan een lagere energienota bij een energieaanbieder als Greenchoice en Powerpeers, en is goed voor het milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een aangename leefomgeving en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je minder hoeft te stoken. Mede neem het leefcomfort toe: geen last van koudeval en/of tocht en daarnaast weinig condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3200, dat betekent een winst van 220, ieder jaar weer. Kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Achterhaal eerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Kies voor een warmtescan. Dan zie je waar eventuele luchtlekken zijn en wat prioriteit heeft. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene optie is aantrekkelijker dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Uitgebreide maatregelen als isoleren van gevel, dak of vloer zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook als je zakken niet zo diep zijn kun je al veel winst behalen. Voorbeelden zijn dichten van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, aanschaffen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor velerlei geschikte materialen. In de box hieronder ontdek je een beknopte omschrijving veel gebruikte types. Je kunt het ook zelf kopen bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Praxis, Gamma, Hornbach, Formido, Hubo, Multimate. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: is erg brandbaar

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Oss

Met behulp van subsidies wordt een huis isoleren aanlokkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Pak ‘m beet 15% van de onkosten mag je terug verwachten.
 • De voorwaarde is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Daarnaast valt het arbeidsloon onder het 9% BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Af en toe is er in Haren een regeling voor extra subsidie. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.oss.nl voor de voorwaarden.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Oss
Het mag duidelijk zijn: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van dak, gevel of vloer. Onthoud wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je het geld niet hebt bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met een schappelijke rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Haren. Bekijk ook eens de GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ga jij ook van start? Met ons stappenplan creëer je een isolatieplan Haren wat conformeert aan jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Bepaal de leeftijd van de woning en achterhaal ook zeker welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Op basis van een warmtescan check je op welke plekken er veel warmte lekt. Denk bijvoorbeeld aan dun (tochtig) glas, traditionele muren of een verouderd kozijn. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Haren voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Naar welke tarieven kijk je? Een oplossing voor je dak is een stukje duurder dan de vloer. Het leuke is: het rendement van woningisolatie ligt altijd hoger dan wat de bank aan rente betaald. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Heb je inzichtelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Ga op zoek naar diverse plaatselijke isolatiebedrijven in Haren. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze onderdelen resulteren gegarandeerd in een optimaal leefklimaat en veel minder stookkosten. De volgorde bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventilatie

  In een grondig geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Investeer in voldoende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een comfortabel wooncomfort. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen