Isolatie Nietap

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Nietap? Goed toegepaste isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Middels relatief eenvoudige maatregelen als isolatie van de schuur en isolerende raamfolie ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er verschillende opties die zeker de moeite waard zijn. Op deze website check je bruikbare informatie over isolatie Nietap. We zoomen in op zaken als isolatie buitenkant gevel en K-waarde. Weten waar voor jou de kansen liggen? Vul je gegevens in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-nietap-9351

 • Honderden euro’s p/jaar besparen
 • Een prettig leefklimaat
 • Kies voor een beter milieu
 • Een warmere én stillere woning
 • Woning beter verkoopbaar

ProvincieDrenthe
GemeenteNoordenveld
Postcode9351
Netnummer0594 (+31594)
Gasverbruik M31680 M3
Stroomverbruik kWh2910 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dan verdwijnt de warmte lucht in de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Zorg dat de warmte binnen blijft. Huizen gebouwd na 2000 met een hoger energielabel zijn vaak degelijk geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1974 t/m 1982) is dat veel minder het geval. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In de volgende paragraaf bekijk jij de interessantste toepassingen om jouw woning in Nietap te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Een woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als effect een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Nietap is goedkoop (rond de € 940 voor tussenwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €185 per 12 maanden (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De onkosten zijn ongeveer €1625 en de besparing loopt op tot €260 per jaar. De makkelijkste vorm is het van onderaf werken in een kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals chips, EPS parels, isolatiematrassen, isolatiechape. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt kan een flinke kostenpost zijn. Veel daken van Hollandse woningen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het loont om dit te verbeteren. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Nietap kost plusminus €5800. Ben je zelf handig? Dan kost het circa €1080. De besparing loopt op tot €730 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Een huis verliest veel minder warmte. Het is een extra schil om uw woning. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Voordelen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11200. Daarmee bespaar je ongeveer €990, ieder jaar weer. Krijg je geen vergunning? Een alternatieve optie is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Verder kennen we verschillende populaire opties. Hierna beoordelen we de meest interessante uitvoeringen.

 • Isolatie van garage: Een warme garage voor extra gemak
 • Isoleren van schuur: Een schuur om van te genieten
 • Zolder isolatie: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel isolatie: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte isolatie: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Nietap (mei 2024)?

Wil jij een structureel lagere energienota of bijdragen aan een milieuvriendelijke toekomst? Woning Nietap isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen oud en nieuw kan er veel bereikt worden. De isolatie van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2075 m3. Dat is dus al gauw €1100 op jaarbasis. Hierna ontdek je de verwachte kosten als je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Nietap. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de prijzen stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je zelf wat geld over? Dan is het erg interessant. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dak-isolatie heeft men terugverdien in +/- 7,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 6 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per soort tonen we de maximale besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€3650)
€675
(€6850)
€1190
(€8900)
Vloerisolatie€120
(€1150)
€270
(€2550)
€385
(€3150)
Spouwmuur€250
(€1700)
€510
(€2125)
€895
(€3350)
HR++ glas€240
(€2200)
€300
(€3925)
€355
(€4550)
isolatie nietap 9351

Gangbare Isolatiemerken:

 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta

Meer weten over de isolatiespecialist in Nietap?

Waarom mijn woning in Nietap isoleren?

Een gedegen woningisolatie betekent minder energiekosten bij een maatschappij als Greenchoice en Oxxio, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je stoot minder CO2 uit. Dit heeft als resultaat een aangenaam klimaat in huis en een significante waardevermeerdering van het huis. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas + HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je energiekosten bespaart. Ook zal het comfort hoger worden: kieren en tocht worden voorkomen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3975 en besparen tot €260, ieder jaar weer. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Ga eerst eens na wat reeds is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Check de warmtescan. Dan kom je erachter hoeveel warmte de woning verliest en wat de eerste stappen dus zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige werkzaamheden zijn goedkoper dan de ander. De meest effectieve maatregelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Ook jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Uitvoerige projecten als isolatie van gevel, vloer of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine investering zijn er allerlei mogelijkheden. Vaak gaat het om naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips plaatsen, toevoegen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor uiteenlopende materialen. In de box hieronder vind je een samenvatting van de meest populaire soorten. Dit ligt vaak ook in het schap bij populaire bouwmarkten als Karwei, Praxis, Gamma, Hornbach, Hubo, Formido. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Noordenveld

Door (regionale) subsidies wordt het investeren in je huis nog aanlokkelijker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Pakweg een kwart van de onkosten mag je terugvorderen.
 • De regel is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Verder is het arbeidsloon ingedeeld in het kleine BTW tarief (9%). Hier profiteert iedereen van.
 • Af en toe is er in Nietap een speciaal potje beschikbaar. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentenoordenveld.nl voor de voorwaarden.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Noordenveld
Het is duidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met het isoleren van je woning. Vergeet niet, om te besparen op de energiekosten is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je onvoldoende budget hebt zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een interessante lening met een lage rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Nietap. Relevante alternatieven zijn de GreenLoans, Groene lening, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Met het advies hieronder schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Nietap wat conformeert aan jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Door gebruik te maken van een warmtescan zie je op welke plekken er veel warmte lekt. Denk bijvoorbeeld aan de afwezigheid van dubbel glas, gammele muren of een lekkend riool. Informeer bij de isolatiedeskundige in Nietap voor een speciaal consult.

 2. Bepaal het budget

  Wat zijn financiële eisen? Maatregelen treffen rondom het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed om te weten: de opbrengst van woningisolatie is vele malen hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Probeer altijd meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Nietap. Vergelijk zeker verschillende offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  In de basis moet je kijken naar de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze onderdelen hebben als resultaat een warm en comfortabel huis en een fors lagere energierekening. De planning heeft vooral te maken met het budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Ga aan de slag met een ventilatieplanVentileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is zeker nodig voor een gezond binnenklimaat. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen