Isolatie Zuidvelde

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Zuidvelde? Gedegen isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Via enkele acties als muren isoleren of isolerende kozijnen kan je al veel geld besparen. Ook in een wat nieuwer huis zijn er verschillende opties met een prima rendement. Op deze pagina ontdek je waardevolle informatie over isolatie Zuidvelde. Je leest uitvoerig over items als tochtprofielen en soorten isolatiewaarden. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Dien een aanvraag in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-zuidvelde-9335

 • Bespaar honderden euro’s per jaar
 • Een aangename leefomgeving
 • Minder stoken is milieuvriendelijk
 • Reductie geluid
 • Waardevermeerdering huis

ProvincieDrenthe
GemeenteNoordenveld
Postcode9335
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31680 M3
Stroomverbruik kWh2910 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Als dat het geval is verdwijnt de warmte in huis naar buiten via muren, het dak of de vloer. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe woningen met een A of B energielabel zijn in de basis solide geïsoleerd. Bij een oude woning (gebouwd voor 1980) is dit een stuk minder op orde. Alsnog isoleren leidt tot lagere energielasten, is een groene investering, en is verrassend snel weer terugverdiend. Onderstaand zie je de meest toegepaste acties om jouw woning in Zuidvelde te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Het woonobject is in staat om de warmte beter vast te houden, en biedt daardoor een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Zuidvelde is voordeling (vanaf zo’n € 750 voor een kleine woning) en de potentiële besparing ligt op €215 per 12 maanden (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer houdt warmte in huis en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De prijzen liggen rond €1800 en het rendement ligt op zo’n €260 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiechape, EPS parels, vloerisolatieplaten, PUR schuim. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht verliest veel warmte. Het merendeel van de daken in Nederland zijn onvoldoende geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Zuidvelde kost plusminus €4850. Ben jij een klusser? Dan betaal jij ongeveer €1130. De potentiële besparing ligt op €890 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Een woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De tarieven kunnen oplopen tot €11600. Dit levert op circa €950 per jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Daarnaast noemen we meerdere vaak toegepaste oplossingen. In het gedeelte hierna praten we over de meest rendabele uitvoeringen.

 • Garage isolatie: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isoleren schuur: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isoleren zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isoleren van dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Isoleren kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de kosten van isoleren in Zuidvelde (mei 2024)?

Wil jij bezuinigen op de energiekosten en natuurlijk een energiezuinige maatschappij? Woning Zuidvelde isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor vrijwel elk type woning is veel winst te boeken. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2550 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1225 per jaar. Op isolatierevolutie.nl calculeren we de kosten (bij benadering) als je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Zuidvelde. Ben je een handige doe-het-zelver? De prijzen zijn dan veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je zelf wat geld over? Dat is dan een mooie kans. Het rendement komt overeen met een royale 4% spaarrekening. Een dak isoleren verdien je terug in zo’n 8,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per maatregel vind je de potentiële besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€3500)
€745
(€7150)
€1240
(€8100)
Vloerisolatie€160
(€1500)
€200
(€2400)
€340
(€3350)
Spouwmuur€180
(€750)
€520
(€1900)
€895
(€3350)
HR++ glas€200
(€2975)
€295
(€4275)
€380
(€5075)
isolatie zuidvelde 9335

Bekende Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen

FAQ voor de isolatiespecialist in Zuidvelde?

Waarom mijn woning in Zuidvelde isoleren?

Een gedegen woningisolatie leidt tot een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij zoals Essent of Powerpeers, en draagt bij aan een beter klimaat. Je verbruikt veel minder aardgas en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een comfortabel klimaat in huis en de waarde van jouw woning stijgt. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas of HR++ glas isoleert significant beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft in huis waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Ook biedt het meer comfort: kieren en tocht worden voorkomen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3475, waarbij u een besparing realiseert van €345 elk jaar opnieuw. Kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Breng eerst in kaart wat reeds is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Kies voor een warmtescan. Dan achterhaalt u waar eventuele luchtlekken zijn en waar de de meeste besparing ligt. De volgorde is niet heel relevant. De ene keuze is goedkoper dan de ander. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Uitgebreide investeringen zoals vloer-, gevel of dakisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine portemonnee zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, aanschaffen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken heel wisselende materialen. Op isolatierevolutie.nl bekijk je praktische info over de diverse mogelijkheden. Doorgaans beschikbaar bij bekende bouwmarkten als Praxis, Hornbach, Gamma, Hubo, Karwei, Multimate. Erkende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: is erg brandbaar

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Noordenveld

Met hulp van opties voor subsidie wordt woningisolatie nog aantrekkelijker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke subsidiepot is er niet meer sinds 2017. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Circa 20% van de tarieven kan je terugvragen.
 • De regel is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Bovendien is het arbeidsloon ingedeeld in het verlaagde BTW-tarief (9%). Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Geregeld is er in Zuidvelde een potje voor dergelijke werkzaamheden. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentenoordenveld.nl voor de kleine lettertjes.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Noordenveld
Het is onmiskenbaar: je kunt flink bezuinigen met vloer-, gevel of dakisolatie. Maar, als de energierekening naar beneden moet, heb je wel wat geld nodig. Als je het geld niet hebt zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een interessante lening zonder hoge lasten in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Zuidvelde. Alternatieve regelingen zijn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direct aan de slag? Gebruikmakend van tips van onze adviseurs schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Zuidvelde wat matcht met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Bepaal de leeftijd van de woning en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Door een warmtescan kom je erachter op welke plekken warmte vrijkomt. Voorbeelden zijn dun (tochtig) glas, verouderde muren of een verouderd dak. Zoek een isolatiedeskundige in Zuidvelde voor advies op maat.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Een oplossing voor je dak vergt meer geld dan de vloer. Het leuke is: de besparing op de stookkosten ligt een stuk hoger dan wat de bank aan rente betaald. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar je gaat beginnen? Neem contact op met meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Zuidvelde. Vergelijk rustig een aantal offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Dergelijke investeringen dragen bij aan een fijn en comfortabel binnenklimaat en je verbruikt minder energie. Waar je mee begint is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Genoeg ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Installeer een professionele ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is cruciaal een gezond wooncomfort. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen