Isolatie Schiermonnikoog

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Schiermonnikoog? Grondige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Eigenaar van een ouder huis? D.m.v. een isolatiemaatregel als isolatie van de bodem of tochtbanden kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er tal van opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze pagina vind je nuttige informatie over isolatie Schiermonnikoog. Denk aan onderwerpen als isolatie van de kruipruimte en XPS Isolatie. Direct aan de slag? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-schiermonnikoog-9166

 • Beter rendement dan spaarrekening
 • Een gezond leefklimaat
 • Reduceer CO2 uitstoot
 • Voor klein en groot budget
 • Je huis wordt meer waard

ProvincieFriesland
GemeenteSchiermonnikoog
Postcode9166
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31730 M3
Stroomverbruik kWh3380 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dat is verspilling, want zo verlies je de warmte van je CV door de vloer of dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe huizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn doorgaans uitstekend geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Later isoleren resulteert in een lagere energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een aantrekkelijk rendement. Onderstaand vind jij de interessantste werkzaamheden om jouw woning in Schiermonnikoog te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Een huis houdt de warmte binnenboord, en dat zorgt voor een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Schiermonnikoog is goedkoop (vanaf ongeveer € 890 voor een rijtjeshuis) en je bespaart op de energierekening, tot wel €270 (jaarlijkst, prijzen april 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en maakt dat de energierekening minder wordt. De tarieven liggen rond €1625 en de besparing loopt op tot €285 per jaar. De meest geschikte manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Men kan kiezen voor isolatiematerialen als folie, glaswol, steenwol, dekens. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is maakt dat er veel energie verloren gaat. Het merendeel van de daken in Nederland zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Schiermonnikoog kost je zo’n €4450. Ben jij een klusser? Dan kost het circa €1170. Het rendement is al snel €860, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Jouw woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Zo hoef je veel minder te stoken. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Voordelen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12900. Dit levert op om en nabij €860 op jaarbasis. Mag je de buitenkant niet veranderen? Wat ook interessant is, is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder bestaan er diverse interessante vormen. In de volgende paragraaf bediscussiëren we de meest interessante alternatieven.

 • Isoleren garage: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Isoleren schuur: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Isoleren van zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel isolatie: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isoleren kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de kosten van isoleren in Schiermonnikoog (april 2024)?

Wil je streven naar lagere maandelijkse energielasten of bijdragen aan een CO-2 reducerende gemeenschap? Woning Schiermonnikoog isoleren kan hier uitkomst bieden. Bij oude én nieuwere woningen is de impact groot. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot maarliefst 2425 m3. Dat komt neer op €1275 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze pagina berekenen we de verwachte kosten op het moment dat je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Schiermonnikoog. Heb je zelf verstand van verbouwen? De prijzen zijn dan stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik je over spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is vergelijkbaar met een royale 6% spaarrekening. Dak-isolatie verdien je terug in zo’n acht jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vijf jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per werkzaamheden vind je de potentiële besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€3150)
€645
(€5750)
€1170
(€8350)
Vloerisolatie€155
(€1050)
€220
(€1850)
€375
(€3100)
Spouwmuur€340
(€1625)
€690
(€2350)
€860
(€3175)
HR++ glas€240
(€2100)
€310
(€3075)
€380
(€4775)
isolatie schiermonnikoog 9166

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Schiermonnikoog?

Waarom mijn woning in Schiermonnikoog isoleren?

Een vakkundige woningisolatie draait uit op minder energiekosten bij een maatschappij zoals Essent en Qurrent, en is bovendien een groene investering. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een gezond binnenklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas of HR++ glas isoleert vele malen beter ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft in huis waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Daarnaast merk je een toename van comfort: minder tocht en kou rond het raam en weinig tot geen condensvorming meer. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3500 en geeft een besparing van €200, ieder jaar weer. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan adviseren wij een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Schets voor jezelf de situatie op welke manier er nu is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Bekijk de warmtescan. Vandaar ziet u waar de zwakke plekken liggen en wat de eerste stappen dus zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene optie is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest effectieve maatregelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Diepgaande klussen als vloer-, gevel of dakisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine portemonnee is makkelijk rendement te halen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie plakken en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken allerlei materialen. Onderstaand komen we met kort & bondige info over de opties / soorten en toepassingen. Vaak verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Hornbach, Karwei, Multimate, Formido, Gamma, Praxis. Bekende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Schiermonnikoog

Via een subsidie wordt energie besparen met isoleren nog lucratiever. Kan ik iets van de overheid verwachten? De bekende landelijke subsidieregeling is in april 2017 opgeheven. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Circa 20 procent van de factuur kan je terugvorderen.
 • De eis is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Ook geldt voor arbeid het BTW (9%) laag tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Geregeld is er in Schiermonnikoog extra geld beschikbaar. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.schiermonnikoog.nl voor opties in april 2024.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Schiermonnikoog
Het is evident: je kunt flink bezuinigen met isoleren van gevel, vloer of dak. Vergeet niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je eerst wel investeren. Als je onvoldoende budget hebt kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening tegen een aantrekkelijke rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Schiermonnikoog. Relevante alternatieven zijn de Duurzaamheidslening, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Meteen werk van maken? Gebruikmakend van de adviezen van onze specialisten bouw jij je eigen isolatieplan Schiermonnikoog wat in lijn is met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en bekijk altijd goed wat er gedaan is. Aan de hand van een warmtescan wordt het duidelijk waar de zwakke plekken liggen. Bijvoorbeeld dubbel glas, oude muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Ga naar de isolatiedeskundige in Schiermonnikoog voor persoonlijk advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Naar welke tarieven kijk je? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Het leuke is: het rendement van woningisolatie ligt altijd hoger dan de rente bij de bank. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Vraag een offerte op bij een aantal betrouwbare isolatiebedrijven in Schiermonnikoog. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Standaard begint men met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze acties bieden jou een comfortabel klimaat in huis en veel minder stookkosten. Het werkschema bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventilatie

  In een correct geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Installeer slimme ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar dit is bepalend voor een prettig wooncomfort. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen