Isolatie Huis ter Heide

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Huis ter Heide? Goede isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Dankzij haalbare maatregelen zoals isolatie van binnenmuren of kieren dichten worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er tal van opties die ontzettend rendabel zijn. Op isolatierevolutie.nl vind je bruikbare informatie over isolatie Huis ter Heide. Denk aan items als de zolder isoleren en minerale wol. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul het formulier in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-huis-ter-heide-9336

 • De energienota gaat omlaag
 • Geen vochtproblemen
 • Duurzame investering
 • Voor klein en groot budget
 • Interessanter wohnobjekt

ProvincieDrenthe
GemeenteNoordenveld
Postcode9336
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31680 M3
Stroomverbruik kWh2910 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Heb je een matig geïsoleerde woning? Zonde, want zo verliest je huis veel warmte via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwwoningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn meestal behoorlijk geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1980 of nog ouder) is er vaak nog weinig gebeurd. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden resulteert in een lagere energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is razendsnel terugverdient. Verderop lees jij de meest populaire stappen om jouw woning in Huis ter Heide te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Jouw woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en het biedt een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Huis ter Heide is goedkoop (vanaf ongeveer € 710 voor een tussenwoning) en het bespaart flink geld, tot wel €220 (jaarlijkst, kosten mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en veel lagere gaskosten. De kosten variëren rond €1775 en het rendement ligt op zo’n €220 per jaar. De meest geschikte manier is door middel van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, PUR schuim, isolatiematrassen, chips. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt verliest veel warmte. Het gros van de daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Huis ter Heide kost je zo’n €5050. Klus je zelf graag thuis? Hiervoor betaal je stukken minder, €1120. Het voordeel loopt al gauw op tot €730 per jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. De woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11500. Het rendement is pakweg €880 op jaarbasis. Wil de gemeente niet meewerken? Je kunt dan kiezen voor om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke alternatieven zijn er?

Ook onderscheiden we verscheidene rendabele mogelijkheden. Hierna beschrijven we de populairste mogelijkheden.

 • Isolatie garage: Altijd een warme garage
 • Schuur isoleren: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Zolder-isoleren: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Dakkapel isoleren: Geen verlies van warmte meer
 • Isoleren kruipruimte: Weert ongedierte

Wat zijn de kosten van isoleren in Huis ter Heide (mei 2024)?

Streef jij naar lagere maandelijkse energielasten of een duurzame maatschappij? Woning Huis ter Heide isoleren kan hier uitkomst bieden. Bij oude én nieuwere woningen valt er veel te krijgen. Het isoleren van een bestaande woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2875 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1000 (jaarlijks). Op deze website check je de uiteindelijke kosten als je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Huis ter Heide. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de prijzen een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is het erg interessant. Het huidige rendement is te vergelijken met een 6 procent spaarrente. Dak-isolatie verdien je terug in zo’n zeven jaar en bij een spouwmuur is dat 4 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per actie kun je de verwachte opbrengst bekijken en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€3200)
€865
(€6100)
€1220
(€9500)
Vloerisolatie€155
(€1500)
€170
(€2500)
€355
(€3300)
Spouwmuur€370
(€1225)
€690
(€2000)
€885
(€3675)
HR++ glas€235
(€2625)
€285
(€3100)
€400
(€4475)
isolatie huis-ter-heide 9336

Plaatsen in de regio:

Gangbare Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Huis ter Heide?

Waarom mijn woning in Huis ter Heide isoleren?

Een degelijke woningisolatie mondt uit in lagere energiekosten bij een maatschappij zoals Delta of NLE, en is ook een heel groene oplossing. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat komt uiteindelijk neer op een prettig leefklimaat en een hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas of HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat resulteert in lagere stookkosten. Daarnaast is het wooncomfort stukken beter: u voelt geen tocht meer bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3600 en dat bespaart tot €330 per jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Analyseer allereerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Dan kom je erachter hoeveel warmte de woning verliest en waar de de meeste besparing ligt. Hierin is geen vaste volgorde. De ene stap is goedkoper dan de ander. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Uitvoerige werkzaamheden zoals isolatie van vloer, dak of gevel zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar veel kan je ook zelf. Met minimale investeringen zijn grote winsten te boeken. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichtmaken, tochtstrips plaatsen, gebruik maken van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van velerlei geschikte materialen. In de box hieronder bekijk je een handig overzicht van veel toegepaste manieren. Te koop bij toonaangevende bouwmarkten als Multimate, Formido, Karwei, Gamma, Hubo, Hornbach. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Noordenveld

Door gebruik te maken van opties voor subsidie wordt woningisolatie nog uitnodigender. Heb ik recht op subsidie? De landelijke subsidieregeling is er niet meer. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Pak ‘m beet 15% van de factuur zijn terug te vragen.
 • De voorwaarde is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Evengoed is het arbeidsloon ingedeeld in het kleine BTW tarief (9%). Hier kan iedereen van profiteren.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Huis ter Heide extra geld beschikbaar. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentenoordenveld.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Bij het installeren van duurzame producten als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Noordenveld
Het is onomstotelijk: je kunt flink bezuinigen met isoleren van vloer, gevel of dak. Onthoud wel, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel wat geld nodig. Als je onvoldoende budget hebt dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met concurrerende rentepercentages in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Huis ter Heide. Relevante alternatieven zijn de Duurzaamheidslening, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Meteen werk van maken? Middels tips van onze adviseurs maak je zelf een isolatieplan Huis ter Heide wat strookt met je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en raadpleeg bij eerdere bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Geholpen door een warmtescan ziet u hoeveel warmte de woning verliest. Wat we tegenkomen is enkel glas, verrotte muren of een lekkend dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Huis ter Heide voor een speciaal consult.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Naar welke tarieven kijk je? Een oplossing voor je dak vergt meer geld dan de vloer. Goed nieuws: het rendement van woningisolatie ligt altijd hoger dan de spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Ben je er achter waar je gaat beginnen? Probeer altijd meerdere erkende isolatiebedrijven in Huis ter Heide. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Begin – indien nodig – met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze acties bieden jou een aangenaam en prettig klimaat en flink lagere energiekosten. Wat je als eerste aanpakt wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een degelijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Bouw slimme ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar dit is bepalend voor een gezond wooncomfort. Onder andere via mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen