Isolatie Roden

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Roden? Een solide isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Middels haalbare maatregelen zoals isolatie van de buitengevel of tochtprofielen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er veel mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Hieronder komen we met uiteenlopende informatie over isolatie Roden. Denk aan belangrijke onderwerpen zoals het dak isoleren en condensvorming. Direct aan de slag? Geef je wensen door en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-roden-9301

 • Lagere maandelijkse lasten
 • Controle over de temperatuur
 • Een bijdrage aan het milieu leveren
 • Dempt lawaai van buren of straat
 • Stap 1 voor een gasvrije woning

ProvincieDrenthe
GemeenteNoordenveld
Postcode9301
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31680 M3
Stroomverbruik kWh2910 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Is je woning niet goed geïsoleerd? Als dat het geval is zal er veel warmte ontsnappen naar buiten via muren, het dak of de vloer. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn in de basis kwalitatief geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1974 t/m 1982) is dit vaak niet zo. Alsnog isoleren zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een uitstekend rendement. Verderop bekijk jij de meest toegepaste methodes om je woning in Roden te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Het huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als effect een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Roden is betaalbaar (rond de € 950 voor een rijwoning) en je bespaart al snel €285 (jaarlijkst, prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren geeft de kou geen kans en zorgt voor een laag energietarief. De kosten zijn gemiddeld €2000 en de besparing loopt op tot €210 per jaar. De meest toegepaste manier is door middel van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn icynene, glaswol, folie, steenwol. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt maakt dat er veel energie verloren gaat. Het gros van de daken zijn matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Roden kost doorgaans €5550. Kun jij ook veel zelf doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1010. Je energiekosten dalen flink, tot wel €750 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Een woning verliest niet onnodig warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Een belangrijk voordeel is dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De investering is ongeveer €13000. Dit levert op om en nabij €810 op jaarbasis. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatieve optie is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0noemen we verschillende rendabele mogelijkheden. In de volgende paragraaf bediscussiëren we de meest interessante uitvoeringen.

 • Isolatie garage: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Schuur isolatie: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Isoleren zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Dakkapel isoleren: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isoleren van kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Roden (juni 2024)?

Willen jullie ook een lagere energierekening en ook een energiebewuste wereld? Woning Roden isoleren kan hier uitkomst bieden. Bij oude én nieuwere woningen is veel winst te boeken. Isolatie van een woning van voor 1974 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2625 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1225 per jaar. Op ons isolatie portaal ontdek je de uiteindelijke kosten wanneer je het laat doen door een isolatiebedrijf in Roden. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de kosten veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik jij over voldoende geld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement komt overeen met een 4 procent spaarrente. Het isoleren van je dak kan terugverdiend worden in 9 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 4,5 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen. Per oplossing tonen we de maximale besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€3800)
€845
(€6350)
€1200
(€9550)
Vloerisolatie€145
(€1300)
€225
(€1950)
€325
(€3300)
Spouwmuur€265
(€1050)
€680
(€2375)
€840
(€3650)
HR++ glas€250
(€2450)
€320
(€4000)
€450
(€4700)
isolatie roden 9301

Populaire Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Roden?

Waarom mijn woning in Roden isoleren?

Een goede woningisolatie resulteert in lagere stookkosten bij een energieaanbieder als Engie of Vandebron, en draagt bij aan een beter klimaat. Concreet: minder aardgas gebruik en je stoot minder CO2 uit. Dit betekend concreet een aangenaam leefklimaat en ook een hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft binnen wat resulteert in lagere stookkosten. Overigens merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht en kou bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3075, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €205 p/jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Stap dan direct over op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Breng eerst in kaart wat op dit moment al geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Op die manier analyseer je wat er aan warmte weglekt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene stap is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meeste winst valt te behalen rondom de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil jij ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Uitgebreide werkzaamheden zoals isoleren van gevel, dak of vloer zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine portemonnee kun je al veel winst behalen. Je kunt denken aan naden en kieren dichtkitten, tochtstrips aanbrengen, kopen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verscheidene materialen. Hierna komen we met een beknopte omschrijving het huidige assortiment. Te koop bij grotere bouwmarkten als Formido, Hornbach, Karwei, Hubo, Multimate, Gamma. De top-merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: neemt geen vocht op

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Noordenveld

Met hulp van subsidies wordt een huis isoleren aantrekkelijker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke subsidiepot is er helaas niet meer. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Ongeveer 15% van de tarieven krijg je weer terug.
 • Het is een must dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Bovendien valt de uitgevoerde arbeid onder het kleine BTW tarief (9%). Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Geregeld is er in Roden een lokaal subsidiepotje. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentenoordenveld.nl voor meer informatie.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Noordenveld
Het is onderhand wel helder: je kunt flink bezuinigen met isolatie van vloer, dak of gevel. Maar onderschat niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je nu te weinig geld hebt kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening tegen een speciaal rentetarief dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Roden. Andere mogelijkheden zijn Groene lening, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Meteen werk van maken? Door gebruik te maken van tips van onze adviseurs creëer je een isolatieplan Roden wat in lijn is met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag vorige bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Door middel van een warmtescan zie je op welke plekken warmte vrijkomt. Voorbeelden zijn het ontbreken van dubbel glas, ouderwetse muren of een verouderd dak. Bezoek een isolatiedeskundige in Roden voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat is jou budget?

  Hoe zit het met de kosten? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Vergeet niet: het resultaat van de woningisolatie is significant beter dan de rente bij de bank. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Aanbieders vergelijken

  Ben je er achter waar de aandacht naar uit moet gaan? Neem contact op met meerdere goede isolatiebedrijven in Roden. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Dergelijke investeringen leiden tot een optimaal binnenklimaat en je verbruikt minder energie. Waar jij mee start heeft vooral te maken met het budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Installeer een gedegen ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is cruciaal een optimaal wooncomfort. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen