Isolatie Roderwolde

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Roderwolde? Grondige isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Middels een aantal stappen zoals bijvoorbeeld de buitengevel isoleren en tochtbanden ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er voldoende mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Op deze pagina komen we met waardevolle informatie over isolatie Roderwolde. Dit kan gaan om vraagstukken over de garage isoleren en de groene lening. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Geef je wensen door en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-roderwolde-9315

 • Ieder jaar honderden euro’s besparen
 • Een aangenaam leefklimaat
 • CO-2 uitstoot beperken
 • Aantrekkelijke groene lening
 • Klaar voor de toekomst

ProvincieDrenthe
GemeenteNoordenveld
Postcode9315
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31680 M3
Stroomverbruik kWh2910 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Jammer, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door de vloer of dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Huizen gebouwd na 2000 met een hoger energielabel zijn in de regel solide geïsoleerd. Bij een oud huis (bouwjaar t/m 1982) is dat een stuk minder. Later isoleren zorgt voor lagere energiekosten, is een groene investering, en heeft een uitstekend rendement. Op isolatierevolutie.nl check jij de meest interessante acties om jouw woning in Roderwolde te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Het huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en het biedt een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Roderwolde is financieel toegankelijk (al vanaf +/- € 860 voor een rijtjeshuis) en je bespaart op de energierekening, tot wel €230 per 12 maanden (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt voor een warmere en drogere vloer en lagere maandlasten door een lagere energienota. De onkosten variëren rond €1800 en je bespaart al snel €245 elk jaar opnieuw. De gemakkelijkste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals isolatiechape, isolatiematrassen, PUR schuim, EPS parels. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is verliest veel warmte. De meeste daken zijn matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Roderwolde kost gemiddeld €5700. Klus je zelf graag thuis? De materiaalkosten zijn dan +/- €970. Het voordeel loopt al gauw op tot €760 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het gevolg? Minder stookkosten! Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Een belangrijk voordeel is dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De investering is ongeveer €12400. Daarmee bespaar je om en nabij €770 per jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Je kunt dan kiezen voor buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Ook noemen we nog enkele mogelijke alternatieven. Hierna behandelen we de meest rendabele uitvoeringen.

 • Garage isolatie: Betrek de garage echt bij je woning
 • Isoleren schuur: Altijd een warme schuur
 • Zolder isoleren: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isoleren van dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isolatie kruipruimte: Minder last van ongedierte

Wat zijn de kosten van isoleren in Roderwolde (mei 2024)?

Wil je streven naar een lagere energierekening en een energiebewuste toekomst? Woning Roderwolde isoleren is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen oud en nieuw is de impact groot. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2250 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1125 per 12 maanden. Op deze pagina ontdek je de hoogte van de investering op het moment dat je kiest voor een isolatiebedrijf in Roderwolde. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de kosten veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik jij over voldoende geld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is in lijn met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Het isoleren van een dak verdien je terug in zo’n negen jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van zes jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen. Per werkzaamheden kan jij kijken hoeveel het oplevert met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€3850)
€575
(€6700)
€1000
(€9150)
Vloerisolatie€120
(€1050)
€180
(€2000)
€360
(€3300)
Spouwmuur€270
(€850)
€460
(€2775)
€940
(€3225)
HR++ glas€205
(€2525)
€290
(€4150)
€415
(€5150)
isolatie roderwolde 9315

Professionele Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Roderwolde?

Waarom mijn woning in Roderwolde isoleren?

Een solide woningisolatie staat gelijk aan structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier als Delta of NLE, en is bovendien een groene investering. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een gezond klimaat in huis en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas is stukken effectiever dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft binnen waardoor je minder hoeft te stoken. Verder zal het comfort hoger worden: geen tocht of kou rondom de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3425, dat betekent een winst van 220 op jaarbasis. Kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Ga eerst eens na wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Op die manier ontdek je waar de meeste warmte ontsnapt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene keuze is wel duurder dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige klussen zoals gevel-, vloer of dakisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine investering is makkelijk rendement te halen. Vaak gaat het om dichten van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie gebruiken en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor allerlei materialen. Hieronder ontdek je een samenvatting van de diverse mogelijkheden. Dit ligt vaak ook in het schap bij grotere bouwmarkten als Praxis, Hubo, Multimate, Formido, Gamma, Karwei. Bekende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: geen opname van vocht

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Noordenveld

Door gebruik te maken van subsidiemogelijkheden wordt je woning isoleren nog verleidelijker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Pak ‘m beet 25% van de verkoopprijs zijn terug te vragen.
 • Een voorwaarde is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Bovendien geldt voor arbeid het 9% BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Geregeld is er in Roderwolde een potje voor dergelijke werkzaamheden. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentenoordenveld.nl voor opties in mei 2024.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Noordenveld
Het is duidelijk: de energierekening kan flink omlaag met gevel-, dak of vloerisolatie. Maar onderschat niet, om te besparen op de energiekosten moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je niet over de financiële middelen beschikt zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening zonder hoge lasten met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Roderwolde. Bekijk ook eens Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direct aan de slag? Op basis van ons stappenplan bouw jij het isolatieplan Roderwolde wat matcht met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en maak een rondje om te kijken in welke mate de woning is aangepakt. Aan de hand van een warmtescan zie je waar de meeste warmte ontsnapt. Bijvoorbeeld dubbel glas, gammele muren of rotte kozijnen. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Roderwolde voor uitgebreid advies.

 2. Wat is jou budget?

  Hoe zit het met de kosten? Het aanpakken van het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Vergeet niet: de besparing die je realiseert met woningisolatie is veel lucratiever dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste besparing ligt? Ga op zoek naar diverse betrouwbare isolatiebedrijven in Roderwolde. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze vormen dragen bij aan een prettig wooncomfort en verlagen het energiegebruik. Het werkschema bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Genoeg ventileren

  In een goed geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Zorg dus voor een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is cruciaal een prettig wooncomfort. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen