Isolatie Megen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Megen? Vakkundige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Door middel van relatief eenvoudige maatregelen zoals de gevel isoleren of kieren dichten gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er veel mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Onderstaand vind je bruikbare informatie over isolatie Megen. We zoomen in op zaken als isolatie buitenkant gevel en U-waarde. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Schets jouw situatie en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-megen-5366

 • Interessante jaarlijkse besparing
 • Een aangenaam leefklimaat
 • Beperk CO-2 uitstoot
 • Ook geluidswerend
 • Woning wordt aantrekkelijker

ProvincieGroningen
GemeenteOss
Postcode5366
Netnummer0412 (+31412)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In zo’n geval verdwijnt de warmte lucht in de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe huizen met een goed of uitstekend energielabel zijn in de basis correct geïsoleerd. Bij oudere woningen (bouwjaar t/m 1982) is dat een stuk minder. Alsnog isoleren bespaart veel energiekosten, is goed voor het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Bijgaand vind je de aantrekkelijkste acties om een woning in Megen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Een woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als gevolg een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Megen is financieel toegankelijk (al vanaf € 810 voor tussenwoningen) en het bespaart je al gauw €190 per 12 maanden (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en lagere maandlasten door een lagere energienota. De kosten bedragen zo’n €1650 en het bespaart flink geld, tot wel €210 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het van onderaf werken in een kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn chips, isolatiechape, vloerisolatieplaten, PUR schuim. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is ontzettend zonde. Het merendeel van de daken in Nederland kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Megen kost ongeveer €4500. Doe je het zelf? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1140. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €830 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Jouw huis verliest niet onnodig warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11900. Het rendement is grofweg €770 elk jaar opnieuw. Wil de gemeente niet meewerken? Je kunt dan kiezen voor de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Ook zijn er nog meer interessante uitvoeringen. In het gedeelte hierna benoemen we de meest rendabele opties.

 • Isolatie van garage: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Schuur isolatie: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Isolatie zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isolatie van dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte isoleren: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Megen (april 2024)?

Wil jij bezuinigen op de energiekosten of een CO-2 reducerende maatschappij? Woning Megen isoleren is dan een uitstekende oplossing. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn er grote voordelen. Het isoleren van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2825 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1050 p/jaar. Hieronder berekenen we de totale kosten wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Megen. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De kosten zijn dan stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is in lijn met een 6% spaarrekening. Dakisolatie verdien je terug in zo’n 8,5 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 6 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per mogelijkheid kan jij kijken hoeveel het oplevert en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€4150)
€805
(€5250)
€960
(€9050)
Vloerisolatie€120
(€1350)
€235
(€1900)
€340
(€2800)
Spouwmuur€195
(€850)
€420
(€2300)
€825
(€3600)
HR++ glas€210
(€2000)
€265
(€4150)
€425
(€5050)
isolatie megen 5366

Gangbare Isolatiemerken:

 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek

FAQ voor de isolatiespecialist in Megen?

Waarom mijn woning in Megen isoleren?

Een solide woningisolatie staat gelijk aan minder energiekosten bij een energiebedrijf zoals Budget Energie of NLE, en is goed voor het milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit betekend concreet een optimaal binnenklimaat en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas & triple glas isoleert vele malen beter enkel of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Mede neem het leefcomfort toe: u voelt geen tocht meer bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3850, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €315, ieder jaar weer. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Ga dan direct voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat er geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Vraag een warmtescan aan. Vandaar check je wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de focus op moet liggen. Hierin is geen vaste volgorde. De ene oplossing is wel duurder dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Direct je huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Grote projecten als isolatie van dak, vloer of gevel moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine investering zijn eenvoudige aanpassingen te doen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, plakken van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met velerlei geschikte materialen. Onderstaand ontdek je een handig overzicht van het actuele aanbod. Vaak wel op voorraad bij erkende bouwmarkten als Formido, Hubo, Karwei, Multimate, Praxis, Gamma. De top-merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Oss

Door de ondersteuning van subsidies wordt energie besparen met isoleren nog uitnodigender. Heb ik recht op subsidie? De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Pak ‘m beet 25 procent van de kosten zijn terug te vragen.
 • Een voorwaarde is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Verder vallen de manuren onder het interessante (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Af en toe is er in Megen een groene lening of extra potje. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.oss.nl voor opties in april 2024.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Oss
Het is onomstotelijk: je kunt enorm besparen dankzij woningisolatie. Echter, als de energierekening naar beneden moet, zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je niet over de financiële middelen beschikt zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een prachtige lening met concurrerende rentepercentages dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Megen. Alternatieve regelingen zijn Duurzaamheidslening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direct aan de slag? Door middel van de adviezen van onze specialisten kom je met een isolatieplan Megen wat matcht met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en raadpleeg bij eerdere bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Door middel van een warmtescan analyseert u waar de meeste warmte ontsnapt. Wat we tegenkomen is de afwezigheid van dubbel glas, afgeleefde muren of een lekkend riool. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Megen voor deskundig advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat is het budget? Maatregelen treffen rondom het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk altijd: het resultaat van de woningisolatie ligt altijd hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Heb je inzichtelijk waar de focus moet liggen? Neem contact op met meerdere goede isolatiebedrijven in Megen. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Begin – indien nodig – met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze vier onderdelen bieden sowieso een aangenaam klimaat in huis en lagere maandlasten door een lagere energienota. Wat je als eerste doet heeft vooral te maken met het budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een goed geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Installeer een werkende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is zeker nodig voor een comfortabel leefklimaat. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen