Isolatie Langelo

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Langelo? Gedegen isolatie kan veel energie besparen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Met een aantal stappen zoals bijvoorbeeld de vloer isoleren of deuren isoleren kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er allerlei kansen die ontzettend rendabel zijn. Op deze pagina komen we met uitgebreide informatie over isolatie Langelo. We bespreken onderwerpen als isolerende raamfolie en purschuim. Hoe kan ik isoleren en besparen? Vul het formulier in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-langelo-9333

 • Maandelijkse lagere energiekosten
 • Temperatuur in eigen hand
 • Minder impact op het milieu
 • Arbeidsloon isolatie in lage BTW-tarief
 • Gunstig ten tijde van verkoop

ProvincieDrenthe
GemeenteNoordenveld
Postcode9333
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31680 M3
Stroomverbruik kWh2910 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dan verdwijnt de warmte lucht in de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwwoningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn uitstekend geïsoleerd. Bij bestaande woningen (bouwjaar t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het na-isoleren zorgt voor lagere energiekosten, is een groene investering, en heeft een aantrekkelijk rendement. Bijgaand tref jij de aantrekkelijkste werkzaamheden om je woning in Langelo te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze open ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. De woonruimte houdt de warmte binnenboord, met als effect een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Langelo is goed te betalen (om en nabij de € 770 voor rijtjeshuizen) en het bespaart je al gauw €285 per 12 maanden (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt voor minder afkoeling in de vloer en maakt dat de energierekening minder wordt. De kosten liggen rond €1725 en je bespaart op de energierekening, tot wel €235 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiematrassen, PUR schuim, vloerisolatieplaten, chips. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt resulteert in onnodige energiekosten. Veel daken van Hollandse woningen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Langelo kost plusminus €4600. Ben jij een klusser? Hiervoor betaal je stukken minder, €1070. Je energiekosten dalen flink, tot wel €850 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. De woonruimte is in staat om de warmte beter vast te houden. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Voordelen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €11200. Het voordeel is plusminus €910 p/jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere oplossing is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Overigens zien we nog enkele populaire werkzaamheden. Hierna praten we over de meest aantrekkelijke vormen.

 • Isolatie garage: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Schuur isolatie: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Zolder-isoleren: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel isoleren: Interessante optie voor klein budget
 • Isolatie kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Langelo (mei 2024)?

Is jouw doel ook een structureel lagere energienota en tegelijk een energiebewuste toekomst? Woning Langelo isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij oude én nieuwere woningen is de impact groot. De isolatie van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2050 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1475 op jaarbasis. Op isolatierevolutie.nl check je de totale kosten zodra de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Langelo. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de onkosten stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat spaargeld? Dan is het erg interessant. Het huidige rendement is te vergelijken met een royale 4% spaarrekening. Een isolatie van het dak kent een terugverdientijd van plus minus negen jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per werkzaamheden kun je de verwachte opbrengst bekijken met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€4350)
€845
(€5150)
€950
(€8000)
Vloerisolatie€125
(€1450)
€225
(€1600)
€305
(€3050)
Spouwmuur€230
(€1100)
€510
(€2725)
€855
(€3350)
HR++ glas€195
(€2525)
€285
(€3275)
€395
(€5275)
isolatie langelo 9333

Bekende Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Langelo?

Waarom mijn woning in Langelo isoleren?

Een grondige woningisolatie biedt jou een lagere gas- en stroomrekening bij een energieaanbieder zoals Budget Energie of Powerpeers, en is goed voor het milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een gezond binnenklimaat en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert significant beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat leidt tot minder energiekosten. Eveneens biedt het meer comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3400 en geeft een besparing van €215 op jaarbasis. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Probeer te achterhalen welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en wat de kwaliteit hiervan nog is. Doe een warmtescan. Daardoor kom je erachter hoeveel warmte de woning verliest en waar de de meeste besparing ligt. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige werkzaamheden zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je graag je huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Diepgaande maatregelen zoals isolatie van vloer, dak of gevel moet je laten uitvoeren door vakmannen. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine investering zijn grote winsten te boeken. Voorbeelden zijn kieren en naden dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, integreren van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verschillende soorten materialen. Op deze website komen we met een samenvatting van de meest populaire soorten. Je kunt het ook zelf kopen bij toonaangevende bouwmarkten als Hornbach, Formido, Hubo, Karwei, Praxis, Gamma. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Noordenveld

Door subsidies worden investeringen in de woning zeker lucratiever. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Pakweg 15 procent van de tarieven mag je terugvorderen.
 • De richtlijn is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Verder valt de uitgevoerde arbeid onder het BTW (9%) laag tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Af en toe is er in Langelo een lokaal subsidiepotje. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentenoordenveld.nl voor de kleine lettertjes.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Noordenveld
Het is onderhand wel helder: je kunt besparen op de energiekosten met vloer-, dak of gevelisolatie. Maar let op, om te besparen op de energiekosten moet je eerst wel investeren. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening tegen een speciaal rentetarief in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Langelo. Ook interessant is de Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Geholpen door onderstaande tips schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Langelo wat matcht met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en pols bij de oude bewoners wat er gedaan is. Met behulp van een warmtescan wordt het duidelijk op welke plekken warmte vrijkomt. Denk bijvoorbeeld aan dubbel glas, verrotte muren of een lekkend rioleringssysteem. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Langelo voor uitgebreid advies.

 2. Wat is jou budget?

  Wat is het budget? Jouw dak behandelen is in vergelijking met de vloer veel duurder. Leuk detail: de opbrengst van woningisolatie is significant beter dan een reguliere spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Vraag een offerte op bij een aantal betrouwbare isolatiebedrijven in Langelo. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  In de basis moet je kijken naar HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze stappen bieden sowieso een gezond leefklimaat en zorgen voor een laag energietarief. De volgorde van maatregelen wordt mede bepaald door je budget.

 5. Slim ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Ga aan de slag met een werkende ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is erg belangrijk voor een optimaal klimaat in huis. Dit kan met mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen