Isolatie Dantumadiel

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Dantumadiel? Goed toegepaste isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Eigenaar van een ouder huis? Met enkele acties zoals bijvoorbeeld de vloer isoleren en isolerende raambekleding worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor nieuwere woningen zijn er veel mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Op isolatierevolutie.nl bekijk je uiteenlopende informatie over isolatie Dantumadiel. We zoomen in op vraagstukken over isolerende kozijnen en deuren en houten vloer isoleren. Hoe kan ik isoleren en besparen? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-dantumadiel-9271

 • Een structureel lagere energierekening
 • Geen vochtproblemen
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats
 • Houdt geluid tegen
 • Je huis wordt meer waard

ProvincieFriesland
GemeenteDantumadiel
Postcode9271
Netnummer0511 (+31511)
Gasverbruik M31630 M3
Stroomverbruik kWh2620 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dan zal er veel warmte ontsnappen door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Besteed hier dus aandacht aan. Woningen van na 1995 met een goed energielabel zijn doorgaans solide geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1974 t/m 1982) is dat veel minder het geval. Later isoleren resulteert in een lagere energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op deze website lees jij de interessantste manieren om een woning in Dantumadiel te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze open ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Het huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en biedt daardoor een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Dantumadiel is betaalbaar (gemiddeld zo’n € 710 voor een kleine woning) en je bespaart al snel €290 per 12 maanden (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en een fors lagere energierekening. De onkosten zijn gemiddeld €1750 en de potentiële besparing ligt op €200 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Men kan kiezen voor isolatiematerialen als dekens, steenwol, icynene, glaswol. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. Veel van de Nederlandse daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Dantumadiel kost je zo’n €4850. Doe je het zelf? Dan kost het circa €1130. De besparing loopt op tot €790, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Je huis houdt warmte beter vast. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pluspunten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De kosten liggen op zo’n €11300. Hiermee bespaar je grofweg €890 op jaarbasis. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Je kunt dan kiezen voor de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Ook zijn er meerdere populaire oplossingen. Hierna praten we over de meest aantrekkelijke werkzaamheden.

 • Isoleren garage: Ook in de winter een warme garage
 • Isolatie schuur: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Zolder isoleren: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Dakkapel isoleren: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de kosten van isoleren in Dantumadiel (juni 2024)?

Willen jullie ook lagere energielasten en uiteraard een milieuvriendelijke samenleving? Woning Dantumadiel isoleren is dan een uitstekende oplossing. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is veel winst te boeken. Het isoleren van een oude woning kan een aardgas besparing realiseren van 2500 m3. De besparing komt neer op €800 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op ons isolatie portaal calculeren we de kosten (bij benadering) zodra dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Dantumadiel. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de onkosten veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en het rendement wordt steeds beter. Beschik je over spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is vergelijkbaar met een 5% spaarrekening. Een isolatie van het dak verdien je terug in zo’n 8 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vier jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per doel tonen we de maximale besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€3150)
€605
(€4850)
€1200
(€8650)
Vloerisolatie€160
(€1300)
€205
(€2350)
€350
(€3050)
Spouwmuur€330
(€1000)
€500
(€2150)
€800
(€3350)
HR++ glas€200
(€1850)
€310
(€3450)
€355
(€5400)
isolatie dantumadiel 9271

Populaire Isolatiemerken:

 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh

FAQ voor de isolatiespecialist in Dantumadiel?

Waarom mijn woning in Dantumadiel isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent minder energiekosten bij een maatschappij zoals Budget Energie of Oxxio, en draagt bij aan een beter klimaat. Concreet: minder aardgas gebruik en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dat komt uiteindelijk neer op een aangenaam binnenklimaat en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft optimaal behouden wat leidt tot minder energiekosten. Tevens merk je een toename van comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en minder last van condensvorming. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3050 en besparen tot €350 per jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Analyseer allereerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Vraag een warmtescan aan. Op die manier kom je erachter op welke plekken er veel warmte lekt en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene maatregel is goedkoper dan de ander. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Direct je woning beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Grote projecten zoals gevel-, vloer of dakisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt klein beginnen. Met kleine budgetten kun je al veel winst behalen. Voorbeelden zijn kieren en naden dichten, tochtstrips aanbrengen, toevoegen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor velerlei geschikte materialen. Op isolatierevolutie.nl lees je een beknopte omschrijving het actuele aanbod. Vaak wel op voorraad bij de betere bouwmarkt als Praxis, Hubo, Formido, Hornbach, Gamma, Multimate. Erkende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: een dure oplossing

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Dantumadiel

Door subsidiemogelijkheden wordt het investeren in je huis nog aantrekkelijker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? Een landelijke subsidie op isolatie is al enige jaren uitgefaseerd. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Pak ‘m beet 15% van de verkoopprijs kan je terugvragen.
 • De conditie is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Verder valt het arbeidsloon onder het 9% BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Soms is er in Dantumadiel een speciaal potje beschikbaar. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.dantumadeel.nl voor de kleine lettertjes.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Dantumadiel
Het is overduidelijk: de energierekening kan flink omlaag met gevel-, vloer of dakisolatie. Onthoud wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als de investering nu te groot is dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een duurzame lening zonder hoge lasten met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Dantumadiel. Alternatieve regelingen zijn Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Meteen werk van maken? D.m.v. tips van onze adviseurs bouw jij het isolatieplan Dantumadiel wat schikt naar jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Geholpen door een warmtescan komt u erachter op welke plekken er veel warmte lekt. Het kan gaan om het ontbreken van dubbel glas, oude muren of lekkages. Bezoek een isolatiedeskundige in Dantumadiel voor persoonlijk advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat heb je te besteden? Het dak renoveren is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Leuk detail: de opbrengst van woningisolatie is veel lucratiever dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar je gaat beginnen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Dantumadiel. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze vier onderdelen hebben als resultaat een prettig binnenklimaat en lagere maandlasten door een lagere energienota. De planning bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Voldoende ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Bouw slimme ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is erg belangrijk voor een gezond wooncomfort. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen