Isolatie Smallingerland

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Smallingerland? Degelijke isolatie kan veel energie besparen. Heb je een oudere woning? Via een aantal stappen zoals bijvoorbeeld bodemisolatie of radiatorfolie aanbrengen heb je een veel lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er voldoende mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Op deze website ontdek je waardevolle informatie over isolatie Smallingerland. Dit kan gaan om onderwerpen als binnenmuren isoleren en glaswol isolatie. Hoe kan ik isoleren en besparen? Schets jouw situatie en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-smallingerland-9214

 • Energiekosten gaan omlaag
 • Een optimaal klimaat in huis
 • Minder stoken is milieuvriendelijk
 • Houdt geluid tegen
 • Hogere waarde voor de woning

ProvincieFriesland
GemeenteSmallingerland
Postcode9214
Netnummer0512 (+31512)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2590 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In dat geval verlies je de warmte van je CV via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Zorg dat de warmte binnen blijft. Moderne woningen met een geschikt energielabel van A of B zijn voldoende geïsoleerd. Bij oude huizen (tot 1985) is dat veel minder het geval. Alsnog isoleren bespaart veel energiekosten, is een groene investering, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Onderstaand bekijk jij de interessantste stappen om een woning in Smallingerland te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Een huis verliest niet onnodig warmte en dat resulteert in een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Smallingerland is financieel toegankelijk (plusminus € 930 voor rijwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €240 op jaarbasis (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en flink lagere energiekosten. De onkosten zijn ongeveer €1750 en je bespaart op de energierekening, tot wel €220 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door gebruik te maken van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn chips, vloerisolatieplaten, PUR schuim, EPS parels. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is een enorme energieverspiller. Het merendeel van de daken in Nederland hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Smallingerland kost ongeveer €5850. Doe je het zelf? De materiaalkosten zijn dan +/- €1010. De besparing loopt op tot €690 p/jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. De woonruimte verliest niet onnodig warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De tarieven kunnen oplopen tot €12300. Dit levert op pakweg €950 p/jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Wat ook interessant is, is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder noemen we verscheidene mogelijke werkzaamheden. In het volgende overzicht bespreken we de meest rendabele alternatieven.

 • Isoleren garage: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Schuur isolatie: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isolatie zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isolatie van dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isolatie van kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Smallingerland (juni 2024)?

Wil jij een lagere energierekening en een energiezuinige wereld? Woning Smallingerland isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn er grote voordelen. De isolatie van een ouder huis bespaart aardgas tot maarliefst 2925 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1300 op jaarbasis. Hieronder kijken we naar de totale prijs als je kiest voor een isolatiebedrijf in Smallingerland. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de totale kosten een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je zelf wat geld over? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 4 procent spaarrente. Een dak isoleren heb je terugverdiend in 9 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd. Per mogelijkheid kun je de verwachte opbrengst bekijken en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€3950)
€825
(€5650)
€1030
(€9450)
Vloerisolatie€155
(€1500)
€245
(€1900)
€330
(€2700)
Spouwmuur€270
(€1075)
€650
(€2675)
€815
(€3025)
HR++ glas€210
(€2225)
€275
(€4150)
€370
(€4700)
isolatie smallingerland 9214

Professionele Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Smallingerland?

Waarom mijn woning in Smallingerland isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op een lagere gas- en stroomrekening bij een energieleverancier zoals Greenchoice of Oxxio, en is ook een heel groene oplossing. Je verbruikt veel minder aardgas en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een gezond wooncomfort en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert veel beter dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Verder merk je een toename van comfort: geen tocht en kou bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3675, dat betekent een winst van 295 op jaarbasis. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Kies dan meteen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Ga eerst eens na hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Op basis daarvan zie je op welke plekken warmte vrijkomt en wat de snelle winsten zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene optie is aantrekkelijker dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil jij ook je huis beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Omvangrijke projecten zoals isoleren van vloer, dak of gevel zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine portemonnee kun jij al veel betekenen. In de praktijk gaat het vaak om het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie toevoegen en klimaatfolie voor plafond.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor allerlei materialen. Hieronder vind je een beknopte omschrijving het huidige assortiment. Te koop bij bekende bouwmarkten als Hubo, Praxis, Gamma, Multimate, Formido, Hornbach. Bekende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: neemt geen vocht op

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Smallingerland

Door gebruik te maken van subsidiemogelijkheden worden investeringen in de woning zeker aanlokkelijker. Heb ik recht op subsidie? De subsidieregeling op landelijk niveau bestaat niet meer. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Zo’n 20% van de verkoopprijs kan je terugvorderen.
 • Een voorwaarde is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Verder geldt voor arbeid het interessante (9%) BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Zo nu en dan is er in Smallingerland een lokaal subsidiepotje. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.smallingerland.nl voor de kleine lettertjes.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Smallingerland
Het is onderhand wel helder: de energierekening kan flink omlaag met gevel-, dak of vloerisolatie. Vergeet niet, als je wilt besparen op je energierekening moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je onvoldoende budget hebt dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een interessante lening met concurrerende rentepercentages met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Smallingerland. Bekijk ook eens de Duurzaamheidslening, Groene lening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Via de adviezen van onze specialisten bouw jij het isolatieplan Smallingerland wat past bij jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en achterhaal ook zeker welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. D.m.v. een warmtescan achterhaalt u op welke plekken warmte vrijkomt. Dit kan zijn dun (tochtig) glas, traditionele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Informeer bij de isolatiedeskundige in Smallingerland voor persoonlijk advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat mag het project kosten? Maatregelen treffen rondom het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Vergeet niet: het resultaat van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het duidelijk waar de quick-wins liggen? Probeer altijd meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Smallingerland. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze stappen leiden tot een lekker warm huis en veel lagere gaskosten. Waar jij mee start wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventilatie

  In een solide geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Werk aan een ventilatieplanHierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een optimaal wooncomfort. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen