Isolatie Alteveer

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Alteveer? Een solide isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Middels een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld je dak isoleren en schuimstrips kan je een forse besparing realiseren. Ook voor nieuwere woningen zijn er tal van opties die zeker de moeite waard zijn. Hieronder lees je uiteenlopende informatie over isolatie Alteveer. We bespreken onderwerpen als dakkapel isoleren en lambda waarde. Weten waar voor jou de kansen liggen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-alteveer-9306

 • Een flink lagere energierekening
 • Nauwelijks tot geen vocht in huis
 • Beperkte CO-2 uitstoot
 • Geluidswerende werking
 • Een woning met energielabel A of B

ProvincieDrenthe
GemeenteNoordenveld
Postcode9306
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31680 M3
Stroomverbruik kWh2910 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Jammer, want zo zal er veel warmte ontsnappen via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwhuizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn standaard voldoende geïsoleerd. Bij bestaande bouw (gebouwd voor 1980) is dat een stuk minder. Het na-isoleren leidt tot lagere energielasten, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een uitstekend rendement. Bijgaand ontdek je de meest populaire werkzaamheden om je woning in Alteveer te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze open ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Het huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en het biedt een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Alteveer is aantrekkelijk (vanaf € 780 voor een rijwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €230 per 12 maanden (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en een fors lagere energierekening. De tarieven fluctueren rond de €1950 en je bespaart op de energierekening, tot wel €210 per jaar. De beste aanpak is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, chips, isolatiechape. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht verliest veel warmte. De meeste daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Alteveer kost je zo’n €5150. Doe je het zelf? Dan kost het circa €950. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €880 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Het woonobject kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Zo hoef je veel minder te stoken. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12500. Hiermee bespaar je plusminus €940 elk jaar opnieuw. Krijg je geen vergunning? Een andere mogelijkheid is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder noemen we nog meer interessante opties. In het gedeelte hierna vermelden we de meest aantrekkelijke werkzaamheden.

 • Garage isoleren: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isolatie van schuur: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Zolder-isoleren: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel isolatie: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte-isoleren: Weert ongedierte

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Alteveer (mei 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere maandelijkse energielasten en een CO-2 reducerende samenleving? Woning Alteveer isoleren kan hier direct aan bijdragen. Voor vrijwel elk type woning zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een bestaande woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2925 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1325 (jaarlijks). Hieronder bekijk je de hoogte van de investering als je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Alteveer. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de totale kosten stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Is er budget voor een duurzame investering? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is in lijn met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Het isoleren van een dak kan terugverdiend worden in 9 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vijf jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per optie tref je de besparing in euro en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€3350)
€875
(€7200)
€980
(€9300)
Vloerisolatie€115
(€1050)
€245
(€1950)
€350
(€3450)
Spouwmuur€260
(€1650)
€540
(€1975)
€840
(€3325)
HR++ glas€190
(€2750)
€320
(€3025)
€400
(€5025)
isolatie alteveer 9306

Professionele Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover

Meer weten over de isolatiespecialist in Alteveer?

Waarom mijn woning in Alteveer isoleren?

Een goede woningisolatie biedt jou lagere energiekosten bij een maatschappij zoals Energiedirect of Powerpeers, en draagt bij aan een beter klimaat. Het aardgas gebruik gaat omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het resulteert bovendien in een optimaal wooncomfort en een significante waardevermeerdering van het huis. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas is stukken effectiever dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat leidt tot minder energiekosten. Verder geeft het extra comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en veel minder condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3075 en geeft een besparing van €250 per jaar. Kozijnen vervangen? Stap dan direct over op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat op dit moment al geïsoleerd is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Zo wordt het duidelijk op welke plekken warmte vrijkomt en wat de eerste stappen dus zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene maatregel is aantrekkelijker dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je je huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Uitvoerige activiteiten als isoleren van dak, gevel of vloer moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine portemonnee is makkelijk rendement te halen. Voorbeelden zijn naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie bestellen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verscheidene materialen. Op deze pagina ontdek je nuttige informatie over veel gebruikte types. Je kunt het ook zelf kopen bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Hornbach, Karwei, Gamma, Multimate, Hubo, Formido. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Noordenveld

Via een subsidie worden investeringen in de woning zeker aanlokkelijker. Heb ik recht op subsidie? De bekende landelijke subsidieregeling is er niet meer. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Om en nabij 20 procent van de offerte mag je terugvorderen.
 • Randvoorwaarde is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Evenzeer valt het arbeidsloon onder het 9% BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Zo nu en dan is er in Alteveer een speciaal potje beschikbaar. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentenoordenveld.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Noordenveld
Het is evident: je kunt besparen op de energiekosten met isolatie van gevel, vloer of dak. Echter, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je nu te weinig geld hebt dan is er altijd de Energiebespaarlening: een duurzame lening met een schappelijke rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Alteveer. Relevante alternatieven zijn de GreenLoans, Duurzaamheidslening, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Meteen werk van maken? Dankzij tips van onze adviseurs schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Alteveer wat schikt naar speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar is het huis gebouwd, en achterhaal ook zeker wat er reeds is uitgevoerd. Via een warmtescan ziet u op welke plekken er veel warmte lekt. Denk bijvoorbeeld aan geen HR++ glas, gammele muren of een verouderd dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Alteveer voor deskundig advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoeveel wil je uitgeven? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Vergeet niet: de opbrengst van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de rente bij de bank. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Experts vergelijken

  Ben je er achter waar de quick-wins liggen? Vraag een offerte op bij een aantal regionale isolatiebedrijven in Alteveer. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Kijk als eerste naar de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze acties resulteren in een comfortabel leefklimaat en een veel lagere energierekening. Wat je als eerste aanpakt bepaal je op basis van het budget.

 5. Goede ventilatie

  In een zeer geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Investeer in een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is van wezenlijk belang voor een comfortabele leefomgeving. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen