Isolatie Westervelde

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Westervelde? Degelijke isolatie kan veel energie besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Aan de hand van haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld dubbel glas of isolerende kozijnen en deuren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er verschillende opties die je razendsnel weer terugverdient. Hierna ontdek je uitgebreide informatie over isolatie Westervelde. We bespreken thema’s als de schuur isoleren en de groene lening. Weten waar voor jou de kansen liggen? Dien een aanvraag in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-westervelde-9337

 • Lagere energienota
 • Een gezond klimaat in huis
 • Minder CO-2 belasting
 • Snel te plaatsen
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij

ProvincieDrenthe
GemeenteNoordenveld
Postcode9337
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31680 M3
Stroomverbruik kWh2910 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Jammer, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Woningen van na 1995 met een goed of uitstekend energielabel zijn in de regel behoorlijk geïsoleerd. Bij bestaande woningen (bouwjaar t/m 1982) is dat veel minder het geval. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter klimaat, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In het volgende stukje tref jij de meest interessante stappen om een woning in Westervelde te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Jouw huis houdt warmte beter vast, met als effect een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Westervelde is betaalbaar (ongeveer € 740 voor tussenwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €195 per jaar (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt voor een warmere en drogere vloer en verlaagt het energiegebruik. De tarieven zijn gemiddeld €1800 en de potentiële besparing ligt op €195 p/jaar. De eenvoudigste manier is door middel van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn chips, isolatiechape, EPS parels, vloerisolatieplaten. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. Het gros van de daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Westervelde kost gemiddeld €4450. Kun jij ook veel zelf doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €1090. Je energiekosten dalen flink, tot wel €850 p/jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Het woonobject houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De investering is ongeveer €12100. Dit levert op circa €820, ieder jaar weer. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere mogelijkheid is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Als aanvulling op bovenstaande onderscheiden we verschillende mogelijke uitvoeringen. In het volgende overzicht bediscussiëren we de meest toegepaste alternatieven.

 • Isoleren garage: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Schuur isolatie: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Zolder isolatie: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isoleren van dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Kruipruimte-isoleren: Weert ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Westervelde (mei 2024)?

Willen jullie ook minder hoge stookkosten en ook een energiebewuste wereld? Woning Westervelde isoleren is dan een uitstekende oplossing. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een oude woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2475 m3. Dat komt neer op €1175 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze website tref je de hoogte van de investering als je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Westervelde. Ben jij zelf een handige klusser? De kosten zijn in dat geval veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is vergelijkbaar met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Een isolatie van het dak verdien je terug in zo’n 8 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 5 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per optie kun je de verwachte opbrengst bekijken met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€3400)
€885
(€5950)
€920
(€8800)
Vloerisolatie€120
(€1450)
€230
(€2000)
€330
(€2900)
Spouwmuur€345
(€1400)
€520
(€2475)
€865
(€3025)
HR++ glas€220
(€2975)
€275
(€3625)
€450
(€4525)
isolatie westervelde 9337

Actuele Isolatiemerken:

 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Westervelde?

Waarom mijn woning in Westervelde isoleren?

Een grondige woningisolatie biedt jou een lagere energierekening bij een energieaanbieder zoals Greenchoice en Oxxio, en is bovendien een groene investering. Concreet: minder aardgas gebruik en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een comfortabele leefomgeving en het voegt waarde toe aan de woning. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert vele malen beter dubbel of enkel glas. De warmte blijft in huis waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Eveneens neem het leefcomfort toe: kieren en tocht worden voorkomen en zeg maar dag tegen al die condens. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3325 en dat bespaart tot €330 p/jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan adviseren wij een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Doe eerst onderzoek naar welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Op basis daarvan zie je waar de meeste warmte ontsnapt en waar de de meeste besparing ligt. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene keuze is goedkoper dan de ander. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil jij ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Omvangrijke investeringen zoals isolatie van dak, vloer of gevel kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine investering kan je al veel aanpakken. Voorbeelden zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, plakken van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met heel wisselende materialen. Op isolatierevolutie.nl bekijk je een korte omschrijving van de diverse mogelijkheden. Vaak wel op voorraad bij erkende bouwmarkten als Formido, Multimate, Praxis, Hubo, Gamma, Hornbach. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: een gesloten celstructuur

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Noordenveld

Dankzij (regionale) subsidies wordt woningisolatie nog leuker. Maar welke mogelijkheden heb ik? De subsidieregeling op landelijk niveau is er niet meer sinds 2017. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Plusminus 20 procent van de kosten zijn terug te vragen.
 • Voorwaarde is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Bovendien is het arbeidsloon ingedeeld in het lage (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Geregeld is er in Westervelde een lokaal subsidiepotje. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentenoordenveld.nl voor de huidige regeleing.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Noordenveld
Het is overduidelijk: de energierekening kan flink omlaag met dak-, gevel of vloerisolatie. Maar onderschat niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je het geld niet hebt kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een duurzame lening met een schappelijke rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Westervelde. Alternatieve regelingen zijn Groene lening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Jouw woning aanpakken? Door middel van de adviezen van onze specialisten bouw jij je eigen isolatieplan Westervelde wat matcht met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar werd de woning gebouwd, en maak een rondje om te kijken welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Met behulp van een warmtescan analyseer je op welke plekken er veel warmte lekt. Voorbeelden zijn enkel glas, oude muren of lekkages. Zoek een isolatiedeskundige in Westervelde voor uitgebreid advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat heb je te besteden? Het dak renoveren vergt meer geld dan de vloer. Bedenk wel: het resultaat van de woningisolatie is vele malen hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het duidelijk waar de focus moet liggen? Vraag een offerte op bij een aantal regionale isolatiebedrijven in Westervelde. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze stappen leiden tot een gezond leefklimaat en een veel lagere energierekening. De volgorde van maatregelen is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventilatie

  In een uitstekend geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Bouw een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is erg belangrijk voor een prettige leefomgeving. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen