Isolatie Een

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Een? Vakkundige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Eigenaar van een ouder huis? D.m.v. haalbare maatregelen als spouwmuurisolatie en isolerende raamfolie gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor de meer recente woningen zijn er isolerende maatregelen die financieel erg interessant zijn. Hierna vind je belangrijke informatie over isolatie Een. Dit kan gaan om topics als isolatie binnenkant gevel en Pur Isolatieplaten. Weten waar voor jou de kansen liggen? Schets jouw situatie en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-een-9342

 • Lagere maandlasten
 • Een comfortabel binnenklimaat
 • Draag bij aan een beter milieu
 • Een warmere én stillere woning
 • Klaar voor de toekomst

ProvincieDrenthe
GemeenteNoordenveld
Postcode9342
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31680 M3
Stroomverbruik kWh2910 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dan zal er veel warmte ontsnappen naar buiten via muren, het dak of de vloer. Erg zonde van de energiekosten! Besteed hier dus aandacht aan. Moderne woningen met een energielabel A of B zijn meestal correct geïsoleerd. Bij een oude woning (tot plusminus 1985) is dat een stuk minder. De woning aanpakken zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Onderstaand achterhaal jij de meest interessante toepassingen om je woning in Een te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. De woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en het biedt een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Een kan erg voordelig (ongeveer € 900 voor een kleine woning) en je bespaart al snel €230 (jaarlijkst, prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer geeft de kou geen kans en maakt dat de energierekening minder wordt. De tarieven bedragen zo’n €1700 en het bespaart circa €185 op jaarbasis. De beste aanpak is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn EPS parels, PUR schuim, chips, isolatiematrassen. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht kan een flinke kostenpost zijn. Veel daken van Hollandse woningen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Een kost plusminus €5400. Kun jij ook veel zelf doen? Dan kost het circa €1190. De potentiële besparing ligt op €780, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Een woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De kosten worden geschat op zo’n €12400. Dit levert op zo’n €870 per jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere oplossing is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Ook onderscheiden we verscheidene rendabele werkzaamheden. In het gedeelte hierna benoemen we de populairste alternatieven.

 • Garage isolatie: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Schuur isolatie: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Zolder isolatie: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isoleren van dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Isoleren van kruipruimte: Een drogere woning

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Een (mei 2024)?

Wil je streven naar lagere maandelijkse energielasten en ook een duurzame toekomst? Woning Een isoleren kan hier uitkomst bieden. Voor woningen gebouwd voor 2000 valt er veel te krijgen. Het isoleren van een oude woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2900 m3. Dat komt neer op €1225 per jaar. Op deze pagina check je de totale prijs wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Een. Ben je een handige doe-het-zelver? De totaalprijs is dan erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig waardoor je het super snel terugverdient. Beschik jij over voldoende geld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dak-isolatie kan terugverdiend worden in 8,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vier jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per soort zie je de geschatte opbrengst en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€3600)
€785
(€6250)
€1140
(€8550)
Vloerisolatie€145
(€1100)
€220
(€2300)
€355
(€2850)
Spouwmuur€260
(€775)
€650
(€2175)
€855
(€3075)
HR++ glas€240
(€2475)
€310
(€4100)
€385
(€4950)
isolatie een 9342

Gangbare Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Een?

Waarom mijn woning in Een isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie draait uit op lagere energiekosten bij een energieaanbieder zoals Energiedirect of NLE, en is ook een heel groene oplossing. Concreet: minder aardgas gebruik en je CO2 vervuiling is minder. Dat komt uiteindelijk neer op een comfortabele leefomgeving en een hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas en triple glas heeft een betere isolerende werking dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Daarnaast biedt het meer comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en veel minder condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3425, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €280 elk jaar opnieuw. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Breng eerst in kaart welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Zo wordt het duidelijk op welke plekken er veel warmte lekt en waar de de meeste besparing ligt. Hierin is geen vaste volgorde. De ene optie is aantrekkelijker dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Uitgebreide projecten zoals gevel-, dak of vloerisolatie kan men uit laten voeren door experts. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met minimale investeringen zijn er allerlei mogelijkheden. Voorbeelden zijn naden en kieren dichtmaken, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie toevoegen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken uiteenlopende materialen. Op isolatierevolutie.nl check je een korte omschrijving van het actuele aanbod. Goed verkrijgbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Praxis, Formido, Karwei, Gamma, Multimate, Hornbach. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Noordenveld

Dankzij subsidiemogelijkheden wordt het investeren in je huis nog aanlokkelijker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Pak ‘m beet 25% van de kosten krijg je weer terug.
 • De richtlijn is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Verder geldt voor arbeid het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Zo nu en dan is er in Een een subsidie of duurzaamheidslening. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentenoordenveld.nl voor meer informatie.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Noordenveld
Het is overduidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met dak-, vloer of gevelisolatie. Vergeet niet, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel wat geld nodig. Als de investering nu te groot is kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een unieke lening tegen een speciaal rentetarief dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Een. Andere opties zijn Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Door gebruik te maken van tips van onze adviseurs schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Een wat strookt met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er gebeurd is. Aan de hand van een warmtescan ontdekt u hoeveel warmte de woning verliest. Bijvoorbeeld het ontbreken van dubbel glas, oude muren of een lekkend riool. Zoek een isolatiedeskundige in Een voor advies op maat.

 2. Wat is jou budget?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het aanpakken van het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Vergeet niet: het resultaat van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan de huidige spaarrente. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Vakmannen vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de meeste prioriteit heeft? Vraag prijzen op bij erkende isolatiebedrijven in Een. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vier onderdelen resulteren gegarandeerd in een aangenaam en prettig klimaat en verlagen het energiegebruik. Waar jij mee start bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Goede ventilatie

  In een zeer geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Zorg dus voor een gedegen ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is cruciaal een aangename leefomgeving. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen