Isolatie Roderesch

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Roderesch? Gedegen isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een wat ouder huis? Door middel van enkele acties als spouwmuurisolatie of isolatie van deuren kan je al veel geld besparen. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er isolerende maatregelen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze pagina ontdek je waardevolle informatie over isolatie Roderesch. We gaan aan de slag met onderwerpen als vliering isoleren en minerale wol. Meteen besparen? Vul je gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-roderesch-9305

 • Lagere energiekosten
 • Een aangenaam leefklimaat
 • Gereduceerde CO-2 uitstoot
 • Je kunt veel zelf doen
 • Gunstig ten tijde van verkoop

ProvincieDrenthe
GemeenteNoordenveld
Postcode9305
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31680 M3
Stroomverbruik kWh2910 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dat is verspilling, want zo verliest je huis veel warmte door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Moderne woningen met een energielabel A of B zijn degelijk geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1974 t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. Starten met isolatie heeft lagere energiekosten als gevolg, is een groene investering, en is razendsnel terugverdient. In de paragraaf hierna check jij de meest interessante onderdelen om je woning in Roderesch te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. De woning houdt warmte beter vast, en dat resulteert in een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Roderesch is voordeling (vanaf zo’n € 760 voor tussenwoningen) en je bespaart al snel €185 per jaar (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en een fors lagere energierekening. De onkosten zijn gemiddeld €1650 en de potentiële besparing ligt op €240 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is door middel van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als dekens, folie, icynene, glaswol. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht resulteert in onnodige energiekosten. Veel daken van Hollandse woningen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Roderesch kost gemiddeld €5250. Kun jij ook veel zelf doen? Dan is het een stuk voordeliger €1180. De potentiële besparing ligt op €690 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. De woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het is een extra schil om uw woning. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Een belangrijk voordeel is dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je weer nieuwe muren hebt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11100. Het voordeel is zo’n €940 op jaarbasis. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere mogelijkheid is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0zien we nog een aantal alternatieve alternatieven. In de volgende paragraaf praten we over de populairste mogelijkheden.

 • Isoleren van garage: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Schuur-isoleren: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isolatie zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isoleren dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte isoleren: Minder last van ongedierte

Wat zijn de kosten van isoleren in Roderesch (mei 2024)?

Wil jij graag minder hoge energiekosten en tegelijkertijd een groenere maatschappij? Woning Roderesch isoleren kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen oud en nieuw kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2950 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1150 per 12 maanden. Op deze website kijken we naar de hoogte van de investering zodra kiest voor een isolatiebedrijf in Roderesch. Kan je zelf goed klussen? De prijzen zijn dan stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik je over spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het huidige rendement is te vergelijken met een royale 5% spaarrekening. Het isoleren van een dak heeft men terugverdien in +/- acht jaar en voor een spouwmuur is dat maar 6 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd. Per maatregel kun je de verwachte opbrengst bekijken en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3650)
€775
(€6150)
€1190
(€8700)
Vloerisolatie€155
(€1300)
€275
(€2050)
€390
(€2700)
Spouwmuur€385
(€1325)
€550
(€2100)
€850
(€3550)
HR++ glas€205
(€2675)
€330
(€3325)
€350
(€5250)
isolatie roderesch 9305

Actuele Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Roderesch?

Waarom mijn woning in Roderesch isoleren?

Een vakkundige woningisolatie betekent structureel lagere energiekosten bij een energieaanbieder als Delta of NLE, en is ook een heel duurzame keuze. Je verbruikt veel minder aardgas en je CO2 vervuiling is minder. Dit betekend concreet een aangename leefomgeving en het voegt waarde toe aan de woning. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert significant beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft in huis waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Bovendien geeft het extra comfort: kieren en tocht worden voorkomen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3525, dat betekent een winst van 340 op jaarbasis. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat reeds is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Daardoor zie je waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de de meeste besparing ligt. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene oplossing is wel duurder dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Ook je huis beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Grote werkzaamheden zoals vloer-, gevel of dakisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Vaak gaat het om dichten van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, gebruik maken van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verschillende soorten materialen. In de box hieronder lees je een korte omschrijving van veel gebruikte types. Je kunt het ook zelf kopen bij populaire bouwmarkten als Hornbach, Hubo, Praxis, Formido, Multimate, Gamma. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Noordenveld

Door te profiteren van (regionale) subsidies worden investeringen in de woning zeker lucratiever. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke aankoopsubsidie bestaat niet meer. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Pakweg 20 procent van de onkosten mag je terug verwachten.
 • De eis is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Evengoed valt het arbeidsloon onder het verlaagde BTW-tarief (9%). Hier kan iedereen van profiteren.
 • Soms is er in Roderesch een regeling voor extra subsidie. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentenoordenveld.nl voor de kleine lettertjes.
 • Bij het installeren van duurzame producten als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Noordenveld
Het is evident: je kunt fors besparen door je huis te isoleren. Maar onderschat niet, wanneer je kosten wilt besparen moet je eerst wel investeren. Als het nu gewoon te duur is zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een duurzame lening met concurrerende rentepercentages dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Roderesch. Andere opties zijn Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Jouw woning aanpakken? Middels het onderstaande stappenplan kom je met een isolatieplan Roderesch wat conformeert aan jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar is het huis gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Dankzij een warmtescan analyseert u waar eventuele luchtlekken zijn. Het kan gaan om de afwezigheid van dubbel glas, verouderde muren of lekkages. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Roderesch voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat is het budget? Een actie aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Bedenk altijd: de winst van een woningisolatie is significant beter dan de huidige spaarrente. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Experts vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de quick-wins liggen? Probeer altijd meerdere regionale isolatiebedrijven in Roderesch. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Begin – indien nodig – met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze vier onderdelen bieden sowieso een aangenaam klimaat in huis en bespaart veel energie. Waar je mee begint wordt mede bepaald door je budget.

 5. Goede ventilatie

  In een goed geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Zorg dus voor een ventilatieplanDit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is cruciaal een aangenaam wooncomfort. Via toepassingen als mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen