Isolatie Lieveren

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Lieveren? Grondige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Via een paar maatregelen zoals de buitengevel isoleren of isolerende kozijnen kan je een forse besparing realiseren. Ook voor nieuwere woningen zijn er isolerende maatregelen die ontzettend rendabel zijn. Op isolatierevolutie.nl vind je diverse informatie over isolatie Lieveren. We zoomen in op thema’s als kieren dichten en spouwanker. Direct actie ondernemen? Vul je gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-lieveren-9304

 • Supersnel terugverdient
 • Einde van vochtproblemen
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Geluidswerende werking
 • Hogere woningwaarde

ProvincieDrenthe
GemeenteNoordenveld
Postcode9304
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31680 M3
Stroomverbruik kWh2910 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In dat geval verdwijnt de warmte lucht in de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Zorg dat de warmte binnen blijft. Huizen gebouwd na 2000 met een energielabel A of B zijn standaard gedegen geïsoleerd. Bij een oude woning (tot plusminus 1985) is dit een stuk minder op orde. Het na-isoleren heeft direct effect op de energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. In het volgende stukje ontdek jij de meest populaire werkzaamheden om jouw woning in Lieveren te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze open ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. De woonruimte is in staat om de warmte beter vast te houden, met als gevolg een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Lieveren is betaalbaar (al vanaf € 880 voor rijtjeshuizen) en je profiteert van een besparing tot wel €255 (jaarlijkst, tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en maakt dat de energierekening minder wordt. De kosten bedragen zo’n €1825 en de besparing op de energienota loopt op tot €190 elk jaar opnieuw. De gemakkelijkste manier is door middel van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn isolatiematrassen, PUR schuim, chips, vloerisolatieplaten. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. Het gros van de daken zijn matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Lieveren kost plusminus €5600. Doe je het zelf? Dan betaal jij ongeveer €1130. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €820 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Jouw huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het is een extra schil om uw woning. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €13500. Het voordeel is plusminus €810 p/jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatieve optie is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

0noemen we nog een aantal aantrekkelijke werkzaamheden. In het gedeelte hierna behandelen we de populairste alternatieven.

 • Isoleren garage: Een warme en droge opslagplek
 • Schuur-isoleren: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Zolder-isoleren: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel isolatie: Voor de doe-het-zelver
 • Isoleren kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de kosten van isoleren in Lieveren (mei 2024)?

Streef jij naar lagere energielasten en een milieuvriendelijke samenleving? Woning Lieveren isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Bij oude én nieuwere woningen is veel winst te boeken. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot wel 2500 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1475 per jaar. Op deze pagina calculeren we de hoogte van de investering wanneer je kiest voor een isolatiebedrijf in Lieveren. Ben je een handige doe-het-zelver? De kosten zijn dan stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat geld opzij gezet? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dak-isolatie heeft men terugverdien in +/- 8,5 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n zes jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd. Per optie tref je de besparing in euro en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3950)
€825
(€4850)
€1040
(€9450)
Vloerisolatie€115
(€1050)
€210
(€1750)
€310
(€3600)
Spouwmuur€295
(€1350)
€640
(€2400)
€935
(€3225)
HR++ glas€215
(€1875)
€260
(€3925)
€450
(€4900)
isolatie lieveren 9304

Erkende Isolatiemerken:

 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Lieveren?

Waarom mijn woning in Lieveren isoleren?

Een vakkundige woningisolatie draait uit op een lagere energierekening bij een energiebedrijf zoals Engie of Oxxio, en is ook een heel duurzame keuze. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een prettig leefklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft in huis waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Evengoed biedt het meer comfort: geen tocht en kou bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3500 en geeft een besparing van €275 op jaarbasis. Moeten je kozijnen worden vervangen? Stap dan direct over op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Bekijk eerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Vraag een warmtescan aan. Hierdoor zie je waar de zwakke plekken liggen en wat de snelle winsten zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige werkzaamheden zijn kostbaarder dan het alternatief. De meest rendabele onderdelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil je jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige onderhoudswerkzaamheden zoals isoleren van dak, vloer of gevel moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine portemonnee zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Je kunt denken aan dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie plakken en klimaatfolie voor plafond.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken velerlei geschikte materialen. Op deze pagina check je kort & bondige info over veel gebruikte types. Vaak wel op voorraad bij de erkende bouwmarkten als Hornbach, Hubo, Formido, Karwei, Gamma, Multimate. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Noordenveld

Door de ondersteuning van (regionale) subsidies wordt je woning isoleren nog uitnodigender. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke aankoopsubsidie is in april 2017 opgeheven. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Grofweg 15 procent van de tarieven mag je terugvorderen.
 • Een voorwaarde is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Daarnaast is het arbeidsloon ingedeeld in het lage (9%) BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Soms is er in Lieveren een groene lening of extra potje. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentenoordenveld.nl voor opties in mei 2024.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Noordenveld
Het is duidelijk: je kunt fors besparen met gevel-, dak of vloerisolatie. Vergeet niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je het geld niet hebt kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een prachtige lening zonder hoge lasten speciaal voor energiebesparende maatregelen in Lieveren. Ook interessant is de Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, Groene lening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direct aan de slag? Gebruikmakend van de uitleg die hierna komt ontwikkel je het isolatieplan Lieveren wat overeenstemt met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er gebeurd is. Door een warmtescan check je waar er onnodig warmte verloren gaat. Het kan gaan om warmtedoorlatend glas, verouderde muren of een verouderd dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Lieveren voor een speciaal consult.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Naar welke tarieven kijk je? Het dak voorzien van een extra schil kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk wel: het rendement van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Leveranciers benaderen

  Ben je er achter gekomen waar de quick-wins liggen? Dien verschillende aanvragen in bij regionale isolatiebedrijven in Lieveren. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze onderdelen bieden jou een gezonde leefomgeving en veel minder stookkosten. Waar jij mee start bepaal je op basis van het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Implementeer een gedegen ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een aangenaam binnenklimaat. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen