Isolatie Norg

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Norg? Grondige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Eigenaar van een ouder huis? Via een investering als bijv. isolatie van de spouwmuur en radiatorfolie aanbrengen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er interessante mogelijkhedendie je razendsnel weer terugverdient. Hierna check je uiteenlopende informatie over isolatie Norg. Bijvoorbeeld vraagstukken over naden en kieren dichten en koudebruggen. Direct aan de slag? Voer jouw persoonlijke gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-norg-9331

 • Lagere maandelijkse lasten
 • Een comfortabel klimaat in huis
 • Woning verwarmen met respect voor milieu
 • Voor klein en groot budget
 • Minder gebonden aan de toenemende gasprijs

ProvincieDrenthe
GemeenteNoordenveld
Postcode9331
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31680 M3
Stroomverbruik kWh2910 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dan verdwijnt de warmte lucht in de woning door ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Besteed hier dus aandacht aan. Huizen gebouwd na 2000 met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de basis correct geïsoleerd. Bij bestaande woningen (gebouwd voor 1980) valt er nog veel winst te behalen. Het na-isoleren resulteert in een lagere energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Onderstaand check je de meest toegepaste onderdelen om een woning in Norg te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit holle gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. De woonruimte houdt warmte beter vast, met als effect een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Norg is goed te betalen (vanaf ongeveer € 780 voor rijwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €265 per 12 maanden (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en een significant lagere energierekening. De tarieven zijn zo’n €1675 en het rendement ligt op zo’n €210 per jaar. De meest geschikte manier is middels de kruipruimte techniek. Een prima oplossing als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals EPS parels, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, chips. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is ontzettend zonde. Veel van de Nederlandse daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het loont om dit te verbeteren. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Norg kost doorgaans €5700. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal je alleen de materialen van €1000. Het voordeel loopt al gauw op tot €790 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Een huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Zo hoef je veel minder te stoken. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten liggen op zo’n €11700. Daarmee bespaar je ongeveer €760, ieder jaar weer. Krijg je geen vergunning? Bekijk dan eens de mogelijkheden van aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere populaire vormen

0zien we nog enkele vaak toegepaste werkzaamheden. Hieronder praten we over de meest interessante werkzaamheden.

 • Garage-isoleren: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Schuur isoleren: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Zolder isoleren: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isolatie dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Isolatie van kruipruimte: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de kosten van isoleren in Norg (mei 2024)?

Wil jij een lagere energierekening of een groenere toekomst? Woning Norg isoleren is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen gebouwd voor 2000 kan er veel bereikt worden. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot maarliefst 2375 m3. De besparing komt neer op €1350 (jaarlijks). Onderstaand vind je de gemiddelde kosten op het moment dat je het laat doen door een isolatiebedrijf in Norg. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de onkosten stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en het rendement wordt steeds beter. Beschik jij over voldoende geld? Dan is het erg interessant. Het rendement is in lijn met een royale 6% spaarrekening. Het isoleren van je dak verdien je terug in zo’n zeven jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vijf jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per doel kan jij kijken hoeveel het oplevert en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€3400)
€725
(€5150)
€1090
(€8900)
Vloerisolatie€145
(€1050)
€210
(€2300)
€360
(€3000)
Spouwmuur€195
(€1100)
€490
(€2575)
€930
(€3375)
HR++ glas€195
(€2975)
€335
(€3900)
€410
(€5250)
isolatie norg 9331

Interessante Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop

Vragen voor een isolatiespecialist in Norg?

Waarom mijn woning in Norg isoleren?

Een vakkundige woningisolatie mondt uit in minder energiekosten bij een energiebedrijf zoals Greenchoice of Nuon, en is bovendien een groene investering. Concreet: minder aardgas gebruik en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een aangenaam leefklimaat en de woning neemt in waarde toe. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat resulteert in lagere stookkosten. Tevens neem het leefcomfort toe: geen tocht en kou bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3250 en geeft een besparing van €215 p/jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan kan je het beste meteen overstappen op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Achterhaal eerst wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Op basis daarvan kom je erachter waar eventuele luchtlekken zijn en wat dus zeker aangepakt moet worden. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene optie is aantrekkelijker dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je graag de woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Grote maatregelen zoals dak-, vloer of gevelisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine investering zijn er allerlei mogelijkheden. In de praktijk gaat het vaak om kieren en naden dichten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie aanschaffen en klimaatfolie voor plafond.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met een heleboel materialen. In de box hieronder vind je meer info over de meest populaire soorten. Vaak wel op voorraad bij toonaangevende bouwmarkten als Hubo, Multimate, Gamma, Karwei, Praxis, Formido. Bekende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Noordenveld

Door (regionale) subsidies wordt een huis isoleren aantrekkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik? De subsidieregeling op landelijk niveau bestaat niet meer. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Circa 25% van de tarieven mag je terugvragen.
 • Uitgangspunt is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Evengoed wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het interessante (9%) BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Af en toe is er in Norg extra geld beschikbaar. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentenoordenveld.nl voor meer informatie.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Noordenveld
Het is onomstotelijk: je kunt flink bezuinigen met isolatie van dak, gevel of vloer. Maar let op, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je eerst wel investeren. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een duurzame lening met een schappelijke rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Norg. Ook interessant is de Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Dankzij onderstaande tips bouw jij het isolatieplan Norg wat conformeert aan jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en achterhaal ook zeker wat er op dit moment al gedaan is. Aan de hand van een warmtescan kom je erachter waar de zwakke plekken liggen. Denk bijvoorbeeld aan warmtedoorlatend glas, ouderwetse muren of een lekkend riool. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Norg voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Naar welke tarieven kijk je? Het aanpakken van het dak is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk wel: je profijt van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan de huidige spaarrente. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Vakmannen vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de meeste prioriteit heeft? Vraag prijzen op bij goede isolatiebedrijven in Norg. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze onderdelen dragen bij aan een prettig leefklimaat en veel minder stookkosten. Wat je als eerste doet is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Slim ventileren

  In het geval van goede isolatie kan er ongezonde lucht ontstaan. Werk aan een werkende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een aangenaam wooncomfort. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen